A ten artbook to w ogóle wydaje Timof czy po prostu sprowadza ileś egzemplarzy od wydawnictwa Superani? Bo tak wysoka cena by na to wskazywała.
Jeśli sprowadzają a nie sami drukują, to może jest szansa, że przynajmniej będzie foliowany
Tymczasem w kwietniu po raz 2:Wilkołak Jones i synowie. Czary zjary 6Autorzy: Simon Hanselamann i Josh PettingerTłumaczenie: Michał TońskiCena: 69 zł ISBN: 978-83-67440-81-3Format: 165x230Oprawa: twardaLiczba stron: 104Druk/barwność: kolorowyZalecane dla odbiorcy: Tylko dorośli!Komiks nr 442Wydanie: IData wydania: 24 kwietnia 2024Lawina zabawy i komedii rodzinnej z Wilkołakiem Jonesem i jego synami: Dieselem i Jaxonem, i wszystkimi/większością jego znajomych! Współautorzy: gorący nabytek tej franczyzy – Josh Pettinger, sprawdzony stary wyga – Htmlflowers + dodatkowe kolory od świeżaka – Nate’a Garcii!Uwaga na chwilę obecną to ostatni dostępny tom!
Nie wiem dla kogo jest ten komiks. Dla mnie Czary Zjary to drugi najbardziej chybiony zakup w życiu. Pierwszy to Kosmata pułapka, co ciekawe, też od Timofa.
@Sędzia Pułapka to koszmar, ale wg. mnie w tym samym klimacie, tylko bardziej chora.
„Powieść graficzna. Wprowadzenie”Monografia zatytułowana Powieść graficzna. Wprowadzenie jest zbiorem artykułów akademickich, który poświęcono fenomenowi graphic novels. Czytelnicy i czytelniczki znajdą tutaj teksty porządkujące sposoby definiowania i badania tej popularnej odmiany komiksu, pogłębione analizy jej gatunków i konwencji oraz praktyk wydawniczych, a także relacje i podsumowania badań związanych z historią i ewolucją wykorzystywanych w powieściach graficznych form narracyjnych. Autorzy i autorki artykułów eksplorują między innymi takie obszary badawcze jak: kontrowersje związane z używaniem terminu graphic novels, archeologia opowieści obrazkowych czy ewolucja powieści graficznych w Japonii; przybliżają również strategie publikacyjne związane z tak zwanymi komiksowymi runami, scenariuszowe i wizualne inspiracje konwencją czarnego kryminału, analizy filmowych adaptacji nurtów indie i underground oraz wydawniczy wieloświat z fabuł wydawanych przez DC Comics.