Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 627459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanJ

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2595 dnia: Pn, 02 Marzec 2026, 20:51:39 »
Oj oby Taurus odżył trochę finansowo i jak pokonczą rozgrzebane serie, to znowu wszedł w jakieś fajne frankony. Dla mnie wielka szkoda Sprycjana i Fantazjusza, no ale te serie typu Kid Paddle, Cedryk, Leonardo, czy w końcu Sprycjan, to nie mają u nas powodzenia...

Z komentarzy na FB wynika jeszcze, że kolejne Ekho w drugiej połowie roku oraz są w trakcie rozmów z wydawcą o wznowieniu Valeriana.
« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Marzec 2026, 21:02:59 wysłana przez JanJ »

Offline Warpath

« Odpowiedź #2596 dnia: Pn, 02 Marzec 2026, 21:26:10 »
Valerian! Oby, taki rewelacyny klasyk a za burtą od lat.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2597 dnia: Wt, 03 Marzec 2026, 18:36:42 »
Valeriana akurat wydali bardzo przyzwoicie, podobnie jak Luc Orient.
Najbardziej cieszy mnie Elric i EKHO, ale przeczytałbym wreszcie Black Science w całości.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2598 dnia: Śr, 04 Marzec 2026, 19:07:03 »
Czekał ktoś?

Otrzymaliśmy umowę od francuskiego wydawcy więc możemy ogłosić, że do końca czerwca powinno pojawić się w księgarniach wznowienie "Zapachu Niewidzialnego" Milo Manary!

Offline ryba

« Odpowiedź #2599 dnia: Cz, 05 Marzec 2026, 10:27:29 »
Nie :)

Ale, Taurus wydawał komiksy Manary duuużo taniej niż Scream. Czekam na wznowienie całości Klik w jednym tomie. Scream wydał pierwszą część w wersji cz-b i kolorowej w jednym tomie, a teraz chcą chyba wydać w jednym tomie kolorowe wersje tomów 2-4, porażka jakaś. Ten tom z pierwszą częścią ma okładkową cenę 150 zł i ma 100 stron dodatków, a sam komiks ma ok 50 stron.

Jeszcze jakby wydali w jednym tomie kolorowe części 1-4, ale nie, trzeba golić klientów :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Marzec 2026, 10:33:59 wysłana przez ryba »

Offline Brvk

« Odpowiedź #2600 dnia: Pt, 06 Marzec 2026, 01:06:18 »
Mnie pasuje 2-4 w kolorze, bo niby czemu miałbym chcieć kupować ponownie barwną jedynkę?

Czekał ktoś?]
Każdy napisze co innego. Ja lubię te drobiazgowe rysunki i elegancką kreskę, fabularnie zaś Zapach leży niedaleko Klika, czyli to kolejny kalejdoskop onirycznych przygód wyuzdanych dziewcząt, w tle rozbrzmiewający echami włoskiego kina obyczajowego.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2601 dnia: Pt, 06 Marzec 2026, 20:58:32 »
Właśnie skończyłem czytać ostatni tom Zamku zwierzęcego - nie będę się tu rozpisywał, ale scenariuszowo jest to świetnie rozpisane, a i rysunki stoją na wysokim poziomie. Zakończenie nie rozczarowuje. Zdecydowanie jedna z najlepszych serii jakie czytałem od dłuższego czasu.

Offline Midar

« Odpowiedź #2602 dnia: So, 07 Marzec 2026, 00:42:57 »
Namówiłeś. Na gildii jest pakiet 4 tomów w dobrej cenie.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2603 dnia: So, 07 Marzec 2026, 10:55:41 »
Też ostatnio skończyłem czytać Zamek Zwierzęcy i nie podzielam aż takiego optymizmu. Fakt, jest to niezła seria i świetnie narysowana historia, te wszystkie zwierzaki, mimika, emocje są rewelacyjnie ukazane ale mam wrażenie że komiks jest skierowany bardziej do nastoletniego odbiorcy bo dla ktoś kto już ma swoje lata na karku, mniej więcej wie jak funkcjonuje świat i zna folwark zwierzęcy fabuła nie będzie jakoś specjalnie odkrywcza, jest wręcz mocno przewidywalna już od pierwszego tomu.  Co kto lubi, można przeczytać bo to kawał solidnie zrobionego komiksu ale generalnie spodziewałem się że mnie bardziej zaskoczy i poruszy. Jako uzupełnienie Orwella dla młodszych czytelników  albo dla tych, którym nie chce się sięgać po książkę będzie to idealna lektura.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2604 dnia: So, 07 Marzec 2026, 14:58:57 »
Ja nie czytałem książki, stąd pewnie ta różnica w odbiorze.

A przy okazji, Taurus właśnie zapowiedział kolejny, piąty tom SHI na drugie półrocze (jeśli im się uda to może jeszcze w czerwcu nawet). W tym samym czasie mają dodrukować tom pierwszy.
« Ostatnia zmiana: So, 07 Marzec 2026, 15:01:23 wysłana przez JanJ »

Offline Konrad

« Odpowiedź #2605 dnia: Nd, 08 Marzec 2026, 14:05:58 »
W pierwszej połowie roku Taurus wyda premierowo 7 tom Undertakera i przy okazji wznowi tomy 1 i 2.
Kołodziejczak w Otwartych Komiksach podał daty wydania. Rozpoczęcie dyptyku będzie na Komiksowej Warszawie, a zakończenie na MFKiG :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #2606 dnia: Nd, 08 Marzec 2026, 18:31:14 »
Dwa komiksy jednej serii w jednym roku?? Oszaleli, czy co??  :o

Offline michał81

« Odpowiedź #2607 dnia: Nd, 08 Marzec 2026, 18:47:26 »
Oszaleli, czy co??
Raczej w końcu jest odpowiedzialna osoba która to wszystko ciągnie ;)

Choć w przypadku Undertakera to może być jeszcze jeden powód że wraca ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Marzec 2026, 18:51:01 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #2608 dnia: Pn, 09 Marzec 2026, 08:39:35 »
Zapowiedź kolejnego domknięcia serii

Do końca czerwca planujemy domknąć serię "Rycerze Heliopolis" wydając jej ostatni, czwarty tom.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2609 dnia: Pn, 09 Marzec 2026, 08:46:47 »
Oby te zapowiedzi się ziściły, ale ja podchodzę do nich z pewną rezerwą. Wystarczy spojrzeć kilka stron wcześniej co jeszcze w zeszłym roku pisaliśmy o Taurusie i jego obietnicach.