Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3254976 razy)

AbraKadabra, donT, Xmen, Kadet i 19 Gości przegląda ten wątek.

Online studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26265 dnia: So, 29 Listopad 2025, 12:40:38 »
ta grafika idealnie kontrastuje z opowiescia :) polecam
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline fikander

« Odpowiedź #26266 dnia: So, 29 Listopad 2025, 15:13:49 »
Mam pytanie odnośnie planów wydawniczych Studio Lain. Widzę tam m.in. Solo tom 5 i 6 oraz Brygadę 3. A gdzie się zapodział Solo 4 i Brygada 2? Dotychczas wydano u nas 3 tomy Solo i jedną Brygadę. Już nie pamiętam, czy były to wydania zbiorcze?

Offline michał81

« Odpowiedź #26267 dnia: So, 29 Listopad 2025, 15:42:50 »
Mam pytanie odnośnie planów wydawniczych Studio Lain. Widzę tam m.in. Solo tom 5 i 6 oraz Brygadę 3. A gdzie się zapodział Solo 4 i Brygada 2? Dotychczas wydano u nas 3 tomy Solo i jedną Brygadę. Już nie pamiętam, czy były to wydania zbiorcze?
Są zawarte w wydanych już tomach.

W zapowiedziach opis odnosi się do oryginalnej numeracji tomów, a nie takiej jak będzie u nas.

Polskie wydanie Brygady zawiera albumy 1 i 2.

W przypadku Solo to jest bardziej złożona sprawa jak jest liczona numeracja kiedyś o tym była dyskusja.

Offline Takesh

« Odpowiedź #26268 dnia: So, 29 Listopad 2025, 18:51:39 »
ABC Warriors w stopce mają przedsprzedaż 3 grudnia. Na Święta będą pod choinka, czy raczej styczeń?

Offline jahred666

« Odpowiedź #26269 dnia: So, 29 Listopad 2025, 21:36:54 »
nie wiem czy było (jeśli tak to przypominam), komiksy Studia można również kupić w Smaku Liter. Przewaga nad Gildią jest taka, że można przedsprzedaż OD RAZU wrzucić do koszyka :)

https://smakliter.pl/studio-lain,grupa-225384

Online studio_lain

« Odpowiedź #26270 dnia: So, 29 Listopad 2025, 22:06:56 »
ABC Warriors w stopce mają przedsprzedaż 3 grudnia. Na Święta będą pod choinka, czy raczej styczeń?

drukarnia gada ze zrobia jeszcze w grudniu, ale ja bym bral poprawke :)

Vae Victis - druk

Offline Masonna

« Odpowiedź #26271 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 14:20:29 »
Wyjdę znowu na hejtera Studia Lain, ale co tam, patologiczne zachowania zawsze i wszędzie należy piętnować. Zacząłem oglądać ten wywiad (na kanale YT comixxy chyba?) i witki mi opadły, gdy okazało się, że typ udziela wywiadu w gaciach. Japrdl człowieku co ty masz w głowie? Mam świadomość, że zaraz się klakierzy rzucą do ataku na mnie, że przesadzam, że to nawet śmieszne, że dystans, itp. Ale nie, to nie jest kwestia dystansu, czy żartu. Udzielanie wywiadu w gaciach to brak szacunku do rozmówcy oraz do wszystkich odbiorców takiego wywiadu. Mam nadzieję, że chociaż były czyste... Ile ty masz lat? Bo z twarzy na dzieciaka nie wyglądasz... A następnym razem jak będziesz udzielał wywiadu? Z pindolem na wierzchu?
Komary rypią...

Offline Bodom

« Odpowiedź #26272 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 16:20:48 »
Czy ABC Warriors będzie dostępne w Smak Liter? To już pewne, że SL będzie tam na stałe?

Online studio_lain

« Odpowiedź #26273 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 16:32:16 »
Wyjdę znowu na hejtera Studia Lain, ale co tam, patologiczne zachowania zawsze i wszędzie należy piętnować. Zacząłem oglądać ten wywiad (na kanale YT comixxy chyba?) i witki mi opadły, gdy okazało się, że typ udziela wywiadu w gaciach. Japrdl człowieku co ty masz w głowie? Mam świadomość, że zaraz się klakierzy rzucą do ataku na mnie, że przesadzam, że to nawet śmieszne, że dystans, itp. Ale nie, to nie jest kwestia dystansu, czy żartu. Udzielanie wywiadu w gaciach to brak szacunku do rozmówcy oraz do wszystkich odbiorców takiego wywiadu. Mam nadzieję, że chociaż były czyste... Ile ty masz lat? Bo z twarzy na dzieciaka nie wyglądasz... A następnym razem jak będziesz udzielał wywiadu? Z pindolem na wierzchu?

nie, nie chce wprawiac cie w kompleksy i tak masz sporo problemow ze soba, nie chce ci dokladac :) i maly tip - pogadalbym z terapeuta czemu akurat najbardziej zainteresowaly cie w tym wywiadzie majtki ;) bez odbioru :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Listopad 2025, 16:36:55 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Online studio_lain

« Odpowiedź #26274 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 16:37:24 »
Czy ABC Warriors będzie dostępne w Smak Liter? To już pewne, że SL będzie tam na stałe?

regularna okladka pewnie bedzie w sumie jeszcze nie pytalem :)

Vae Victis - druk

Offline eridraven

« Odpowiedź #26275 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 18:12:05 »

Nie czułem się obrażony.

Co więcej, na co dzień pracuję zdalnie dla wielkich europejskich korporacji i sam rozmawiam z klientami, nawet CFO w gaciach. Kilku z nich jak wstawało było w bokserkach ;)

Bo tak naprawdę liczy się dobrze wykonana robota, a nie co ma się poza kamerą.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline komiks

« Odpowiedź #26276 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 18:35:07 »
Masonna pewnie jest urzędnikiem, któremu marzy się wszystko regulować, nawet to, w jakich gaciach chodzisz po domu.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Xmen

« Odpowiedź #26277 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 18:45:43 »
Nie czułem się obrażony.

Co więcej, na co dzień pracuję zdalnie dla wielkich europejskich korporacji i sam rozmawiam z klientami, nawet CFO w gaciach. Kilku z nich jak wstawało było w bokserkach ;)

Bo tak naprawdę liczy się dobrze wykonana robota, a nie co ma się poza kamerą.
Spróbuj rozmawiać z nimi gdy ty będziesz w gaciach, zobaczysz czy oni nie poczują się obrażeni. Oni po prostu mają cię za nic, a ty zresztą nawet gdybyś poczuł się urażony nie miałbyś odwagi zwrócić im uwagi.
Ogólnie jak tam komu wygodnie, ja jednak ubrałbym spodnie do rozmowy z obcym człowiekiem, albo do wywiadu który jednak trochę osób zobaczy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online studio_lain

« Odpowiedź #26278 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 19:04:21 »
chcialem tylko powiedziec ze poprzedni wywiad tez udzielalem w bokserkach :)
wiec jestem konsekwentny w walce z systemem ;)

Vae Victis - druk

Online Szekak

« Odpowiedź #26279 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 20:24:31 »
Ogólnie jak tam komu wygodnie, ja jednak ubrałbym spodnie do rozmowy z obcym człowiekiem, albo do wywiadu który jednak trochę osób zobaczy.
A to spodnie beda udzielac wywiadu, ze ubierac je chcesz?
Piękno jest w oczach patrzącego.