Dzięki wszystkim za ten wątek na forum. Fajnie się go czytało, aż się wzruszyłem.
Szczególnie dziękuję użytkownikom
@nori za zdjęcia niesamowitej kolekcji oraz
@robin za spis większości serii wydanych przez TM-Semic. Piszę
większości, a nie wszystkich, bo
Batman&Superman było kontynuowane w 1999-2000 w formie książeczkowej. Poniżej zdjęcie pierwszego numeru:
Posiadam numer drugi (uchował się w kiepskim stanie), trzeci (w jeszcze gorszym, bez okładki) i dwa już z 2000 roku w stanie db+/bdb. Jeśli kiedyś będę robił fotki kolekcji to się pochwalę.
Jestem rocznik 92, więc urodziłem się trochę późno na zbieranie zeszytów Semica, gdy wy to robiliście. Pierwsze numery jakie miałem orzymałem od wujka, były to 4 Batmany (1/90, 2/91, 3/91, 10/91), dwa Punishery (6/90, 1/91) i dwa G.I.Joe (musiałbym sprawdzić w szafie, jeden z rocznika 93, drugi 94), a pierwszy kupiony (przez mamę) to wydanie specjalne 3/97, czyli komiksowa adaptacja
Batman & Robin Joela Schumachera. Potem było trochę FunMedia (Overkill, Tomb Raidery, Spider-Many) i DobryKomiks, ale to już inna bajka.
Szkoda, że ceny zeszytówek tak poszły w górę, gdy ludzie zrozumieli jaką popularnością cieszą się w naszym kraju. Pamiętam, że w 2012 kupiłem kilkanaście Batmanów za ok. 3 zł sztuka. Teraz kompletowanie serii, które mnie interesują (czyli Batman, ew. Superman) jest drogim biznesem, więc idzie to jak krew z nosa. Może kiedyś uda się mieć wszystko to, co sobie zaplanowałem (nie mam parcia na posiadanie kompletnych kolekcji, wystarczą mi numery, które potraciłem / zniszczyły mi się z czasem + numery startowe i te z gościnnym występem Batmana w Supermanie).