Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 592918 razy)

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2505 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 16:58:52 »
  Od foliowania komiksów? Czy aby napewno? Czujesz ten gorzki smak w ustach?

Offline wojtast

« Odpowiedź #2506 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 22:41:34 »
A propos folii i Mutafukaz.
Akurat ostatnimi czasy komiksy Timofa przychodziły do mnie w miarę akceptowalnym stanie jeśli tylko zamawiałem je świeżo po premierze. Nie przeszkadzały mi też lekkie mankamenty przy 'drobnych' pozycjach za około 50zł. Niestety problem w tym, że Mutafukaz jest znacznie cięższy i większy od pozostałych i tym bardziej łatwiej o uszkodzenia.
Zrobić takie partactwo przy komiksie za okładkowe 220zł i puścić bez folii to jak dla mnie niezły popis ignorancji. Dodać do tego trzeszczący grzbiet w co drugim egzemplarzu (brawo BZGraf) i wychodzi piękna kombinacja fuszerki wydawniczej, która w normalnych okolicznościach byłaby górnolotnym topem wydawniczym.

3 razy (sic!) reklamowałem w Taniej Książce bo nowy egzemplarz świeżo po premierze był mocno styrany albo uszkodzony jak z outletu i przy takiej pozycji to jednak przesada. I nie były to rysy do oglądania 'pod światło'. Też nie sądzę żeby ktoś się przesadnie nad nimi pastwił. Po prostu ciężar pozycji i typ okładki zrobił swoje. Nie byłoby problemu gdyby był zafoliowany.

Pani od reklamacji miała już mnie chyba dosyć, ale udało się przekonać na kolejną wysyłkę zamiast zwrotu pieniędzy.
Finalnie dostałem egzemplarz akceptowalny (wyglądający tylko na "lekko używany" i nie trzeszczący jakby się miał rozlecieć).
Ku chwale ekologii te reklamacje, Panie Timofiejuk!

Offline Popiel

« Odpowiedź #2507 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 00:11:29 »
Nie żebym bronił, ale z wad podałeś w zasadzie tylko trzeszczenie grzbietu. Myślisz, że folijka by temu zapobiegła?

« Odpowiedź #2508 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 10:45:08 »
  No i masz, znowu jakiś foliarz się dowalił. Przecież tam uszkodzeń pod mikroskopem się szuka, są świadkowie.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2509 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 14:32:19 »
Komuś powinni coś odciąć za decyzję o braku folii na komiksach typu Mutafukaz  >:(

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2510 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 14:41:35 »
Miałem to samo z Mutafukaz..nawet gorzej

Online misiokles

« Odpowiedź #2511 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 14:51:31 »
Na 98% folia by tu nic nie zdziałała.

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #2512 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 16:06:24 »
to wygląda na rysę powstałą przy otwieraniu kartonu/palety, więc Timof musiałby to pakować w co najmniej folię uszczelniającą do rynien, żeby tego uniknąć ;) moja paczka z Mutafukaz czeka u rodziny, liczę na dobry stan

a i tak info o trzeszczacym podlaskim grzbiecie mnie tu zmartwiło najbardziej, chociaż ostatnio zdarzały im się dobrze oprawione komiksy (Powrot Kapitana Nemo chociazby)