Autor Wątek: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.  (Przeczytany 440363 razy)

Offline LukCook

Odp: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.
« Odpowiedź #2985 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:13:19 »
Jak na razie, nic ciekawego. Francuski średniak i kolejny horror Tyniona. Horror z Mad Cave, kompletnie nie moja bajka, jeżeli chodzi o rysunki.

Po tym co napisał Motyl i Michał, właśnie tego się obawiałem. Nie wiem po co, kolejne podobne tytuły na rynku.

Trzymam kciuki za następne, lepsze wybory.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2986 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:18:51 »
Jak na razie, nic ciekawego. Francuski średniak i kolejny horror Tyniona. Horror z Mad Cave, kompletnie nie moja bajka, jeżeli chodzi o rysunki.

Po tym co napisał Motyl i Michał, właśnie tego się obawiałem. Nie wiem po co, kolejne podobne tytuły na rynku.

Trzymam kciuki za następne, lepsze wybory.
Z ciekawości, czytałeś te komiksy?

Offline LukCook

« Odpowiedź #2987 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:25:44 »
Z ciekawości, czytałeś te komiksy?

Wystarczy przeczytać recenzje a, jeżeli chodzi o rysunki to są przykładowe strony. W przypadku Mad Cave, całkiem sporo:

https://www.google.pl/books/edition/The_Devil_That_Wears_My_Face/6QAIEQAAQBAJ?hl=en&gbpv=1&printsec=frontcover

Online michał81

« Odpowiedź #2988 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:26:42 »
Czyli cenowo bliżej im do Nagle. Pytanie tylko jakie będą rabaty.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2989 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:29:59 »
Wystarczy przeczytać recenzje a, jeżeli chodzi o rysunki to są przykładowe strony. W przypadku Mad Cave, całkiem sporo:

https://www.google.pl/books/edition/The_Devil_That_Wears_My_Face/6QAIEQAAQBAJ?hl=en&gbpv=1&printsec=frontcover
Rozumiem, czyli nie czytałeś, ale już oceniłeś. Spoko, nie mam pytań:)

Online amsterdream

« Odpowiedź #2990 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:31:11 »
To od Rodolphe może jeszcze wezmę, zależy od ceny. Co do reszty to takie komiksy to mnie jarały jak miałem 17 lat i chodziłem do liceum.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline LukCook

« Odpowiedź #2991 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:35:22 »
Rozumiem, czyli nie czytałeś, ale już oceniłeś. Spoko, nie mam pytań:)

Na tym polega czytanie recenzji i sprawdzenie czy tytuł zainteresuję Cię zawartością (treść, rysunki, temat). W przypadku tych trzech tytułów, nie ma nic czym mógłby mnie zainteresować.

Po nowym wydawnictwie oczekiwałbym na start czegoś ciekawszego niż to co jest masowo na rynku.

A Ty czytasz wszystko co wychodzi czy jednak sprawdzasz przed zakupem?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2992 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:38:36 »
Na tym polega czytanie recenzji i sprawdzenie czy tytuł zainteresuję Cię zawartością (treść, rysunki, temat). W przypadku tych trzech tytułów, nie ma nic czym mógłby mnie zainteresować.

Po nowym wydawnictwie oczekiwałbym na start czegoś ciekawszego niż to co jest masowo na rynku.

A Ty czytasz wszystko co wychodzi czy jednak sprawdzasz przed zakupem?
Ja kupuje to co może mnie zainteresować i sam oceniam czy coś mi się podoba czy nie. Wyjebane mam na recenzje, zwłaszcza ze często osoby, które je piszą dostają dane komiksy za darmo. Bawi mnie natomiast, podejście w stylu "nie czytałem, ale się wypowiem".

Online michał81

« Odpowiedź #2993 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:45:00 »
Po nowym wydawnictwie oczekiwałbym na start czegoś ciekawszego niż to co jest masowo na rynku.
Czyli czego? Moze jakieś konkretne tytuły byś podał?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2994 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:51:26 »
Ale jakie podejście, LuK po prostu wyraził swoją opinie, że to co pokazali nie jest dla niego i tyle. I gitara, można przejść dalej. To tak samo jak niektórzy pisali po zapowiedziach Nagle, że Energon Universe nie jest dla nich.

Nikt nie pytał, czy czytałeś czy nie. Bo to nie ma znaczenia.

Offline pMk_91

« Odpowiedź #2995 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:53:15 »
Ja kupuje to co może mnie zainteresować i sam oceniam czy coś mi się podoba czy nie. Wyjebane mam na recenzje, zwłaszcza ze często osoby, które je piszą dostają dane komiksy za darmo. Bawi mnie natomiast, podejście w stylu "nie czytałem, ale się wypowiem".
Na jakiejś podstawie trzeba podjąć decyzję o zakupie lub odpuszczeniu, chyba, że ktoś kupuje wszystko jak leci co jest na rynku, to wtedy ok nie ma tego problemu. Przecież Luk nie napisał nic złego, rysunki mu nie podchodzą nie kupi, co złego w tym podejściu?
Ja lubię komisy od Image, ale lubię też twardookładowe ładnie wydania i dlatego odpuszczę ten komiks Tyniona np. Miękka oprawa 144str i bardzo wysoka cena, podziękuję.

Online michał81

« Odpowiedź #2996 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:57:27 »
Miękka oprawa 144str i bardzo wysoka cena, podziękuję.
przecież to sa ceny jakie ma NSC czy Nagle z Image, więc na pewno będą do tego jeszcze rabaty

Offline LukCook

« Odpowiedź #2997 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:59:14 »
Czyli czego? Moze jakieś konkretne tytuły byś podał?

Serio?

Tynion horrory:
- trzy tytuły wydawane przez NSC, Coś zabija dzieciaki, Dom Slaughterów i Departament Prawdy;
- Nagle: W0RLDTR33
- Egmont: Miły dom nad jeziorem 2 tomy i zapowiedziany Dom nad Morzem, jego kiepski Batman

Memphis:
Mamy naprawdę dużo średnich frankofonów od polskich wydawnictw.

W jakim sensie zapowiedziane tytuły od Shock, są oryginale albo w jaki sposób się wyróżniają?

Kup, wypowiedz się. Może mnie przekonasz. Na razie recenzje mnie nie przekonały. A używając Twojego słownictwa to mam wyje***e ale w tytuły, które kompletnie mnie nie interesują, czyli zapowiedzi nowego wydawnictwa.

Online michał81

« Odpowiedź #2998 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 10:01:47 »
Serio?

Tynion horrory:
- trzy tytuły wydawane przez NSC, Coś zabija dzieciaki, Dom Slaughterów i Departament Prawdy;
- Nagle: W0RLDTR33
- Egmont: Miły dom nad jeziorem 2 tomy i zapowiedziany Dom nad Morzem, jego kiepski Batman

zapytałem czego oczekujsz, podaj konkrent tytuły, a nie pisze mi co wyszło, bo dobrze o tym wiem? bo zraz się okaże, że te twoje propozycje to też jakie masówki

Offline pMk_91

« Odpowiedź #2999 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 10:06:36 »
przecież to sa ceny jakie ma NSC czy Nagle z Image, więc na pewno będą do tego jeszcze rabaty
Zgadzam się, co za tym idzie od Nagle właściwie nic nie kupuję, tak samo nie podoba mi się forma wydania i ceny.