Autor Wątek: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.  (Przeczytany 439490 razy)

Offline kv

Odp: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.
« Odpowiedź #2925 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2024, 20:25:06 »
Bo ktoś sobie tak wymyślił, może spodziewa się, ze za 500 nikt by nie kupił.
Pewnie chce szybciej sprzedać  ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2926 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:17:51 »
Miałem być grzeczny, ale muszę napisać że jestem oburzony ostatnimi podwyżkami w Egmoncie. Mucha zawsze była droga i z tym się już pogodziłem. Po prostu nie kupuję Biel Czerń i Krew. Ale żeby cena Giganta wzrosła aż o 20% (z 20 zł na 25 zł), to mnie zatyka z oburzenia. Przecież wzrosła już wcześniej o 15%, a teraz jest środek roku. Inflacja poniżej 5% to skąd taki skok cen w trakcie wakacji? Że jak wyjadę na urlop to nie zauważę? Porażka i masakra. To samo z Mamutami, MegaGiga i WS - najpierw podwyżka do 25 zł, teraz już 30 zł. Drenują Kaczkofanów na potęgę.

Tylko potem niech wydawnictwo nie zrzuca wszystkiego na czytelników, że im spada sprzedaż. Przy takiej skali podwyżek, odpływ klientów będzie jak najbardziej zrozumiały.

Offline Midar

« Odpowiedź #2927 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 18:07:19 »
Wydaje mi się, że to dobre miejsce, żeby to wrzucić.  Szkoda.

Nigdy nie będzie „dobrego momentu”, żeby to napisać, ale to już niestety jest ten moment – Róbmy Dobrze upadło (w sensie jako sklep, bo jako blog i fanpejdż jeszcze wrócą). Od bardzo długiego czasu sklep tracił pieniądze. Nie chodzi nawet o to, że klientów nie było, bo byli, ale niestety na komiksach jest naprawdę maleńka marża, co w połączeniu z niedorzecznie wysokim ZUS-em, doprowadziło do klęski. Kiedy piszę te słowa, sklep ma kilkadziesiąt tysięcy złotych zadłużenia, które będę spłacał z prywatnej kieszeni jeszcze przez dobre dwa lata. Mam ostatnią prośbę w historii tego sklepu – pomóżcie mi, proszę, wyprzedać towar, który został mi na stanie (https://robmydobrze.pl/), co chociaż częściowo skróciłoby okres mojej męki. Z okazji wyprzedaży zmniejszyłem koszt wysyłki: przy zamówieniach powyżej 50 zł – 10 za wysyłkę, powyżej 200 zł – 5 zł, a powyżej 300 zł – darmowa.

Offline komiks

« Odpowiedź #2928 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 23:42:35 »
@Bazyliszek kupuj teraz wszystko wszędzie, bo taniej już nie będzie ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Lipiec 2024, 23:46:31 wysłana przez Zwirek »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2929 dnia: Nd, 11 Sierpień 2024, 22:50:31 »
https://www.instagram.com/p/C-iJwmiNcZS/?img_index=1

Chyba nowe kierownictwo Egmontu wietrzy magazyny na większą skalę. Wywalili zalegające DC Rebirth i Marvel Now do dystrybucji marketowej. I to za rozsądne 24.99 zł. Przynajmniej tak to wygląda po mojej wczorajszej wizycie w Auchan. Ja wziąłem cienki tie-in do Orginal Sin.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2930 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 08:18:55 »
Było...

W sklepach Auchan można dostać sporo Marveli i DC Odrodzenie w cenie 24,99

dodatkowo Batman. Kompletny przewodnik jest za 50 złotych

:P
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline LukCook

« Odpowiedź #2931 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 08:40:54 »
Wczoraj oferta Auchana mnie zaskoczyła na duży plus. Pościągali gdzieś zakurzone złogi z magazynów Egmontu i wyrzucili na półki. DC Rebirth i Marvel Now już w zrabatowanej cenie 24.99 zł. Ujęła mnie ich szczodrość, więc postanowiłem wesprzeć tą inicjatywę. Najpierw chciałem wziąć któregoś słabego Batmana Kinga czy Taylora. Ale był też tie-in #orginalsin Nie kupiłem go kiedyś bo to tylko 4 zeszyty i TK takimi komiksami bezczelnie naciąga nas na kasę. Z wiekiem jednak dziadzieję i mięknę, zatem tym razem wziąłem.

TK naciągał...  ;D  ;D

Offline TomGraSobie

« Odpowiedź #2932 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 22:30:33 »
W Trójmieście ktoś może widział ww. komiksy w Auchan?

Offline Reverith

« Odpowiedź #2933 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 22:44:01 »
https://www.instagram.com/p/C-iJwmiNcZS/?img_index=1

Chyba nowe kierownictwo Egmontu wietrzy magazyny na większą skalę. Wywalili zalegające DC Rebirth i Marvel Now do dystrybucji marketowej. I to za rozsądne 24.99 zł. Przynajmniej tak to wygląda po mojej wczorajszej wizycie w Auchan. Ja wziąłem cienki tie-in do Orginal Sin.

Przecież to żadna promocja jest. Zalegające od lat tomy Marvela czy DC z ceną okładkową 39,99 zł można już było kupić z 40% czy 50% rabatem, a to znaczy taniej niż za 24,99 zł. Przespałeś ten moment?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2934 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 07:58:34 »
@UP
Stacjonarnie? Powiedz mi proszę gdzie i kiedy Marvel Now było tak sprzedawane bezpośrednio? W Empiku zawsze chodziły po cenach okładkowych. W Leclercu przy cmentarzu wawrzyszewskim również. Pierwszy raz widzę, by w zwykłym sklepie, nówki sztuki Egmontów były sprzedawane od razu z rabatem internetowym po 25 zł.

@TomGraSobie
A byłeś w tym Auchanie na Kartuskiej? Kiedyś tam jeździłem i zazwyczaj dużo fajnych rzeczy w dobrej cenie było. Daleko ale warto.

Online eyesore

« Odpowiedź #2935 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 08:50:00 »
W Trójmieście ktoś może widział ww. komiksy w Auchan?
Ja nie  :P ale na 100% są w każdym Auchanie,  widziałem w trzech miastach. Czasami pochowane są w jakiś dziwnych miejscach, np w King Crossie w Poznaniu są na dziale z książeczkami dla dzieci na jakiejś półce/wyspie pochowane.

Offline TomGraSobie

« Odpowiedź #2936 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 10:38:16 »
@TomGraSobie
A byłeś w tym Auchanie na Kartuskiej? Kiedyś tam jeździłem i zazwyczaj dużo fajnych rzeczy w dobrej cenie było. Daleko ale warto.
Na razie byłem tylko na Kołobrzeskiej, a tam nie ma. Stąd się zastanawiam czy to tylko lokalna akcja.

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #2937 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 14:07:54 »
@TomGraSobie

Aż zaczynam podejrzewać, że Bazyliszek na co dzień pracuje jako dziennikarz jednej z ogólnopolskich gazet czy stacji telewizyjnych, gdy często podaje informacje bez sprawdzania. 10 sekund w wyszukiwarce i oficjalna strona Auchan: https://www.auchan.pl/pl/znajdz-sklep podaje, że nie ma żadnego Auchana na Kartuskiej w Trójmieście.
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2938 dnia: Wt, 13 Sierpień 2024, 14:28:45 »
Nie dajmy się zwariować.

Wpisując w google Auchan Kartuska od razu namierzyło mi Auchan Gdańsk Szczęśliwa. Pewnie oba określenia/adresy funkcjonują zamiennie.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Sierpień 2024, 14:31:03 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline JakubM

« Odpowiedź #2939 dnia: Śr, 14 Sierpień 2024, 15:36:14 »
na Bank są w AUCHAN - Św. Antoniego 2, 62-080 Swadzim

---  ale po co to komu ? :-)