Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505897 razy)

Online michał81

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1860 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 20:53:57 »
Aczkolwiek najnowszy wpis jest czarno - biały i na pierwszy strzał wyglądał jak RIP.
Bo zaciąga grafikę z bloga a tam ona jest wstawiona jako czarno-biała.

Offline Death

« Odpowiedź #1861 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:14:31 »
Wiem, wiem, ale dość trafne (na ten moment) to było. ;D
Ja nie jestem jednym z czytelników, którzy nie kupią od nich komiksu jak wyjdzie, bo się już totalnie obrazili lub zwyczajnie nie ufają Taurusowi, ale takich osób jest coraz więcej. Więc niech się ruszą, bo chcę Undertakera, Bouncera czy zakończenie Zamku zwierzęcego. Za chwilę to już nie będzie komu tego wydawać...

Offline Dracos

« Odpowiedź #1862 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:19:53 »
czy zakończenie Zamku zwierzęcego.

Ale tego nawet u siebie w FR jeszcze nie wydali.

Offline Death

« Odpowiedź #1863 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:39:11 »
Wiem, śledzę na bieżąco Bedetheque. Tak ogólnie mają się ruszyć i zacząć wydawać, żeby później zakończyć też tę serię. :)

Offline Pinto

« Odpowiedź #1864 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 23:08:20 »
Dokończyli Luca Orienta, więc mogą się zwijać :)

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1865 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 10:40:28 »
Dokończyli Luca Orienta, więc mogą się zwijać :)

O to, to! Chociaż szkoda ostatniego Lazarusa, niemniej za Luca mają małego plusa który za cholerę nawet w najmniejszym stopniu nie niweluje ich wielkachnych minusów.

Offline Death

« Odpowiedź #1866 dnia: Pt, 20 Wrzesień 2024, 22:28:08 »
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, ale chyba tutaj pasuje, bo Czesi w fajny sposób wydają m.in. serie porzucone u nas przez Taurusa. :)

Offline Brvk

« Odpowiedź #1867 dnia: Pt, 20 Wrzesień 2024, 23:52:37 »
Ten niebieski pasek na dole już nie taki fajny.

Offline radef

« Odpowiedź #1868 dnia: So, 21 Wrzesień 2024, 09:17:14 »
Bo to jest, jeśli dobrze mi się wydaje, seria prasowa. Co jest bardzo ciekawe, bo w Polsce po "Fantasy Komiks" nikt nie próbował w szerokiej dystrybucji z komiksem europejskim. I jak na Czechy, gdzie ogólnie książki i komiksy są droższe, jest naprawdę tania, ponieważ obecnie kosztuje 299 koron (ok. 51 zł) za 2-tomowe wydanie.
ALE... jest wydawana w formacie B5, choć tak nie do końca, ponieważ jest to format o wysokości B5, ale o szerokości dopasowanej do formatu A4. Więc nie ma tutaj problemu, jak np. w wydawanych przez Egmont "Komiksach są super", gdzie jednak w większości tytułów są spore marginesy z góry i dołu. Tu format jest o 2-2,5 cm mniejszy od A4 z każdej strony.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Motyl

« Odpowiedź #1869 dnia: So, 21 Wrzesień 2024, 09:44:35 »
O to, to! Chociaż szkoda ostatniego Lazarusa, niemniej za Luca mają małego plusa który za cholerę nawet w najmniejszym stopniu nie niweluje ich wielkachnych minusów.

Rozmawiałem chwilę z Kubą na MFK i z tego, co się dowiedziałem, wynika, że trzy komiksy mają prawie zrobione, więc działają, nie przepadli. A co do Lazarusa, to tłumaczy się, ale powoli, bo Kuba ma dużo pracy w sklepie, małe dziecko, więc nie na wszystko wystarcza mu czasu, plus dochodzi zmęczenie. Na pewno chcą serie, którym niewiele brakuje do finału, zakończyć.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1870 dnia: So, 21 Wrzesień 2024, 09:57:05 »
Rozmawiałem chwilę z Kubą na MFK i z tego, co się dowiedziałem, wynika, że trzy komiksy mają prawie zrobione, więc działają, nie przepadli. A co do Lazarusa, to tłumaczy się, ale powoli, bo Kuba ma dużo pracy w sklepie, małe dziecko, więc nie na wszystko wystarcza mu czasu, plus dochodzi zmęczenie. Na pewno chcą serie, którym niewiele brakuje do finału, zakończyć.
Nie wiem czy ktoś jeszcze się nabierze na to ich bajdurzenie.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1871 dnia: So, 21 Wrzesień 2024, 19:27:48 »
kiedy mówiliście, że ktoś przejmie serie Taurusa to nikt chyba nie chciał żeby akurat Czesi?

Offline Death

« Odpowiedź #1872 dnia: So, 21 Wrzesień 2024, 20:04:30 »

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1873 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 11:58:32 »
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, ale chyba tutaj pasuje, bo Czesi w fajny sposób wydają m.in. serie porzucone u nas przez Taurusa. :)

Strachaj se, ja sem zabijak!

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #1874 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 23:31:50 »
Fajny wątek z tymi Czechami. Skoro stać ich na tę super drogą franczyzę The Walking Dead, to może i na polski rynek wydadzą. Albo jeszcze lepiej. Niech wydadzą na czeski rynek, ale po polsku :) Technicznie można ogarnąć to jak Mucha Comics, gdzie drukują wszystkie nakłady wspólnie, a tylko czerń w postaci napisów w chmurkach jest na oddzielnej kliszy. Tanio i zadowalająco.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?