Autor Wątek: Tłumaczenia komiksów  (Przeczytany 93037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Tłumaczenia komiksów
« Odpowiedź #1395 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:30:39 »
W Afryce są jakieś białe plemiona?

Pewnie nawet tęczowe są ;)
U @turu rządzi zasada, jeśli fakty się nie zgadzają, tym gorzej dla faktów :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #1396 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:31:45 »
Czekam na przykłady białych społeczności, które wypróżniają się do wody na kąpieliskach w ramach swojej kultury?
A "białe społeczności" żyją gdzieś bez dostępu do (chociażby prowizorycznej) toalety i świadomości, do czego może prowadzić wypróżnianie się do "stojącej wody", rasisto?
Prawie równo dwa miesiące temu, hotel w Egipcie, dwóch "białych Polaków".

Nic tu do rozwijania nie pozostało, wszyscy widzą na ekranach.

Czyli zero argumentów i zero znajomości tematu. Zasłoń się tym ekranem, może ci ulży.

Ciekawostka: to, że "Murzyn" obraża wymyślił ten sam członek RJP, który wymyślił, że obraźliwe jest "na Ukrainie".

Ciekawostka, on tego nie wymyślił, więc nie kłam.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1397 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:35:26 »
Zachęcam do kupowania oryginałów - taniej, więcej miejsca na półce, nierzadko lepsze wydania, mozliwość przeczytania tak jak scenarzysta napisał, a nie jak sie komuś umyśliło "przelać" na polski.

Wszystko fajnie, ale jakoś francuskiego nie chce mi się uczyć, więc chcąc nie chcąc jestem skazany na tłumaczy w tym przypadku ;)

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1398 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:36:59 »
W Afryce są jakieś białe plemiona?
Owszem, są. Cała północ Afryki to biali Berberowie i biali Arabowie. A na południu są Afrykanerzy.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1399 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:37:22 »
A "białe społeczności" żyją gdzieś bez dostępu do (chociażby prowizorycznej) toalety i świadomości, do czego może prowadzić wypróżnianie się do "stojącej wody", rasisto?

Czyżbyś teraz sugerował, że "nie-białe społeczności" są głupsze od białych?

Rozumiem, że w Katowicach nie ma nawet prowizorycznych toalet? Myślałem, że ten Śląsk to jednak bardziej rozwinięty ;)

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1400 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:39:13 »
Ciekawostka, on tego nie wymyślił, więc nie kłam.
OK, on dał "naukowe" uzasadnienie do wrzasku paru skrajnych lewicowców. A jeszcze kilka lat wcześniej lewica rozdawała koszulki z napisami "Jestem Żydem", "Jestem Murzynem" - wtedy jeszcze Murzyn nie obrażał.

Offline komiks

« Odpowiedź #1401 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:44:42 »
mamy poniżanie ludzi ze względu na płeć itd. itp.

Bardzo chętnie sformowałbym oddział z forumowych mizoginów i męskich szowinistów i wysłałbym ich na konfrontację z roSSyjskim specnazem. Na cmentarzu omówilibyśmy "wynik" tego eksperymentu.
Ty, razem ze specnazem, omówiłbyś masakrę na Polakach? :-\

Sukcesywnie odhaczasz to co wcześniej zarzuciłeś innym.

Czy naprawdę tak bardzo nienawidzisz osób z którymi tutaj piszesz?
Czy może tak bardzo kochasz rosję? Pytanie retoryczne.

Naprawdę przykro się to czyta, wróciłeś z banicji i nawet pozbyłeś się "Obserowany". Przez jakiś czas dyskutowałeś normalnie. Każdy zasługuje na kolejną szansę, najwidoczniej to jeszcze nie jest Twój czas, trzymam za Ciebie kciuki.

« Odpowiedź #1402 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:45:29 »

Czyli zero argumentów i zero znajomości tematu. Zasłoń się tym ekranem, może ci ulży.

Ale to jest zajebiste, że ja wcześniej nie połączyłem kropek. To stąd te wcześniejsze gadki o banderze i odbrązawianiu trudnej historii, zianie nienawiścią do środowisk narodowych i kościoła rzymskokatolickiego, pop święcący widłu lepszy i te wieczne ruSSki jak w SS Galizien. Ale kurwa jaja.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1403 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:47:57 »
Dobra, ode mnie koniec tematu, bawcie się dobrze.
Na do widzenia macie cudowną logikę pewnej ameby ze stajni gazety z czerwonym sztandarem w logo. Ku rozwadze 8)

Offline turucorp

« Odpowiedź #1404 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 22:54:39 »
Czyżbyś teraz sugerował, że "nie-białe społeczności" są głupsze od białych?
Niczego nie sugeruję, odnoszę się jedynie do poziomu rozwoju cywilizacyjnego i dostępu do edukacji i toalet, w niektórych częściach naszego globu, rasisto.

OK, on dał "naukowe" uzasadnienie...

Dał "naukowe uzasadnienie" czy jedynie rekomendację? A tak bez kłamstw i manipulacji potrafisz coś tutaj napisać?

Ty, razem ze specnazem, omówiłbyś masakrę na Polakach? :-\

Sukcesywnie odhaczasz to co wcześniej zarzuciłeś innym.

Czy naprawdę tak bardzo nienawidzisz osób z którymi tutaj piszesz?
Czy może tak bardzo kochasz rosję? Pytanie retoryczne.

Naprawdę przykro się to czyta, wróciłeś z banicji i nawet pozbyłeś się "Obserowany". Przez jakiś czas dyskutowałeś normalnie. Każdy zasługuje na kolejną szansę, najwidoczniej to jeszcze nie jest Twój czas, trzymam za Ciebie kciuki.

Miłość do roSSji spelciona w jedno z domniemaną miłością do Bandery i Ukraińców i podlana sosem z twoją fantazją na temat mojej wyimaginowanej nienawiści do czego? Niby, że do płci? Coraz lepiej (a myślałem, że już bardziej się nie da).

Ale to jest zajebiste, że ja wcześniej nie połączyłem kropek. To stąd te wcześniejsze gadki o banderze i odbrązawianiu trudnej historii, zianie nienawiścią do środowisk narodowych i kościoła rzymskokatolickiego, pop święcący widłu lepszy i te wieczne ruSSki jak w SS Galizien. Ale kurwa jaja.

Właśnie przebiłeś @Zwirka, który powyżej przebił samego siebie  ::)

Edit
2. "RuSSofil" to osoba natrętnie przypominająca o Wołyniu i przerażających wydarzeniach, które tam się rozegrały, np. śp. ksiądz Isakowicz-Zaleski;
3. SS-Galizien została sformowana z Marsjan, a nazwiska jej dowódcy i jego podwładnych tylko przypadkowo przypominają ukraińskie;
4. Roman Szuchewycz musiał być reptilianinem.

Tyle gorzkiej ironii.

RuSSofil to dla mnie (w tej sytuacji i kontekście) człowiek, który prowadzi agitację na rzecz federacji rosyjskiej, powtarzając tamtejszą propagandę i dążąc do destabilizacji sytuacji Polski.
Pisałem gdzieś coś o SS-Galizien i Szuchewyczu? Raczysz zacytować?
To tyle gorzkiej refleksji.

« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:05:28 wysłana przez turucorp »

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1405 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:05:08 »
 Tak, dał uzasadnienie - widocznie nie znasz jego prac "naukowych". I po tonie widzę, że znowu ci jest potrzebny ban...
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:08:07 wysłana przez Pawel.M »

Offline turucorp

« Odpowiedź #1406 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:06:53 »
Tak, dal uzasadnienie - widocznie nue znasz jego prac "naukowych". I po tonie widzę, że znowu ci jest potrzebny ban...

To teraz są bany za "nieodpowiedni ton"? I ty nimi dzielisz?

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1407 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:07:35 »
Nie, ja zgłaszam histeryczne ataki ad personam, a oceni moderator.

Offline komiks

« Odpowiedź #1408 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:17:10 »
Nie, nie wywiniesz się z tego paląc głupa.

Bardzo chętnie sformowałbym oddział z forumowych mizoginów i męskich szowinistów i wysłałbym ich na konfrontację z roSSyjskim specnazem. Na cmentarzu omówilibyśmy "wynik" tego eksperymentu.

Z kim omówiłbyś wynik tego eksperymentu na cmentarzu?

z twoją fantazją na temat mojej wyimaginowanej nienawiści do czego? Niby, że do płci?

Przecież ten wpis ocieka nienawiścią skierowaną do mężczyzn. Nie widzisz tego?
Odwróć rolę i wstaw do swojego zdania kobiety, może wtedy przejrzysz na oczy.

Offline turucorp

« Odpowiedź #1409 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 23:21:49 »
Nie, ja zgłaszam histeryczne ataki ad personam, a oceni moderator.
Ad personam? Na razie "pofolgowałem sobie" jedynie w przypadku jednego jednoznacznego rasisty i jednego szowinisty. Zrobiłeś kłopot moderacji, bo teraz muszą zdecydować, czy ważniejszy jest regulamin forum czy twoje widzimisie.

Nie, nie wywiniesz się z tego paląc głupa.

Z kim omówiłbyś wynik tego eksperymentu na cmentarzu?

Z tymi, którzy przeżyliby eksperyment i z obserwatorami, to chyba oczywiste?
Wysyłanie Kurdyjek i Ukrainek na specnaz, jakoś nie wzbudziło w tobie żadnych emocji?

Przecież ten wpis ocieka nienawiścią skierowaną do mężczyzn. Nie widzisz tego?
Odwróć rolę i wstaw do swojego zdania kobiety, może wtedy przejrzysz na oczy.

A z tym to już do Clifforda Odeta  ::)