...czyli tyle ile było trzeba.

Jeszcze nie czytałem swoich tomów, ale skoro 12 było tylko podwójnych, to skąd nagle potrójny. michał81 napisał że jeden trejd z zapowiedzi tego tomu, w ogóle nie łączy się ze Śmiercią Spider-Mana. Gdyby wydali normalnie podwójny tom na koniec tej serii, to nie miałbym żadnych żalów. A tak to powtarza się sytuacja z Imperatywem Thanosa, który Egmont nadmiernie rozbudował z niewiadomych powodów.
Przepraszam, że ciągle piszę o wydaniach kolekcyjnych. Ale to wydawanie polskich tłumaczeń w najgorszy dla komplecistów sposób mnie strasznie wkurza. Kolejny rok i kolejny raz. Niech Egmont przestanie, to ja słowa nie powiem. To powinno być wydane jak teraz Tajna Inwazja - powtórzone wydanie kolekcyjne i każdy spokojnie mógłby zadecydować, czy chce to kupić czy nie. Jak jest sklejak, to albo przepłacasz jeszcze raz za to samo, którego nie potrzebujesz. Albo tracisz 12 premierowych zeszytów. A to dużo.
Gdyby Egmont 13 tom USM wydał jak do tej pory wydał 12 poprzednich, to bym położył na nim krzyżyk, bo wystarczyłoby mi to co już mam na półce. Jak widać wydaje się, że TK myśli podobnie jak ja, bo to będzie jedyny potrójny tom w tej serii.