Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 720912 razy)

Offline Tom17

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2460 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 23:44:50 »
Przez te zapowiedzi przypomniała mi się pewna sprawa. Od października zmienił się rząd a ja nadal nie widzę zapowiedzianych "Zagubionych dziwcząt". Były jakieś informacje na ten temat ?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2461 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 09:23:10 »
#BLAST_from_the_PAST  :P

Tom, zapomniałeś o tym, co Smok napisał. Wydaje mi się, że obecnie głównym problem jest aspekt techniczny. To już przestaje być akcja "zrobię dodruk", a zaczyna być "wydam komiks od początku".

Ja to mam nadzieję, że wznowią wreszcie Zagubione dziewczęta, bo to jest rzecz Moora trudna do czytania w oryginale.
Na ten moment się na to nie zanosi. Wspomniana kilka stron wcześniej sytuacja polityczna nie była jedynym powodem stojącym na przeszkodzie wznowieniu. Jest jeszcze kwestia uszkodzonego dysku. PT opowiedział o tym pokrótce podczas naszej rozmowy. Druga część, gdzie m.in. poruszony został temat "Zagubionych dziewcząt", "Profesora Bella" i kolorowej wersji "Prosto z piekła", powinna trafić na Filmożerców w przyszłym tygodniu.

EDIT:
Tutaj link do rozmowy z Timofem:
https://filmozercy.com/wpis/rozmowa-z-pawlem-timofiejukiem-z-timof-comics-festiwalowe-plany-wznowienia-i-komiksy-dla-poczatkujacych
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Wrzesień 2024, 09:30:18 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online freshmaker

« Odpowiedź #2462 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 09:42:43 »
czyli ceny komiksów mroja na allegro w górę

Offline Salomon

« Odpowiedź #2463 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 21:08:26 »
Czytam i nie wierzę. Nie może być wznowień bo dysk padł? Kiedy ludzie zrozumieją, że backup to podstawa. Dodatkowe dyski, NAS, chmura, lub nośniki zewn. Ludzie prowadzą 'poważne' firmy, ale kasy na sprzęt komputerowy i backup brak. No bo przecież wszystko jakoś działa.
Czym się różnią zainteresowania od hobby?
Ceną. Hobby kosztuje.
salomonik.eu

Offline Deg

« Odpowiedź #2464 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 21:52:18 »
Tym bardziej, że jeśli dysk nie wpadł do wrzącego oleju, to najczęściej można go łatwo przywrócić do użytku. Sam kilka tak odratowałem korzystając z pomocy w necie. No ale jeśli faktycznie "padł" nieodwracalnie, to brak zabezpieczenia swojej pracy i potencjalnych zarobków nie jest profesjonalny.
This is my truth, tell me yours.

Offline Popiel

« Odpowiedź #2465 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 22:31:10 »
No ale w czym problem? Przecież cokolwiek by Timof nie wznowił, to i tak byście nie brali, bo nie ma folijki.

Oszczędził Wam drżenia lędźwi wstydliwego. To chyba dobrze, nie?

Offline NuoLab

« Odpowiedź #2466 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 22:38:41 »
Przecie można zeskanować to co wyszło i wydać bez obróbki jak Egmont Kasprzaka. Ludzie łykną.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2467 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 06:52:37 »
No ale w czym problem? Przecież cokolwiek by Timof nie wznowił, to i tak byście nie brali, bo nie ma folijki.

Jak ktoś mnie nie szanuje jako klienta to czemu miałbym mu dać zarobić? Jak już tak chce sprzedawać używane komiksy to i niech ceny do tego dostosuje, bo co jak co ale nowego nieuszkodzonego towaru to on nie oferuje.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2468 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 08:10:59 »

Kazdy wydawca mowi, ze polski rynek stoi na kolekcjonerach, ale przyjdzie popiel i sie bedzie z nich smial, ze im uszkodzone komiksy przeszkadzaja. Nasuwa sie pytanie - czemu tak zle zyczysz polskiemu rynkowi komiksowemu?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2469 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 08:24:38 »
Wycinka lasów jest ok.
Farba drukarska jest ok.
Folijka jest be.
Zwroty są ok.
Pakowanie przez hurtowników w folijki aby klient dostał nieuszkodzony produkt jest ok.
Planeta uratowana   :)

Aby uwiarygodnić gadkę że poprzedni reżim faszystoski był prawdziwym terrorem faszystoskim i piekłem na ziemi dodruk powinien się ukazać. I może nawet kiedyś bym kupił-na OLX oczywiście bo jak nie widać różnicy to po co przepłacać  :)

Online freshmaker

« Odpowiedź #2470 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 08:38:31 »
popiel obśmiewa kolejną dyskusje na forum - teraz o foliowaniu - jednocześnie aktywnie loguje się, czyta wątki i komentuje. jak już wspominałem wokulski komiksowa. albo masochista.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #2471 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 09:57:46 »
Jak ktoś mnie nie szanuje jako klienta to czemu miałbym mu dać zarobić? Jak już tak chce sprzedawać używane komiksy to i niech ceny do tego dostosuje, bo co jak co ale nowego nieuszkodzonego towaru to on nie oferuje.
bez przesady - wystarczy kupować stacjonarnie, wtedy możesz sobie obejrzeć z każdej strony i wybrać egzemplarz w stanie igła

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2472 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 10:01:50 »
Brak folii w nowych komiksach to jest nieporozumienie bo komiks często wygląda po przyjściu ze sklepu jak używka  i to prawda po co przepłacać Kurc czasami też ma takie dziwne pomysły...

Offline Dracos

« Odpowiedź #2473 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 12:31:15 »
bez przesady - wystarczy kupować stacjonarnie, wtedy możesz sobie obejrzeć z każdej strony i wybrać egzemplarz w stanie igła

nie

Online parsom

« Odpowiedź #2474 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 12:58:28 »
To nie. Jak ktoś woli nie przeczytać np. Mutafukaz w imię ochrony przedmiotowej czci komiksów, to czas pomyśleć o zapisaniu się do sekcji filatelistyki. Tam można toczyć dysputy o załamaniach nawet najdrobniejszego ząbka.