Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 418271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline s-ebola

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1980 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 20:10:41 »
Trzymam kciuki i powodzenia, Węża i Włócznie napewno wezmę.

Offline wolfheart

« Odpowiedź #1981 dnia: Cz, 13 Marzec 2025, 22:08:30 »
A czy coś wiadomo czy będzie wydany dalej Shi ?

Offline Death

« Odpowiedź #1982 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 08:05:19 »
Wiemy tyle co w filmiku. Będzie Wąż i włócznia, potem Ekho, Zamek zwierzęcy 4 i Elryk 4. I zapewne będzie też integral Asgardu. I chcieliby wyda do końca Trupy, bo chytra baba już nie pracuje i teraz mogą rozmawiać z kimś innym. I ogólnie chcieliby skończyć serie, żeby trochę odbudować zaufanie u czytelników. I dostosują się do rynku, czyli integrale, a nie pojedyńcze. Dużo pracy przed nimi, bo tych rozgrzebanych serii trochę jest. Też lubię Shi, mam nadzieję na kolejne tomy.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1983 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 08:28:06 »
nie oglądałem filmiku ale jeżeli chcą dokończyć Trupy bez wznowień to jest to najgłupsza decyzja ever,

Offline srogin

« Odpowiedź #1984 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 08:47:14 »
W filmie padła sugestia, że brakujące tomy wydawanych serii będą wznawiane.

Offline Death

« Odpowiedź #1985 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 09:08:45 »
nie oglądałem filmiku ale jeżeli chcą dokończyć Trupy bez wznowień to jest to najgłupsza decyzja ever,
Ale kto powiedział, że nie będzie? Nie jątrz. :)
Zresztą... jeszcze nie ma zapowiedzi, że Trupy będą. Na razie wiadomo, że nie ma chytrej baby i chcą załatwić.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1986 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 09:33:24 »
Zresztą... jeszcze nie ma zapowiedzi, że Trupy będą. Na razie wiadomo, że nie ma chytrej baby i chcą załatwić.
Nie jątrzę tylko : "I chcieliby wyda do końca Trupy, bo chytra baba już nie pracuje i teraz mogą rozmawiać z kimś innym. I ogólnie chcieliby skończyć serie, żeby trochę odbudować zaufanie u czytelników."
Niestety u mnie słabo z zaufaniem do nich, kiedyś było w top 3 najlepszych polskich wydawców, teraz nawet nie ma ich na liście.
Rozumiem że nic jeszcze nie jest przesądzone i nie ma nawet pewności że ŻT w ogóle będą dalej wychodzić jednak dobrze jak by podeszli do tego kompleksowo i zaczęli wydawać od początku.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1987 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 09:47:00 »
Nie chcę być tym co narzeka, ale jakoś wątpię żeby 32 TPB się sprzedały. Zaczną powiedzmy dwutorowo od 1 tomu dla nowych czytelników i od tomu 2x dla tych którzy kiedyś kupowali. Zanim ci nowi dojdą do momentu 2x to tych tomów pewnie już nie będzie, znowu trzeba będzie dodruk robić, a to wszystko będzie rozciągnięte niemożebnie w czasie bo tak po prawdzie ile TPB są w stanie rocznie wydać 4-6? Do tego trzeba mieć duży kapitał zaufania u klientów żeby się zdecydowali na wejście w tak długą serię, a z tym obecnie słabo.

Z kolei pójście w omnibusy (8tomów to już jakaś realna perspektywa czasowa) to wkurzenie starych czytelników. Nie widzę dobrego rozwiązania.

Offline kostuch

« Odpowiedź #1988 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 10:05:25 »
Mnie z kolei najbardziej sie podobalo z tego filmu kwestia  ze zauwazyli ze rynek sie zmienil i jest wiekszy nacisk konsumentow na wydania zbiorcze i rowniez w ten sposob beda chcieli wznawiac(oczywiscie nie padl zaden konkretny tytul-chodzi o trend). Czytajac przekaz idacy przez socjale z innych wydawnictw nie dla wszystkich jest to takie oczywiste
Docelowo mysle dla wydawnictwa jest to tez pozytywne bo o ile pewnie sprzedaz idzie wolniej i jest mniejszy zysk liczac na tom  ale gdzies na koncu nie zostajesz z 3 tomami zalegajacymi w magazynie bo pierwszy dawno  sie wyprzedal i reszty nikt nie chce kupic

Offline Takesh

« Odpowiedź #1989 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 10:30:54 »
Oby znowu nie skończyło się na wywiadach i obietnicach...

Czekam na dokończenie rozpoczętych serii. Ale jakoś nie bardzo już im wierzę.

Offline bocik

« Odpowiedź #1990 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 12:15:59 »
ŻT od początku w omnibusach
kurde czekam na to całe życie

Online Szekak

« Odpowiedź #1991 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 12:54:10 »
Ale by pięknie było, jakby Taurus oprócz dokończenia serii, zdecydował się na wznowienie wszystkich tomów na offsecie, zamiast tej okropnej kredy. Zbiorczaki jeszcze fajniej by weszły. Na miękko ze skrzydełkami, żeby posiadacze starego wydania mogli sobie dostawić końcówke na półce.
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Marzec 2025, 12:56:34 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1992 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 13:43:35 »
Taurus i Żywe trupy, serio ktoś w to jeszcze wierzy? Ten pociąg odjechał już dawno, konkretnie w 2018 r. Cały jeden komiks wydany w 2024 r., dajcie spokój. Na dokończenie moim zdaniem nie ma szans i wolałbym, żeby ten tytuł wydawało jakieś wiarygodne i normalnie działające wydawnictwo.

Reszta obiecanek - jak zobaczę, to uwierzę ;D
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline tomsawyer

• Polubień: 343
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1993 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 14:51:41 »
Przyznaję, że jestem również sceptycznie nastawiony do tych zapowiedzi. Jak będzie to będzie.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Masonna

« Odpowiedź #1994 dnia: Pt, 14 Marzec 2025, 18:26:06 »
Też mu nie wierzę nic a nic. Totalnie skompromitowany gostek. Ale jeśli dodrukuje Valeriana to mu wybaczę.
Ekologia, głupcze!