Autor Wątek: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.  (Przeczytany 444655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Takesh

Odp: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.
« Odpowiedź #2805 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 11:05:23 »
Ale pokazali tylko dwa, a było ich za 300 złoty. Może chciał spróbować czegoś innego po tych wszystkich polecajkach? Bo przecież nie musiał za to płacić. Ciągle pasuje....

Offline volker

« Odpowiedź #2806 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 11:13:55 »
Te dwa chyba kosztują razem ok. 300 zł.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2807 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 11:29:38 »
Ale pokazali tylko dwa, a było ich za 300 złoty. Może chciał spróbować czegoś innego po tych wszystkich polecajkach? Bo przecież nie musiał za to płacić. Ciągle pasuje....

Ukradł bez rabatu  :) Z chowaniem na cmentarzu to czysta inspiracja Ghost Riderem.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #2808 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 11:39:18 »
Conan też był w klimatach 8azyliszka, kupował na pewno ta kolekcję hachette a ten był chyba od egmontu którego tak nie lubił.

Offline Gazza

« Odpowiedź #2809 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 12:12:37 »
Żarty żartami ale przestańcie pomawiać kolegę. To robi się niesmaczne.

Offline eyesore

« Odpowiedź #2810 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 12:41:36 »
Żarty żartami ale przestańcie pomawiać kolegę. To robi się niesmaczne.
+ niby śmieszne ale jak wychodzi ze koleś po za kradzieżą kogoś pobił to już nie robi się śmieszne

Offline Simon11

« Odpowiedź #2811 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 13:17:53 »
Ja pójdę o krok dalej. Składam wniosek formalny o odblokowanie Bazyliszka, bo jest tu pomawiany a nawet nie może co poniektórych postraszyć sądem.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2812 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 13:35:02 »
Ja pójdę o krok dalej. Składam wniosek formalny o odblokowanie Bazyliszka, bo jest tu pomawiany a nawet nie może co poniektórych postraszyć sądem.
Jestem tu za krótko na tym forum ale kim jest ten bazyliszek? Bo opinia o nim tutaj delikatnie pisząc średnia...

Offline turucorp

« Odpowiedź #2813 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 13:51:22 »
Przecież ma działającego priva, więc bez przesady, że nie może.
Inna sprawa, że takie strzelanie do "bezbronnego" to słabe jest.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline xanar

« Odpowiedź #2814 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 13:54:57 »
Widać tu niektórzy bez Bazyla to żyć nie potrafią.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2815 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 18:36:06 »
Wrzuciłem do koszyka interesujące mnie pozycje Egmontu z samego października i wyszła mi okrągła sumka 701zł:

True, true, true. Wrzuciłem podobną listę za październik (jest na moim insta, jutro wrzucę na swój temat) i wyszło 900 zł jak obszył. I nie pomaga, że ten Skupszop czy Smak liter mają te 40% rabatu. Tania Książka ścięła swoje rabaty i jest drogo. Za dużo siana się z tego zbiera. A zaraz będzie jeszcze więcej, bo biorę pakiet końcolistopadowy/mikołajkowy. Za to po Trzech Królach nie ma nic i zakupy wracają przed walentynkami. Grudniowe szaleństwo komsumpcjonizmu przekracza wszelkie granice.

New Mutants to się jeszcze opłaca. Ale She Hulk jest zdecydowanie zbyt drogie, względem premierowego materiału, który oferuje.

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #2816 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 22:42:55 »
Jest drogo, będzie jeszcze drożej. Ale nadzieja umiera ostatnia, może kiedyś zagości wolność w Lechistanie.
Dlatego ograniczam zakupy komiksowe już od paru lat. Pomaga staranne wybieranie tytułów, po zakończonych seriach nie otwieranie nowych oraz fakt, że wiele tytułów, które chciałem w kolekcji, już kiedyś kupiłem.
Część tytułów zaś, szczególnie od Egmontu z uwagi na dodruki i większy nakład, trafiła na listę "kiedyś kupię".
Na przykład dwa ostatnie Epic Collection ASM albo Batmany: Dziedzictwo, Epidemia oraz zaczynająca się w grudniu saga "Ziemia Niczyja".
Przykładowo, "Batman Rok Pierwszy" w 2003 roku kupiłem za 25 złotych ceny okładkowej, miękka oprawa. Tegoroczne wydanie kosztuje 90 złotych okładkowo, twarda oprawa, w dyskoncie po 55 zł. "Sandman" uzbierany w 2015, "Mroczne Zwycięstwo" z okładkową ceną 149 zł w 2014, nie trzeba czekać na egmontowskie wydanie w przyszłym roku.
Na grudzień zapowiada się, że kupię "Samotny Wilk I Szczenię" tom 5, "Donżon" tom 6 oraz "Przygody Wielkiego Wezyra Iznoguda" tom 8. I może jakiś komiks z poprzednich miesięcy, "Opowieści Grozy" Battagli albo "Ciemność" Mallie i Huberta. Łącznie będzie coś około 250-300 złotych. W październiku 159 zł, w listopadzie prawie identycznie, 157.
W takim tempie pewnie dopiero za kilka lat przekroczę 1000 woluminów w kolekcji.
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline freshmaker

« Odpowiedź #2817 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 15:04:29 »
dziś na nżk rusty brown na stoisku 185 PLN, na amazon.pl wersja ang za 93 PLN. gdzie tu sens?

Online Xmen

« Odpowiedź #2818 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 15:09:58 »
Komiks potwory, wydanie angielskie w sklepie PZWL.pl można kupić za niecałe 75zł. Polskie wydanie kosztuje ponad 140zl. Faktycznie nie widzę przyszłości dla polskich wydań.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2819 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 16:44:57 »
dziś na nżk rusty brown na stoisku 185 PLN, na amazon.pl wersja ang za 93 PLN. gdzie tu sens?

Tam gdzie zawsze - w nakładach. I wersja angielska była chyba drukowana przed ogólnoświatową inflacją.