Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506948 razy)

Online michał81

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1125 dnia: Nd, 03 Kwiecień 2022, 06:58:42 »
Tzn. trzeba robić coś więcej niż wyciąć jedną historię?
Może też chodzić o jakieś dodatki. Nie wiem do jest w zbiorczym.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1126 dnia: Nd, 03 Kwiecień 2022, 09:10:06 »
To jakieś odcinanie kuponów czy produkt wart zakupu?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #1127 dnia: Nd, 03 Kwiecień 2022, 12:15:53 »
Jeśli wytną z tego "Hell&Gone" to nie ma to sensu, bo to tworzy spójną historię z "In pale battalions". Ale wydaje mi się, że nie wytną - jednak ten tom zbiorczy wydało IDW, nie DC, więc jakoś tam musiały się wydawnictwa dogadać, i licencję pewnie Taurus od IDW kupuje.

Jednocześnie na pytanie @amsterdream odpowiadam - wszystkie historie są naprawdę fajne... oprócz właśnie crossovera z Sandmanem. Mam wrażenie, że nie wykorzystano tutaj pełni potencjału, było to wszystko trochę za szybkie i pisane po łebkach - zero emocji.

Dla komplecistów must have, bo całość jednak dopełnia fajnie mitologię świata Locke&Key, ale mi oryginalny cykl na półeczce w zupełności wystarczy.

Online michał81

« Odpowiedź #1128 dnia: Nd, 03 Kwiecień 2022, 22:08:18 »
Jeśli wytną z tego "Hell&Gone" to nie ma to sensu, bo to tworzy spójną historię z "In pale battalions". Ale wydaje mi się, że nie wytną - jednak ten tom zbiorczy wydało IDW, nie DC, więc jakoś tam musiały się wydawnictwa dogadać, i licencję pewnie Taurus od IDW kupuje.

Jednocześnie na pytanie @amsterdream odpowiadam - wszystkie historie są naprawdę fajne... oprócz właśnie crossovera z Sandmanem. Mam wrażenie, że nie wykorzystano tutaj pełni potencjału, było to wszystko trochę za szybkie i pisane po łebkach - zero emocji.

Dla komplecistów must have, bo całość jednak dopełnia fajnie mitologię świata Locke&Key, ale mi oryginalny cykl na półeczce w zupełności wystarczy.
Jak na razie to Taurus potwierdza problemy z licencją na "Hell&Gone". Nie koniecznie Egmont, jak wspomniałem wcześniej, ale nadal wydanie tego komiksu w tym zbiorczym stoi pod dużym znakiem zapytania.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1129 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 08:23:24 »
Dzieje sie.

Polską premierę szóstego tomu "Undertakera" planujemy na 24/26 maja.

Offline Arne

« Odpowiedź #1130 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 10:41:36 »
W końcu coś, co kupię. Ale dalej uparcie czekam na XIII-ke

Offline Dracos

« Odpowiedź #1131 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 11:38:57 »
Lock & Key, Undertaker - w końcu nie jedynka z nowej serii, u mnie delikatnie punktują  :-[

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1132 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 11:48:00 »
Lock & Key, Undertaker - w końcu nie jedynka z nowej serii, u mnie delikatnie punktują  :-[
Dobór tytułów wciąż o wiele lepszy niż niejedno inne wydawnictwo. Czekam na XIII i zbiorczą kontynuację Skorpiona oraz na Ira Dei 3 i Shi 5 ;)

Offline Dracos

« Odpowiedź #1133 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 12:02:30 »
Na te same rzeczy czekam :) dobór jest niezły, ale osobiście już nie chcę wchodzić w pojedyncze albumy dokończę to co zacząłem, a dalej niech wydają zbiorcze, albo pieniążek wydam u innego wydawcy.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #1134 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 16:59:03 »
Przydałaby się jeszcze kontynuacja Zamku zwierzęcego.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1135 dnia: So, 09 Kwiecień 2022, 11:55:10 »
Ja czekam na dodruk brakujących Valerianów. Seria klasyk a już od lat nie ma 4 pierwszych tomów. Trochę mnie to dziwi, przecież to niekończąca się żyła złota.

Offline Uluru

« Odpowiedź #1136 dnia: So, 09 Kwiecień 2022, 12:17:07 »
Pewnie chytra baba z image im blokuje ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #1137 dnia: So, 09 Kwiecień 2022, 13:56:09 »
Ja czekam na dodruk brakujących Valerianów. Seria klasyk a już od lat nie ma 4 pierwszych tomów. Trochę mnie to dziwi, przecież to niekończąca się żyła złota.
Slyszalem jakies 3 miesiace temu, ze dodrokow nie bedzke, chociaz u taurusa czesto sie wszystko zmienia, wiec niewiadomo...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Midar

« Odpowiedź #1138 dnia: So, 09 Kwiecień 2022, 14:50:16 »
Nie jestem pewien, ale chyba już jest po licencji.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1139 dnia: So, 09 Kwiecień 2022, 15:07:47 »
Taurus na swoim FB 9 lutego komunikował:

- Co do innych dodruków to zrobimy:
    Locke & Key (po dwa albumy co 2-3 miesiące) już od lutego
    Urban tom 1
    EKHO tom 1
    w miarę możliwości: Undertaker 2 i 3, OKKO 3 i 4, Valerian 1,2,3,4 oraz Mieszkańcy Nieba, SHI 1,2 oraz Elryk 1.

Więc w mojej opinii raczej wciąż jest to w planach i są w posiadaniu licencji. Niemniej jak faktycznie jest - nie wie nikt ; ) Jeśli nie byłoby dodruku - ogromna strata dla wydawnictwa IMO.