Autor Wątek: Tore Oficyna Wydawnicza  (Przeczytany 113698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Tore Oficyna Wydawnicza
« Odpowiedź #375 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 22:49:34 »
W pierwszym kwartale 2023 roku chcielibyśmy Was zaprosić do lektury klasycznego Dylan Doga. Duch Anny Ever to kolejny popis umiejętności pisarskich Sclaviego, którego wsparł swoją kreską Corrado Roi. Dla równowagi pojawi się jeden z najświeższych Dylanów - Qwertyngton, do którego okładkę narysował Gigi Cavenago.
Pozostając w temacie rysowników, to nadjeżdża też nowa Julia, której narysowaniem zajął się sam Sergio Topi. Szykujcie się na świetne scenariusze i doskonałe rysunki...

Offline LukCook

« Odpowiedź #376 dnia: Wt, 03 Styczeń 2023, 12:43:26 »
Moje postanowienie noworoczne - nadrobić Dylan Doga. Tak pozytywne recenzje, że właśnie zamówiłem wszystkie tomy wydane przez Tore.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #377 dnia: Wt, 03 Styczeń 2023, 12:50:33 »
I to jest bardzo dobre postanowienie, a nie jakieś ograniczenia kupowania na kiju ;)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #378 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 22:39:05 »
Czy Tore wspominało coś o możliwości dodruków wyprzedanych tomów? Za późno zorientowałem się, że Dylan Dog to jednak świetna seria i nie załapałem się na "Strefę Mroku". Nigdzie jej nie mogę znaleźć i wolę się upewnić, zanim przepłacę za używkę.

A co do tomów wcześniej wydanych przez Bum - Tore będzie je wznawiać?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #379 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 22:48:56 »
Czy Tore wspominało coś o możliwości dodruków wyprzedanych tomów? Za późno zorientowałem się, że Dylan Dog to jednak świetna seria i nie załapałem się na "Strefę Mroku". Nigdzie jej nie mogę znaleźć i wolę się upewnić, zanim przepłacę za używkę.

Już dodrukowali pierwszą Julię, więc zakładałbym, że to kwestia czasu.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #380 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 23:08:29 »

No Julię szybko dodrukowali, może i Dylana dodrukują. Ale zdaje się, że na początku wydawania Tore, ktoś z forum kupował po dwa egzemplarze, w ramach wsparcia wydawnictwa, to może odstąpi Strefę Mroku.   :)

Do niedawna wszystkie były dostępne. Teraz brakuje Dylan Dog - Golkonda! / Piąta pora roku, czyli jednego z trzech.
Pamiętam, że zastanawiali się nad drukiem starszych Dylanów wydawanych w Polsce, czyli tych egmontowych. Ale na razie cisza.
O tych z Bum Projekt nic nie wspominali.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

« Odpowiedź #381 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 23:10:43 »
Na 'róbmy dobrze' strefa mroku dalej dostępna.

Offline Koalar

« Odpowiedź #382 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 23:50:38 »
Jest ponad 400 numerów Dylana, a u nas wyszło 28, więc jest co wydawać. W zasadzie to niestety chyba nigdy nie dogonimy wydawcy oryginalnego. Nie sądzę, żeby wydawnictwo dublowało jakieś historie, zwłaszcza w najbliższym czasie. Ale różnie może być, może nakłady Bum Projekt były niższe niże Tore? Wtedy może jakieś niskie nakłady wchodzą w grę. Zobaczymy, wydawca zrobił dodruk Julii i też z tego wyciągnie jakieś wnioski. Polecam brać, co jest, bo to fajne komiksy i zwyczajnie niepowiązane ze sobą historie.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Motyl

« Odpowiedź #383 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 07:44:49 »
Czy Tore wspominało coś o możliwości dodruków wyprzedanych tomów? Za późno zorientowałem się, że Dylan Dog to jednak świetna seria i nie załapałem się na "Strefę Mroku".

Jak gdzieś złapiesz, to bierz, a w kwestii dodruku spytałem wydawcę i dostałem odpowiedź, że najwcześniej za pół roku. Możesz poczekać, jak ci nie zależy na szybkim zakupie.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #384 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 07:56:05 »
Jak gdzieś złapiesz, to bierz, a w kwestii dodruku spytałem wydawcę i dostałem odpowiedź, że najwcześniej za pół roku. Możesz poczekać, jak ci nie zależy na szybkim zakupie.

Dzięki za info. Julię faktycznie dodrukowali, więc i tu można było założyć, że będzie podobnie, ale potwierdzenie wydawcy to zawsze pewne źródło. Specjalnie mi się nie spieszy, bo czytać to mam co, więc spokojnie poczekam - chyba, że Róbmy Dobrze (dzięki za cynk, Wolfgang) będzie miało to jeszcze przez jakiś czas, to dokompletuję do innego zamówienia. Ale generalnie - jak będzie, to nie ma spiny ;)

Co do wcześniejszych - to oczywiście miałem na myśli oba rzuty, i od Bum i od Egmontu. Fajnie by było, gdyby je wznowili (skoro Egmont puścił je przodem, to chyba można przyjąć, że to jedne z lepszych epizodów), ale istotnie - tomów do wydania jest tyle, że jest w czym wybierać. Ważne, aby się dalej ukazywały, bo Tore fajnie to wydaje.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #385 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 08:00:28 »
Na RD możesz kupić teraz z opcją zaklepania i dodać kolejne komiksy za jakiś czas ;)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #386 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 08:02:40 »
Cieszy mnie, że się jednak jakoś sprzedają te komiksy Tore. Nie wiem co prawda, jaki był nakład, ale mimo wszystko. Bardzo mi się podoba ich działalność wydawnicza, ale można było zauważyć pewne spowolnienie w zeszłym roku i trochę się obawiałem czy się w końcu nie zawiną. Ja mam ich wszystkie komiksy i nawet mam wszystkie przeczytane, bardzo lubię.

Offline Koalar

« Odpowiedź #387 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 23:10:43 »
Na Róbmy Dobrze "Strefa Mroku" jest na zamówienie, więc niestety duże prawdopodobieństwo, że już się nie da zamówić, bo nie ma skąd.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #388 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 10:12:13 »
W dniu 31.01.2022 "premiera" czteropaka Julii - Z archiwum spraw kryminalnych. Polecam wszystkim, którzy nie nabyli wcześniej. 4 tomy łączą się fabularnie oraz są wydane w kolorze.

https://www.gildia.pl/komiksy/549884-julia-z-archiwum-spraw-kryminalnych-tom-1-4

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #389 dnia: So, 04 Luty 2023, 13:11:02 »
Ostatni tom z serii Zagor Classic wydany był ponad rok temu. No ale jest w końcu kolejny i fajnie.

https://www.gildia.pl/komiksy/551349-zagor-classic-4-awantura-na-rzece

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.