Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3258055 razy)

Lagroht, bfg, roble, radioblackmetal (+ 1 Ukrytych) i 19 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #25920 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 18:12:41 »
Obawiasz się roznegliżowanych dam?

btw. będzie dodruk szambala 1?

nie, nie planujemy
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online zerodwatrzy

« Odpowiedź #25921 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 19:44:38 »
A na jakieś nowe wydanie Sędzia Dredd: Ameryka możemy w przyszłości liczyć? Może na jakąś rocznicę istnienia wydawnictwa, bo wydane przez Ciebie, ale dawno i nieprawda ;) W Aktach tego nie będzie, a zawsze w topkach komiksów z Dreddem i ogólnie z całego 2000AD, więc podrzucam pomysł dla Ciebie i ewentualnie Krogulca (głównie przez to, że nie chcę przepłacać na rynku wtórnym :P)

Offline jedrol

« Odpowiedź #25922 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 20:35:08 »
Ja dostalem nie ta wersje okladkowa ktora zamowilem, miala byc czerwona limitka a przyszla podstawka, mam nadzieje ze jeszcze maja na wymiane. Nie sadzilem ze taka burza o te okladki co sie lacza sie rozkreci... znaczy jak mam rozjechany rysunek w sincity bo sie rozjedzalo moedzy wznowieniami to mnie to troche wkurzylo ale stwierdzilem nie ma o co kruszyc kopi... ale moze ja jakis dziwny jestem ze nie chce mi sie robic dramatu o takie sprawy...

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #25923 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 21:15:42 »
Spodziewałem się, że temat wypali się po jednym dniu. Nie śledziłem wątku przez weekend, ale tu karuzela jak widzę nabiera tempa. Jeśli ktoś kierował się efektem "connected" jako kluczowym, to ma prawo czuć się zawiedziony komunikacją w tym względzie (po prawdzie ja też spodziewałbym się czegoś innego, gdybym zamawiał ten wariant), ale nie przesadzajmy - okładki są niezłe i mają jednolitą konwencję, same w sobie są całkiem ok, a i zawartość komiksu jest pełnowartościowa (tak zakładam, Gildia mi jeszcze nie dostarczyła). IMO Burza w szklance wody.

PS. Dredda: Amerykę czy pierwszą Anderson też bym chętnie kupił (na oba bezskutecznie poluję), ale na dodruki już nie liczę. :(

Offline komiks

« Odpowiedź #25924 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 21:44:06 »
Dajcie spokój, SL nie robi dodruków, są wyjątki przy kontynuacji serii.
Dzięki temu komiksy się sprzedają, w przeciwnym razie leżakowałyby.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Adolf

« Odpowiedź #25925 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 09:40:18 »
Podejrzewam, że dla prawdziwych fanatyków Studia Lain odpowiednim zadośćuczynieniem będzie jedynie opcja w stylu dodatkowej limitowanej okładki z roznegliżowaną damą.

Ostatnio Arek z jakiegoś powodu nie dał na regularną okładkę Haunta tej co miała najwięcej głosów, czyli takiej "z panną", albo zwanej tu jako "z p**ą", tylko na drugą pozycję. Nakłady okładek były zrównane, więc teoretycznie miejsce nie miało znaczenia, ale dla mnie miało, bo w sklepie stacjonarnym nie mogłem sobie jej zamówić, a takie właśnie staram się wspierać. W każdym razie ja się temu ruchowi nie dziwię, bo jak zauważyłeś, jedną z wizytówek wydawnictwa stały się właśnie tego typu okładki, co pewnie dobrze podbija sprzedaż (ta okładka z panną jako pierwsza zniknęła), ale później wydawnictwo ma gorszą opinię jako to nastawione na niewyżytych komiksiarzy. Studio Lain to nietuzinkowe komiksy i z tego powinno słynąć, a ciekawe okładki to tylko jako dodatek.

Offline komiks

« Odpowiedź #25926 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 11:23:16 »
ale później wydawnictwo ma gorszą opinię jako to nastawione na niewyżytych komiksiarzy.

Przejmujesz się tym? Kogo obchodzi co myślą ludzie, ważne, że wydawnictwo dowozi.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #25927 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 15:03:08 »
Czołem Wielkiej Polsce Komiksowej :)
Miłego świętowania!

Vae Victis - druk

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #25928 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 16:27:31 »
Król przyjechał do mnie wczoraj, i gdyby nie forum, to nigdy nie zwrócił bym uwagi na ten detal. Pewnie dlatego, że bardziej czytam niż oglądam i niuanse obrazkowe zazwyczaj mi umykają, i nawet teraz, patrząc na te dwa komiksy leżące obok siebie, uważam, że ta panoramka jest dobra. 🤷

Podejmowanie jakichkolwiek działań z tytułu "niedopasowania", to zbyteczny trud.

Offline Palyszkiewicz

« Odpowiedź #25929 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 17:09:24 »
Też tak uważam. I mam nadzieję, że pomimo tej gównoburzy podstawka Scorched będzie miała pasującą okładkę to podstawek Kinga i Gunslingera. Z pełną świadomością nie dopasowania na pewno kupię

Offline komiks

« Odpowiedź #25930 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 17:47:19 »
Jeśli Scorched nie będzie miał pasującej okładki do zestawu, to co? Spłaczesz się, zrobisz gównobórzę? Przecież okładka nie ma znaczenia, liczy się to co w środku - to jak to w końcu jest, czytasz ten komiks czy oglądasz?

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #25931 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 18:08:28 »
Chyba źle zinterpretowałeś post Palyszkiewicza.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #25932 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 18:23:10 »
nie wiadomo nic dokladniej kiedy Gildia jeszcze raz wrzuci Kinga?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #25933 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 18:26:39 »
nie wiadomo nic dokladniej kiedy Gildia jeszcze raz wrzuci Kinga?

jak bede wiedzial dam cyne

a przy okazji

lim a

lim b

Vae Victis - druk

Offline Xmen

« Odpowiedź #25934 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 18:45:37 »
Chyba źle zinterpretowałeś post Palyszkiewicza.
AI mu nie przeredagowało i klops.

Limitka a ma fajne okładki, jeżeli nie to wezmę podstawkę.
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Listopad 2025, 18:48:50 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.