Autor Wątek: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.  (Przeczytany 450610 razy)

Offline turucorp

Odp: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.
« Odpowiedź #2220 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 18:21:44 »
Czy to aby nie Ty niedawno zmieszałeś z błotem kolegę, który grzecznie pytał o aferę PCA? ;

Nie zmieszałem aż tak bardzo, bez przesady. A zresztą, pogadaliśmy sobie później na spokojnie na priv, temat można uznać oficjalnie za zamknięty. ;)

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2221 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 18:43:37 »
Nie obraź się, ale większej głupoty dawno nie czytałem. Internet od zarania dziejów to nicki i avatary. To że platformy wyciągające dane osobowe (szumnie zwane społecznościowymi) wymusiły używanie na ludziach rzeczywistych danych to jest zła rzecz, a nie dobra. Co Ci realnie da, że ktoś napisze, że jest Piotrem Nowakiem? (nie wspominając, że każdy może sobie wpisać dane "z dupy". Tu jest forum, gdzie sobie swobodnie wymieniasz opinie, dzielisz się informacjami itd.

Nie mówię o wymuszaniu, wymuszanie jest złe. Natomiast dla higieny dyskusji podpisywanie się pod swoimi słowami jest według mnie dobre i tyle. To nie jest moja propozycja, którą chciałbym forsować na forum, tylko moja opinia. Nikogo do niczego nie chcę ani przekonywać, ani zmuszać, ani mi osobiście nie jest to do niczego potrzebne, w 99% i tak bym nie miał zielonego pojęcia kim jest Piotr Nowak a kim Janusz Kowalski. Nie jestem również zainteresowany tym, żeby to wiedzieć. Po prostu z doświadczenia wiem, że poziom jest o wiele wyższy tam, gdzie ludzie muszą się podpisać. Zrób w firmie ankietę anonimową (tak, że ludzie mają pewność, że to jest anonimowe) i zobacz jakie szambo wyleje. Zresztą jest to też niepotrzebny offtop, za co przepraszam.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2222 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 19:36:18 »
@ukaszm84 jestem pełen podziwu.
Wczoraj post roku o przerysowniu komiksów a dzisiaj post o obostrzeniach na forum który pokonuje poprzedniego zwycięzcę. Dzień po dniu, brawo mistrzu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2223 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 19:46:35 »
Zrób w firmie ankietę anonimową (tak, że ludzie mają pewność, że to jest anonimowe) i zobacz jakie szambo wyleje.

Można by też argumentować że wtedy w ankiecie pracownicy napiszą co im naprawdę leży na sercu a nie że będą się krygować i kłamać bo boją się reperkusji ze strony przełożonego albo ostracyzmu ze strony kolegów. nie powiem uśmiechnąłem się na pomysł z wstawianiem imienia i nazwiska w stopkę, tylko jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć i b ktoś później musi to skontrolować, bo przecież nie po to się wstawia dane osobowe żeby były tak fantastyczne jak zmyślone nicki fantazjusz189789191 :D

Offline turucorp

« Odpowiedź #2224 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 20:36:27 »
Oj, bo te dywagacje idą w kompletnie inną stronę.
Ja nie jestem zwolennikiem podpisywania się pod każdym zdaniem, po prostu inaczej rozmawia mi się z kimś, kto ma wystarczające jaja, żeby potem np. przyjść osobiście na jakieś imprezie, spotkaniu autorskim czy coś i doprecyzować swoje wypowiedzi. To się zdarza na tym forum, niektórzy są w stanie pojawić się, przybić piątkę, albo i nie, ja i tak bym nie zapamiętał nazwiska (do twarzy też nie mam pamięci ;) ). Ale jakoś inaczej mi się potem tutaj rozmawia z kimś takim, niż z jakimś bytem wirtualnym, który stawia sobie za punkt „honoru” dojebywanie się pod szczelnym płaszczykiem anonimowości.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline komiks

« Odpowiedź #2225 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 20:39:55 »
Gdybym musiał pisać pod własnym nazwiskiem, to nie pisałbym wcale. Nie wiadomo co jest indeksowane i co dzieje się z tymi danymi. Może będą przechowywane w nieskończoność, a na ich podstawie sztuczna inteligencja stworzy wasz wirtualny profil osobowości i zaszufladkuje do jakiejś grupy ludzi. Wiem, że trochę spiskowo, ale gdyby ktoś przed rokiem 2000 powiedział jak będzie wyglądał świat, to bym odpowiedział, że spoko sci-fi.
I też nie uważam, żeby podpisywanie się nazwiskiem wiele pomogło podniesieniu kultury, co widać na podstawie Facebooka, jakie ludzie potrafią głupoty wypisywać i się nie wstydzą.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #2226 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 21:31:14 »
Gdybym musiał pisać pod własnym nazwiskiem, to nie pisałbym wcale.
No widzisz, a ja tego „komfortu” tutaj nie mam.
I teraz pomyśl sobie, że w pozornie równoprawnej konwersacji, tylko jedna strona jest personalnie rozliczana z każdego słowa, którego użyje.

Online xanar

« Odpowiedź #2227 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 21:43:25 »
No spoko, tylko te anonimy nie piszą:

mam ochotę mu napluć w twarz.
„a weź, spier… laj”
no przynajmniej ja nie zauważyłem.

Ale jak był tutaj twój "kolega" nie-anomin to tam też raczej grubo było w tych waszych konwersacjach.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #2228 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 21:44:33 »
No widzisz, a ja tego „komfortu” tutaj nie mam.
I teraz pomyśl sobie, że w pozornie równoprawnej konwersacji, tylko jedna strona jest personalnie rozliczana z każdego słowa, którego użyje.
I dlatego boli Cię d... że inni piszą anonimowo. Chociaż dla mnie to jesteś anonimowy, bo nadal nie wiem kim jesteś i mi to wcale nie przeszkadza.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #2229 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 21:57:27 »
I dlatego boli Cię d... że inni piszą anonimowo. Chociaż dla mnie to jesteś anonimowy, bo nadal nie wiem kim jesteś i mi to wcale nie przeszkadza.

To teraz wytłumacz mi jak cywilizowany człowiek, za którego, jak rozumiem się uważasz, skąd d przyszło ci do głowy, żeby użyć tak prymitywnego i chamskiego tekstu o „bólu dupy”? Tak chcesz rozmawiać?

No spoko, tylko te anonimy nie piszą:
no przynajmniej ja nie zauważyłem.

Ale jak był tutaj twój "kolega" nie-anomin to tam też raczej grubo było w tych waszych konwersacjach.

A jakbyś tak jeszcze nie wyrywał z kontekstu tych moich wypowiedzi, to może byłaby podstawa do szerszych i poważniejszych rozważań. A tak co? Kolejny offtop bo jest okazja „błysnąć”?
Ciekawe, że w temacie omawianych tutaj licencji, kosztów druku, sytuacji rynkowej w innych krajach itd., jakoś zbyt wyrywny nie jesteś.
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Luty 2023, 22:28:30 wysłana przez turucorp »

Online xanar

« Odpowiedź #2230 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 22:29:41 »
Mozę zszedł na twój poziom konwersacji  :)

Ja to nie wiem po co ty się wdajesz w te przepychanki, wybrałeś sobie bycie nie-anoniem to raczej oczywiste jest, że "kiedy zaczynasz coś robisz wokół ciebie momentalnie wyrasta grono ekspertów, którzy wiedzą dobrze co ty robisz źle", nie prościej wrzucić takiego do ignorowanych, nie szkoda ci czasu na takie rzeczy.

Offline donT

« Odpowiedź #2231 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 22:32:08 »
Na Specu w odróżnieniu od wrak i gildii mniej kółek wzajemnej adoracji. I jednak większa kultura - nie ma np. chama od przestawiania literek, któremu na gildii nikt nie chciał podpaść i wielu klakierowało. I działy się tam rzeczy znacznie mniej przyjemne niż tutaj.  Podłe - rzekłbym.

To ten co zawsze bialym wierszem pisal? Czy moze obecny wydawca?
Nic nie przebije Spajdiego i jego manifestu, ktory wyplul z siebie wypisujac sie z forum.
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Luty 2023, 22:41:20 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online xanar

« Odpowiedź #2232 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 22:35:22 »
A jakbyś tak jeszcze nie wyrywał z kontekstu tych moich wypowiedzi, to może byłaby podstawa do szerszych i poważniejszych rozważań. A tak co? Kolejny offtop bo jest okazja „błysnąć”?
Ciekawe, że w temacie omawianych tutaj licencji, kosztów druku, sytuacji rynkowej w innych krajach itd., jakoś zbyt wyrywny nie jesteś.
To nie są wypowiedzi tylko twoje "odzywki", które można wsadzić w każdą wypowiedź, jak już.

Jak przewiniesz parę stron do góry to udzieliłem się w temacie, ja twierdziłem co innego ty i ktoś tam jeszcze zupełnie co innego i zakończyła się dyskusja.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2233 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 22:38:31 »
Moim skromnym zdaniem, jak nie jesteś anonimowy to nie wchodź w tak ostre dyskusje ma forum. Jesteś albo trollowany albo podpuszczany i nie masz szans w dyskusji z awatarami. Taki urok forów. Będziesz się unosił, przepychał, na koniec i tak przegrasz.

Od kilku stron poziom dyskusji to dno, zabarwione fantastycznymi pomysłami i wulgaryzmem.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #2234 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 22:42:46 »
kiedyś rangę na forum robił staż i ilość postów. teraz dochodzą lajki. widać kto głębiej siedzi na forum a kto jest trollem albo klonem.