Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3442460 razy)

Sędzia, pjoter84, winckler, AbraKadabra, AngryDisabledNoises i 26 Gości przegląda ten wątek.

Online Midar

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26760 dnia: Dzisiaj o 16:51:50 »
Zdecydowanie kolor.

Offline komiks

« Odpowiedź #26761 dnia: Dzisiaj o 16:58:15 »
Wg mnie jeżeli oryginał to kolor - to kolor.

Popieram.

Tylko piszesz teraz trochę o czym innym. Ja się odnosiłem do tego, czy w komiksie wciska się coś, czego w oryginale nie było.

Pisałem o tym samym, w latach 90 też były takie elementy, znajdziesz je w komiksach, filmach, grach, książkach. Jednak z czasem granica była przesuwana coraz dalej i dzisiaj, jeśli twój produkt nie uwzględnia podejścia diversity & inclusion czyli popularnego DEI, to jesteś na cenzurowanym.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

« Odpowiedź #26762 dnia: Dzisiaj o 17:04:02 »
Kiedyś to były czasy, teraz to czasów nie ma.

Offline Xmen

« Odpowiedź #26763 dnia: Dzisiaj o 18:30:23 »
Kiedyś to były czasy, teraz to czasów nie ma.
Święte słowa. Dzisiejsze czasy kiedyś bedą czasami, dzisiaj nie są.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline 79ers

« Odpowiedź #26764 dnia: Dzisiaj o 18:47:06 »
Apropo ABC -po co ten bałagan - miał być w styczniu, niech będzie w styczniu.

Online Pestak

« Odpowiedź #26765 dnia: Dzisiaj o 19:25:25 »
Im później tym lepiej, bo jak przyjdzie to będę musiał opłacić:)

Offline komiks

« Odpowiedź #26766 dnia: Dzisiaj o 20:04:57 »
Święte słowa. Dzisiejsze czasy kiedyś bedą czasami, dzisiaj nie są.

Pod wieloma względami dzisiaj jest lepiej niż kiedyś. Tylko, że zwykle kiedy prowadzone są tego typu dyskusje, to wymieniane są różnice w kontekście co konkretne czasy nam przyniosły.

Tak się składa, że lata 80-90 to był złoty okres dla kultury pod względem różnorodności, od muzyki (MTV), po filmy (wypożyczalnie wideo), kreskówki (Cartoon Network), gry (lista jest długa), w technologii też była rewolucja (Internet). TOP listy komiksowe wszech czasów są zasilone głównie tytułami z tego okresu.

Apropo ABC -po co ten bałagan - miał być w styczniu, niech będzie w styczniu.
Ja w komentarzu napisałem ,żeby wysłali po nowym roku bo mnie nie będzie. Też uważam, że to robi tylko zamieszanie, ludzie nie chcą w święta odbierać paczek, o ile to nie są prezenty.

Online HugoDumont

« Odpowiedź #26767 dnia: Dzisiaj o 20:15:38 »
Jeśli chodzi o Prince Valianta - kolor, ale pod warunkiem, że edytorsko będzie to przypominać wydanie Fantagraphics(odpowiedni papier, który pasuje to takiej klasyki). Jeżeli miałoby to być np. kolor na kredzie to skłaniałbym się do wersji czarnobiałej- kreska Fostera jest niesamowita.

Offline nocny

« Odpowiedź #26768 dnia: Dzisiaj o 20:16:48 »
KOLOR

Offline komiks

« Odpowiedź #26769 dnia: Dzisiaj o 20:28:20 »
Jeśli chodzi o Prince Valianta - kolor, ale pod warunkiem, że edytorsko będzie to przypominać wydanie Fantagraphics(odpowiedni papier, który pasuje to takiej klasyki).
Jaki tam jest papier?

Offline bocik

« Odpowiedź #26770 dnia: Dzisiaj o 20:47:10 »
Jaki tam jest papier?

Błagam wstrzymajcie konie :)

Offline Lobo

« Odpowiedź #26771 dnia: Dzisiaj o 21:14:23 »
Ja w komentarzu napisałem ,żeby wysłali po nowym roku bo mnie nie będzie. Też uważam, że to robi tylko zamieszanie, ludzie nie chcą w święta odbierać paczek, o ile to nie są prezenty.
Ale proszę mów za siebie nie za ogół. Gdybym zamówił ABC bardzo bym się ucieszył z paczki bo akurat w święta mam więcej czasu na lekturę

Offline Xmen

« Odpowiedź #26772 dnia: Dzisiaj o 21:17:32 »
Pod wieloma względami dzisiaj jest lepiej niż kiedyś. Tylko, że zwykle kiedy prowadzone są tego typu dyskusje, to wymieniane są różnice w kontekście co konkretne czasy nam przyniosły.

Tak się składa, że lata 80-90 to był złoty okres dla kultury pod względem różnorodności, od muzyki (MTV), po filmy (wypożyczalnie wideo), kreskówki (Cartoon Network), gry (lista jest długa), w technologii też była rewolucja (Internet). TOP listy komiksowe wszech czasów są zasilone głównie tytułami z tego okresu.
Wiem. To jest temat na dłuższą dyskusję, nie ma co się rozwijać. Zależy zresztą kto o czym mówi, popkulturze czy społeczeństwie. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline 79ers

« Odpowiedź #26773 dnia: Dzisiaj o 21:28:34 »
akurat w święta mam więcej czasu na lekturę
ale święta będą też w przyszłym roku, a zresztą to czas dla najbliższych, a nie kolejna gonitwa kto lepiej, bardziej i więcej.

Offline Łosiek

« Odpowiedź #26774 dnia: Dzisiaj o 21:33:56 »
chcielibyscie Prince Valiant w kolorze czy czerni i bieli?
hm?
Biorę kolor, cz.b. odpuszczam.
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus