Autor Wątek: Wydawnictwa kontra kolekcje  (Przeczytany 203674 razy)

Offline michał81

Odp: Wydawnictwa kontra kolekcje
« Odpowiedź #1560 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 16:36:36 »
Jesteśmy na tym samym poziomie, nikt nie pracuje w wydawnictwie, więc każda opinia ma taką samą wartość.
Jeśli już w taki sposób mierzymy wartość opinii to znaczy, że moja ma większą, bo pomagam ostatnimi czasy logistycznie jednemu wydawcy. Zatem jeśli moja opinia ma większą wartość od wg tego co napisałeś może pora, abyś przestał wypisywać te swoje głupoty.

Offline Adolf

« Odpowiedź #1561 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 19:40:01 »
Bazyl, Ty nie masz swojej kopii pakietu The Darkness. A ta zawiera przecież zeszyty wydane wcześniej przez Mandragorę. I co? I jest to najwspanialsze wydanie w historii polskiego komiksu, prawdziwe arcydzieło, absolutne must-have. Nakład został wyprzedany błyskawicznie. A Ty wolisz płakać, wymyślając te swoje teorie, zamiast się z nami ubogacać. Wejdź i wybierz chociaż okładki do Spawna, zrobisz coś pożytecznego i może zapomnisz o tych urojeniach.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1562 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 08:33:58 »
To USA, a u nas... Semici, jak niejeden twierdzi, to obecnie śmieci, do tego duże nakłady, więc i w niskich/sensownych cenach większość tytułów kupić można.
Pojedyńcze egzemplarze semica ciezko sprzedac ale jak komplety w miarę się sprzedają  tutaj np. 4 numery Punishera z 1996 za 150 zł
https://archiwum.allegro.pl/oferta/tm-semic-punisher-1996-komplet-stan-bdb-i16102712932.html

albo ta sama osoba  w miarę sprzedała zeszyty z Knightfall pomimo że na rynku jest lepsze i tańsze wydanie Egmontu
https://allegro.pl/oferta/tm-semic-batman-14-komiksow-1994-1996-17132014539
« Ostatnia zmiana: Śr, 19 Marzec 2025, 08:36:03 wysłana przez Tymon Nadany »

Online donT

« Odpowiedź #1563 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 11:58:50 »
The Darkness(...) to najwspanialsze wydanie w historii polskiego komiksu, prawdziwe arcydzieło, absolutne must-have.
;D
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline starcek

« Odpowiedź #1564 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 12:56:47 »
Taaa, wydane tak jak nie powinien być wydany taki grubas.
Na szczęście to zapewne komiks do jednokrotnego przekartkowania, bo inaczej grzbiet może odpaść z uwagi na zastosowaną technikę.

Był już jakiś temat/głosowanie o najlepiej wydanym w Polsce komiksie?

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline celtic

« Odpowiedź #1566 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 14:50:31 »
Kupuję kolekcje, ale to co ostatnio Hatchette wyczynia rozmieszczając na jednej stronie 4 strony wydania oryginalnego wola o pomstę. Do takiego wydania powinni lupę dodawać gratis.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Piterrini

« Odpowiedź #1567 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 16:44:48 »
Ile stron teraz mają tomy kolekcji? Pamiętam że kolekcja DC czasem i ponad 250 miała, 4 na 1 to Hachette 1000+ stron omnibusy może puszczać w ten sposób, i to za 50zł w kiosku :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1568 dnia: Nd, 08 Czerwiec 2025, 17:14:55 »
A co do kolekcji to naprawdę mam ci przypomnieć ile razy się myliłeś i pisałeś że np. będzie kolekcja Dredda?

A ile ty razy pisałeś, że Kolekcje są niepotrzebne, albo że po teście coś nie wyjdzie? Ja nie miałem racji w sprawie dwóch Kolekcji, ty w siedmiu. Jak się upierałeś że "oficjalnie nie znamy zawartości Kolekcji bla bla bla", chociaż tak jak pisałem szły po sznurku list zagranicznych - głównie brytyjskich. O - a za gadanie o tym, że w BiZDC nie będzie Wojny Korpusu Sinestro też nie przeprosiłeś. Itd. itp.