Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 720221 razy)

Offline Takesh

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2385 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 19:28:53 »
Nie mogę znaleźć różnic pomiędzy tym nowym wydaniem, a pierwszym Blankets. Co tam dodali w środku?

Offline Konrad

« Odpowiedź #2386 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 20:19:38 »
Około 30 stron dodatków:
"The anniversary edition features new cover art and an afterword by the author with behind-the-scenes sketches and plenty of "making of" material, but the tender and beautifully drawn coming-of-age narrative remains the same."

Offline Leyek

« Odpowiedź #2387 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 20:26:01 »
To Blankets podejrzanie tanie. Wiem, że tłumaczenie i materiały już mają. Ale ponad 600 stron za mniej niż 60 zł (przy rabatach takich jak w multiszopie) to aż podejrzane. Żeby się nie okazało, że to jakiś mniejszy format czy gorszy papier.

EDIT. Choć nie format niby podany i podobny do wcześniejszych.

Offline Death

« Odpowiedź #2388 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 20:40:03 »
Nie no, nowe Blankets będzie miało wyraźnie mniejsze plansze. Już format komiksu jest mniejszy niż na przykład pierwszego wydania z 2006 roku. A to jest format twardej oprawy, a nie bloku papieru, jak w tamtym wydaniu, więc kartki będą zdecydowanie mniejsze. Ale i tak cena wydaje się atrakcyjna.

Offline srogin

« Odpowiedź #2389 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 20:56:22 »
Cena mniejsza niż te (prawie) 20 lat temu. Okładkowo była wtedy równa stówka, a rabaty wtenczas wyglądały zupełnie inaczej. Chyba szarpnę się na nowe wydanie, mimo, że mam te z 2006 r.
W ogóle pakiet petarda! Wszystko moje!

Offline Death

« Odpowiedź #2390 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 19:16:18 »
Format wygląda spoko. :)

Online Wombai

« Odpowiedź #2391 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 09:08:22 »
Przy okazji "Snu nietoperza", Josh Simmons nagrał taki kawałem do tego komiksu:

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #2392 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 21:11:46 »
Ktoś już czytał "Sen nietoperza"? Czy ten komiks jest zbliżony klimatem do "Kosmatej pułapki"? Pułapka to "specyficzny" komiks (pisząc łagodnie) ale ogólnie jednak odebrałem go pozytywnie i jeszcze do niego wrócę. Nie wiem czy jednak mam ochotę na podobne "maltretowanie" Gacka .
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2393 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 11:13:26 »
W "Kosmatej pułapce" masz jeden komiks z Batmanem ("Znamię nietoperza"), który znajduje się również w zbiorze "Sen nietoperza". Czytałem jeszcze "Zmierzch nietoperza" i był zrobiony na podobnym poziomie. Odpuściłem. To nie towar dla mnie.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Leyek

« Odpowiedź #2394 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 12:25:27 »
@up x 2

Ja przeczytałem wczoraj. Trzeci (Śmierć...) i przede wszystkim ostatni 4 epizod (Narodziny...) są lepsze. Bardziej można powiedzieć "psychologiczne" (oczywiście z poprawką na konwencję Simmonsa). Po trzech byłem przekonany, że komiks pójdzie na odsprzedaż, po ostatnim będę się jeszcze zastanawiał. Jest tam fajny motyw powiedzmy w uproszczeniu "multuversum" (nie że świeży, ale fajnie wkomponowany) i świetny splash z wieloma wersjami Batka i Jokera.

Jeśli @radioblackmetal podobała Ci się Kosmata pułapka to myślę, że możesz śmiało atakować (dla mnie Pułapka była momentami niepotrzebnie "za przegięta"), ogólnie Nietoperz jest bardziej "stonowany" niż Pułapka. W sumie to dziwię się, że te 2 pozycje wydał u nas "duży" wydawca (i na Zachodzie też chyba część wydało Fantagraphic), bo są to jednak rzeczy mocno undergroundowe (chyba nawet bardziej niż taki Prison Pit). 

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2395 dnia: Cz, 13 Czerwiec 2024, 21:19:28 »
Prezentacja majowych nowości od Timofa

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Online roble

« Odpowiedź #2396 dnia: So, 15 Czerwiec 2024, 19:14:39 »
Jako ciekawostkę chciałbym pochwalić wydawnictwo za to że zafoliowalo komiks, trochę amatorsko ale od rys album uchroniło..  ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #2397 dnia: So, 15 Czerwiec 2024, 19:27:57 »
Jako ciekawostkę chciałbym pochwalić wydawnictwo za to że zafoliowalo komiks, trochę amatorsko.
Mi to wygląda na foliowanie przez sklep (gildia?). Bo nie widziałem aby na stoisku Timofa były zafoliowane jakiekolwiek tomy Bardo.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2398 dnia: So, 15 Czerwiec 2024, 19:29:12 »
Jako ciekawostkę chciałbym pochwalić wydawnictwo za to że zafoliowalo komiks, trochę amatorsko ale od rys album uchroniło..  ;)

Wydawnictwo czy gildia?  :)

Kupiłem artbook na stoisku Timofa i tradycyjnie bez folii.

Offline Midar

« Odpowiedź #2399 dnia: So, 15 Czerwiec 2024, 23:32:58 »
Mi to wygląda na foliowanie przez sklep (gildia?). Bo nie widziałem aby na stoisku Timofa były zafoliowane jakiekolwiek tomy Bardo.
Wstydziliby się, żeby za nich ktoś robił to jak należy. Gildia widocznie ma dość mnogich reklamacji tytułów od Timofa.