Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 721063 razy)

Offline Deepdelver

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2565 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 10:47:50 »
Z takimi jak Eremita tak to już bywa, że i zza grobu potrafią szkodzić.

Offline Death

« Odpowiedź #2566 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 12:10:27 »
Podobno miał się ukazać prequel serii "Płaszcz i Szpony", czy wiadomo coś na ten temat?
Od kilku lat zadaję sobie to pytanie. Żeby urwać serię 2 tomy przed końcem... Mamy 10 z 12.
https://m.bedetheque.com/serie-3-BD-De-Cape-et-de-Crocs.html

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2567 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 12:17:13 »
Od kilku lat zadaję sobie to pytanie. Żeby urwać serię 2 tomy przed końcem... Mamy 10 z 12.
https://m.bedetheque.com/serie-3-BD-De-Cape-et-de-Crocs.html

Serię kończy tom 10. Tomy 11 i 12 to prequele, nie ma mowy o urwaniu przed końcem (sam chciałbym żeby Timof je wydał).

Offline Death

« Odpowiedź #2568 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 12:31:49 »
Czyli Gwiezdne Dziecko i Aaricia nie są częścią serii Thorgal, to prequele. :)

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2569 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 12:49:38 »
Czyli Gwiezdne Dziecko i Aaricia nie są częścią serii Thorgal, to prequele. :)

A co ma jedna seria do drugiej? W jednej serii wcześniejsze historie są prequelem, w innej nie muszą.

Offline Death

« Odpowiedź #2570 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 14:15:19 »
W mojej opinii urwali, bo te dwa tomy wyjaśniają wątki, które ciągle były niedopowiedziane. Za każdym razem jak królik Euzebiusz opowiadał historię swojego życia, a raczej próbował opowiedzieć, to coś mu przerywało i czytelnik nigdy jej nie poznał. Tak samo wczoraj czytałem historię o Czarnym Toporze, który w poprzednich tomach wspominał, że kiedyś odpowie na pytania o swoją osobę. A w Thorgalu Gwiezdne Dziecko i Aaricia wypełniły luki w historii tej dwójki. Dla mnie historia z przeszłości nie oznacza pobocznej serii. W żadnej z tych trzech serii. To integralne części historii. Więc fajnie jakbym w końcu mógł poznać wyjaśnienie otwartych wątków z serii Płaszcz i Szpony. :)

Offline michał81

« Odpowiedź #2571 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 14:43:21 »
W mojej opinii urwali, bo te dwa tomy wyjaśniają wątki, które ciągle były niedopowiedziane. Za każdym razem jak królik Euzebiusz opowiadał historię swojego życia, a raczej próbował opowiedzieć, to coś mu przerywało i czytelnik nigdy jej nie poznał.
Ja to odebrałem jako powracający żart, którego wyjaśnienia nie muszę wcale znać.
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Listopad 2024, 14:47:11 wysłana przez michał81 »

Offline Death

« Odpowiedź #2572 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 14:46:50 »
A ja wręcz przeciwnie. Tu moja ulubiona postać i muszę to wiedzieć. :D

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2573 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 15:18:32 »
Czasem warto nie wiedzieć, niż mieć wszystko wyjaśnione, ale to tak na marginesie.
Nie chcę się spierać w sytuacji gdy sam, co podkreśliłem od razu, chciałbym żeby Timof to wydał. Chodzi mi tylko o to, że to jest inna sytuacja gdy mamy trylogię i wydawca urywa serię po 2 tomie na jakimś cliffhangerze. Tutaj mamy zamkniętą historię i dwa dodatkowe tomy wydane później z historiami nie będącymi kontynuacją głównej historii. Nawet jak Timof ogłosi, że nigdy tego nie wyda, to te dwa wydane tomy będą się nadawały do czytania i nikt się nie obudzi z tym, że nie pozna zakończenia.

Offline Popiel

« Odpowiedź #2574 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 15:25:28 »
Prawda to. Casus "Star Wars". Osobiście o wiele bardziej napędzało mi wyobraźnię jedno zdanie Lei "walczyłeś z moim ojcem w Wojnach Klonów" niż cały film z 2002 plus kilka animacji.

Podobnie z "Watchmenami" i ich "Początkiem".

Offline michał81

« Odpowiedź #2575 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 17:05:20 »
Zabawnie by wyszło jakby Timof wydał ten dodatkowy tom z dwoma historiami i okazałoby się, że nie dotyczą one tego o czym pisze @Death.

Offline lis22

« Odpowiedź #2576 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 17:31:08 »
To chyba ma być historia pierwszego spotkania Lisa i Wilka ;)

Offline greg0

« Odpowiedź #2577 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 17:39:56 »
W mojej opinii urwali, bo te dwa tomy wyjaśniają wątki, które ciągle były niedopowiedziane. Za każdym razem jak królik Euzebiusz opowiadał historię swojego życia, a raczej próbował opowiedzieć, to coś mu przerywało i czytelnik nigdy jej nie poznał.

[/quote]
Zabawnie by wyszło jakby Timof wydał ten dodatkowy tom z dwoma historiami i okazałoby się, że nie dotyczą one tego o czym pisze @Death.
byłoby jeszcze zabawniej  jakby Timof wydał ten dodatkowy tom z dwoma historiami i okazałoby się, że wyjaśnienie jest durne i bez sensu- jak to często bywa. :)
Ważne żeby narzekać...

Online erol

« Odpowiedź #2578 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 17:46:46 »
A coś wiadomo o zapowiedziach na 2025? Miały być na NŻK

Offline parsom

« Odpowiedź #2579 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 17:47:35 »
A najzabawniej to by było, jakby Timof wydał ten dodatkowy tom.