Autor Wątek: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.  (Przeczytany 388195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zakrza

Odp: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.
« Odpowiedź #2970 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 15:14:19 »
Dwa pytania:
1. Czy to odrodzenie Fantasmagorii?
2. Czy będzie Spawn?

Offline Motyl

« Odpowiedź #2971 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 15:38:48 »
9 grudnia wydawnictwo się ujawni, nie ma tam Spawna, ale są inne tytuły.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2972 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 16:02:48 »
to oprócz nottingam poproszę jeszcze to cudo :)

Plany Studia Lain - orientacyjne

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec
Spawn Gunslinger - kwiecień

Offline Takesh

« Odpowiedź #2973 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 16:46:22 »
No ciekawe co to będzie. Co do samego Image, to mają strasznie bogatą bibliotekę. Jest w czym wybierać. O The Maxx u nas chyba można zapomnieć, ale jeszcze sporo tego jest ze staroci, o współczesnych nie wspominając.

I czyżby Motyl był powiazany z tym nowym tworem? Ciekawe kto za tym stoi. Plus jakie ceny i, najważniejsze, jaka jakość.

Czekam.

Offline Motyl

« Odpowiedź #2974 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 18:07:58 »
Nie jestem powiązany. Dostałem informację prasową od wydawcy. Ich pierwszy komiks już się drukuje i będzie w styczniu. Kolejne trzy komiksy będą miały premiery w kolejnych miesiącach. Wydawca jest na FB, Instagramie, ma stronę internetową, na której będzie można zamawiać premierowy tytuł.

Offline vision2001

« Odpowiedź #2975 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 20:37:02 »
Wydawca jest na FB, Instagramie, ma stronę internetową, na której będzie można zamawiać premierowy tytuł.
Fajnie, że wydawnictwo ma swoje sociale, o których wiedzą wyłącznie "wtajemniczeni", a nie "ogół fandomu". Jak żyć? Kogo lubić? Kogo obserwować, by już wiedzieć: kto? z kim? i za ile?

Offline michał81

« Odpowiedź #2976 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 20:39:11 »
Fajnie, że wydawnictwo ma swoje sociale, o których wiedzą wyłącznie "wtajemniczeni", a nie "ogół fandomu". Jak żyć? Kogo lubić? Kogo obserwować, by już wiedzieć: kto? z kim? i za ile?
jak będą pierwsze ogłoszenia to wszystko się wyjaśni

Offline 79ers

« Odpowiedź #2977 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 20:59:57 »
Jak to będzie kolejny wydawca, który będzie publikował chudziny z Image i francuzy za 100+ to wątpliwa radość, w przeciwnym przypadku wypada się cieszyć. I oby jak najmniej tytułów w przedsprzedaży i z wariantami okładkowymi (chyba jedynie SL daje radę w tym temacie)

Offline tomsawyer

• Polubień: 331
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #2978 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 21:19:56 »
Mnie cieszy Glenat, a mój portfel smuci. Niemniej kibicuję nowemu wydawnictwu.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2979 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 06:51:11 »
A jak nie Spawn, to raczej nic dla mnie. EU ma Nagle!, Top Cow wyda SL, Wildstorm to teraz DC, Invincible czytałem (poza tym prawa ma Egmont). No chyba że Savage Dragon. To bym sprawdził.

Offline michał81

« Odpowiedź #2980 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 07:48:40 »
@Zakrza jest masa komiksów Image, których nikt u nas nie wydaje. Po za tym to nie jest pełna lista wydawców którzy wydają komiksy z Image na polskim rynku. Jest Mucha (która ma wyłączność obecnie na komiksy Brubakera z tego wydawnictwa), jest Lost in Time (które coraz wiecej wybiera z katalogu Image), jest KBOOM (które od czasu do czasu coś wyda), jest Non Stop Comics (które bardzo szeroko ruszyło z ofertą Image, choć ostatnio jakoś mało od nich nowości), nawet Centrala wydała jeden komiks. Obecnie tylko Taurus zaprzestał i pourywał serie. Może nowy wydawca byłby właśnie chętny dokończyć Black Science Remendera albo dokończyc Żywe Trupy. Tylko jeśli to jest mały wydawca, za którym nie stoi dużo wspierające koorpo to raczej nie ma co liczyć na tasiemce pokroju Trupów, Spawna czy Dragona. Samo SL w trakcie rozmowy o SD stwierrdziło, że jest to za długie, aby próbować w ich przypadku, a odnośnie Spawna bylo zero odpowiedzi ze strony Image, pomimo wielu prób. Więc ja bym się tu raczej spodziewał komiksów ze współczesnego Image niż tego z lat 90.
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Grudzień 2024, 07:51:22 wysłana przez michał81 »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2981 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 08:57:12 »
Jest masa fajnych serii Image, których jeszcze nie ma w Polsce. Skyward, Shanghai Red, Stray Dogs, Feral itp. Natomiast, jeżeli to nowe wydawnictwo sięgnie po Ice Cream Man to już dla mnie będzie wydawcą 10-lecia:)

Offline Necr09

« Odpowiedź #2982 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 08:57:47 »
FGO: 758,469,198

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2983 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:04:12 »
No i zaczęli elegancko. Fajny horror od Tyniona (tydzień temu czytałem pierwszy trejd). Dwa tomy tworzą całość.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2984 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:06:49 »