Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3325440 razy)

79tomek79, erol, Fanatyk_2004, Lobo, Frank_C i 27 Gości przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26400 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 18:05:48 »
No i dzis konczmy w sumie rok 2025 :) zamykamy kramik premier :)
kolejne rzeczy w roku 2026 :) to byl super rok, dzieki wam ekipo takze :)
Uśmiechnijcie się, brygada! Co tacy smutni jesteście?

Sorry ;D

czemu cos tlumaczmy a czemu nie
jasli cos odnosi sie do postaci np king spawn, gunslinger trzymamy sie casusu superman, czyli ze o jest jakas tam marka, jak jest podtytul to go tlumaczymy
I to jest sensowne podejście, aczkolwiek według mnie są pewne wyjątki. Czyli np. kiedy w ksywie bohatera mamy przymiotnik (po polsku wolę, żeby Spider-Man był niesamowity niż amazing) albo gdy w naszym języku słowa brzmią bardzo podobnie do oryginału, to myślę, że dialogi brzmią naturalniej jeżeli posługujemy się polskim odpowiednikiem (tu chociażby przypadek Kapitana Ameryki).

Co do tytułu tego Spawna, to też wydaje mi się, że lepiej brzmi "Wieki ciemne" niż "Ciemne wieki".

Offline komiks

« Odpowiedź #26401 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 18:13:23 »
Uśmiechnijcie się, brygada! Co tacy smutni jesteście?
Czemu taki negatywny wydźwięk?

Bardzo dobrze, że w grudniu nie będzie więcej premier od SL.
Nie lubię premier w grudniu, bo mam wystarczająco dużo na głowie plus wydatki.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline SawiK

« Odpowiedź #26402 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 18:26:46 »
ABC zamówione u mnie wygrała wersja standadowa :)

Online michał81

« Odpowiedź #26403 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 19:06:23 »
ps. swoją drogą to celowe działanie Gildii, że cena wychodzi 299 zł? Trzeba zawsze coś dobrać, żeby była darmowa dostawa.
Nie trzeba.

Online michał81

« Odpowiedź #26404 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 19:15:41 »
Ja jak poprzednimi razy miałem problem to w trybie "incognito" przechodziło - sprawdzałeś?
Po godzinie walki wylogowałem się z gildii i zamówiłem bez logowania. I poszło bez problemu, dostałem maila z potwierdzeniem i zrobiłem przed chwilą przelew, bo jeszcze były problemy podczas wykonywania przelewu. Bywało ciężko na gildii, ale dziś to był dla mnie kosmos.

Offline Pestak

« Odpowiedź #26405 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 19:18:45 »
To po co robicie od razu przelew skoro laguje? Przecież jest opcja zapłacenia przy odbiorze z paczkomatu.

Online michał81

« Odpowiedź #26406 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 19:20:26 »
To po co robicie od razu przelew skoro laguje? Przecież jest opcja zapłacenia przy odbiorze z paczkomatu.
Bo mam taki kaprys. A co?

Offline Pestak

« Odpowiedź #26407 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 19:58:20 »
Spoko. Rozumiem.To męcz się dalej z dokończeniem zakupu a nie wylewaj żali na forum:)

Offline 79ers

« Odpowiedź #26408 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 20:52:09 »
wersja A. Szkoda, że nie było jakiegoś mrocznego, brudnego wariantu okładek.

PSS.
https://warlord-community.warlordgames.com/increase-the-peace-abc-warriors/

Offline Rautha

« Odpowiedź #26409 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 21:00:58 »
No ja dzisiaj doznałam lekkiego szoku. Chyba pierwszy raz na Gildii kupiłam coś od Studio Lain w przedsprzedaży bez najmniejszego problemu. Nic się nie wieszało. Weszłam na stronę o 12:00, zrealizowałam zakup o 12:02. Z telefonu. Kupiłam limitkę B  ;D

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #26410 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 21:09:30 »
Po godzinie walki wylogowałem się z gildii i zamówiłem bez logowania. I poszło bez problemu, dostałem maila z potwierdzeniem i zrobiłem przed chwilą przelew, bo jeszcze były problemy podczas wykonywania przelewu. Bywało ciężko na gildii, ale dziś to był dla mnie kosmos.

Ja zalogowałem się na Gildię około 12.15-12.20. Wybrałem opcję dostawy do paczkomatu i za pobraniem. Nie miałem żadnej zawiechy a cała transakcja przebiegła wręcz wzorcowo. Nie mam jednak wątpliwości, że przy Lain USA znowu będą się działy cuda.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #26411 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 22:34:17 »
To wy się jeszcze nie nauczyliście że jak chcecie płacić od razu to najlepiej wybierać opcje przelewu tradycyjnego? Nie przechodzicie przez bramki z płatnościami tylko od razu macie potwierdzenie zamówienia. Robię tak od kilku miesięcy i sprawę załatwiam w kilka minut. Ale jak ktos woli się męczyć i płakać na forum to jego decyzja xD

Offline Leszek

« Odpowiedź #26412 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 22:36:29 »
Jak to się stało że wczoraj wyczytałem że 3 grudnia ma być przedsprzedaż morderczej kołysanki? Nawet wpisałem hasło do gildii do telefonu i dodałem do koszyka komisy by Kołysanka miała darmową wysyłkę. A dziś zapomniałem i przypomniałem sobie  po 14 i nie ma kołysanki na gildii... A na specu mówią że już wyprzedane... ale ki hu, abc warriors? To mnie nie interesuje... A kierownik / wódz ma w stopce  "Zabójcza kołysanka - akcept" -cokolwiek to znaczy.  Jestem pewien że wczoraj to było  "przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12".

Offline komiks

« Odpowiedź #26413 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 23:19:51 »
W sumie jak Arek zdecydował się na wydanie Krzyżaków - kontrowersyjny tytuł - to mógłby iść za ciosem i wydać też Zagubione dziewczęta :)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #26414 dnia: Cz, 04 Grudzień 2025, 02:20:14 »
Jak to się stało że wczoraj wyczytałem że 3 grudnia ma być przedsprzedaż morderczej kołysanki? Nawet wpisałem hasło do gildii do telefonu i dodałem do koszyka komisy by Kołysanka miała darmową wysyłkę. A dziś zapomniałem i przypomniałem sobie  po 14 i nie ma kołysanki na gildii... A na specu mówią że już wyprzedane... ale ki hu, abc warriors? To mnie nie interesuje... A kierownik / wódz ma w stopce  "Zabójcza kołysanka - akcept" -cokolwiek to znaczy.  Jestem pewien że wczoraj to było  "przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12".

Częściowo to moja wina, na pytanie o datę premiery ZK odpisałem, że 3.12 o 12:00, totalnie zakręciłem się, byłem bowiem pewien, że pytanie dotyczy ABC. A potem już nie mogłem edytować swojego postu. Za wprowadzenie w błąd przepraszam. Na szczęście forumowicze czujni szybko sprostowali moją pomyłkę.