Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3246517 razy)

orangutan, Popiel, Klima, plast, Xmen, Melkazir, zombie001, Lobo (+ 1 Ukrytych) i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline HOWGH

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #25545 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 15:09:56 »
Niektórym nie przeszkadza że ich dziewczyna ma zeza, ba są tacy którzy tego nie dostrzegają.
Kupuję towar pełnowartościowy i takiego oczekuję. Niestety Białostockie Zakłady Graficzne produkują coraz gorszej jakości komiksy (przesuniecia, krzywizny, słabe szycie itp). Kupuje na Gildi (choć jest cenowo drożej), bo przez lata miała towar dobrej jakości ale niestety to już historia. Kilka pozycji SL sprzedałem, bo irytowały mnie grzbiety (choć i fabuła mnie nie rajcowała z reguły).
Wkxrwie się jak VV będzie zjebane. Ale jest chyba jeszcze czas, by sygnalizacyjnie zareagować.

Offline Mruk

« Odpowiedź #25546 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 15:10:29 »

Jak tylko zobaczyłem to zdjęcie, od razu w mojej wyobraźni drugi tom CE odchylił się od pionu, najpierw powoli, potem coraz szybciej, aby ostatecznie zlecieć z półki z wielkim hukiem, a zaraz za nim tom 1, Tablice i Koval...

Offline Leyek

« Odpowiedź #25547 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 15:21:09 »
mam z 200 winyli - wiekszosc nawet nie rozpakowana ;)

Błąd duży. Nie wszystko może co kupiłem przesłuchałem z winyla, ale odpakować się staram i pod światło obejrzeć każdą płytę, bo już miałem takie z dziurami w ścieżkach.
O wygięciach czy niewyśrodkowanym środku nawet nie wspominam, bo to niestety norma przy której krzywe grzbiety komiksów to pikuś.
Najlepiej byłoby każdą po zakupie przesłuchać chociaż raz, bo nawet jak wizualnie jest ok, to zdarza się, że gra źle, igła przeskakuje albo nagle nie chce iść dalej.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #25548 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 15:32:06 »
jak kupowalem te plyty jako element wsparcia niezaleznych wydawcow
muzyki nie slucham z winyli, nawet plyt Szumkota nie sluchalem z winyli ;)

za to kompaktow mam kilka tysiecy, ale juz tez nie kupuje
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Online Melkazir

« Odpowiedź #25549 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 16:07:17 »
Błąd duży. Nie wszystko może co kupiłem przesłuchałem z winyla, ale odpakować się staram i pod światło obejrzeć każdą płytę, bo już miałem takie z dziurami w ścieżkach.
O wygięciach czy niewyśrodkowanym środku nawet nie wspominam, bo to niestety norma przy której krzywe grzbiety komiksów to pikuś.
Najlepiej byłoby każdą po zakupie przesłuchać chociaż raz, bo nawet jak wizualnie jest ok, to zdarza się, że gra źle, igła przeskakuje albo nagle nie chce iść dalej.
Bardzo dobra rada. Ja na początku też różnie podchodziłem, bo przecież stare płyty ojca grały ok. Potem się nauczyłem, że każdą nową od razu raz przesłuchiwałem bardzo dokładnie. Zdarzały się jakieś odpryski, szczególnie na kolorowych, które zastygały na płycie powodując przeskakiwanie. Finalnie wszystkie 300 mam odsłuchane i spisane jaka ocena Sleeva, a jaka Płyty itd. (discogs pomógł, ale nie ma tam wszystkiego).

Raz trafił mi się przypadek, który wyleczył mnie w kwestii tego medium z preorderów. Czekałem rok na płytę. Sklep, w którym kupiłem miał później niż inne i przyszło wydanie dwupłytowe (dwa razy ta sama płyta...), jako że wszędzie wyprzedane to w ramach rekompensaty dostałem zwrot i mogłem zachować, ale po takim czasie jakoś mnie to nie rajcowało  :-X
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Październik 2025, 16:12:32 wysłana przez Melkazir »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #25550 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 16:08:33 »
ja tymczasem grzebie w komiksach - dzis Holandia :)

« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Październik 2025, 16:18:09 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline perek82

« Odpowiedź #25551 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 16:24:58 »
Niektórym nie przeszkadza że ich dziewczyna ma zeza, ba są tacy którzy tego nie dostrzegają.
Kupuję towar pełnowartościowy i takiego oczekuję. Niestety Białostockie Zakłady Graficzne produkują coraz gorszej jakości komiksy (przesuniecia, krzywizny, słabe szycie itp). Kupuje na Gildi (choć jest cenowo drożej), bo przez lata miała towar dobrej jakości ale niestety to już historia. Kilka pozycji SL sprzedałem, bo irytowały mnie grzbiety (choć i fabuła mnie nie rajcowała z reguły).
Wkxrwie się jak VV będzie zjebane. Ale jest chyba jeszcze czas, by sygnalizacyjnie zareagować.
Przed chwilą podszedłem do regału i mój egzemplarz też ma widoczne przesunięcie ma grzbiecie. I w ogóle zdobycie go kosztowało mnie sporo zachodu. Najpierw oczywiście pośpiech, żeby zdążyć zamówić, a później 2 razy jechałem po odbiór osobisty, bo za pierwszym razem okazało się, że nie dotarł (z przyczyn oczywiście niezależnych) mimo wcześniejszej informacji, że będzie do odbioru.
Następnym razem spróbuję kupić gdzie indziej.
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***

Offline komiks

« Odpowiedź #25552 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 17:00:08 »
Jak tylko zobaczyłem to zdjęcie, od razu w mojej wyobraźni drugi tom CE odchylił się od pionu, najpierw powoli, potem coraz szybciej, aby ostatecznie zlecieć z półki z wielkim hukiem, a zaraz za nim tom 1, Tablice i Koval...

Heh, on się opiera o ten metalowy czarny pręt, tylko tego nie widać na zdjęciu.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Takesh

« Odpowiedź #25553 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 17:21:00 »
Heh, on się opiera o ten metalowy czarny pręt, tylko tego nie widać na zdjęciu.

Komiks opiera się o metalowy pręt?? Serio? Przecież komiks się wygina, jak i wgniecenie i odkształcenie samego komiksu! Aaaaarghhh! :o

Offline Komediant

« Odpowiedź #25554 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 17:45:02 »
ja tymczasem grzebie w komiksach - dzis Holandia :)

E tam, w Holandii to w tym byś pogrzebał:
https://www.lambiek.net/artists/k/kuijpers_h.htm

Jest moc w łapie:

Niemiaszki mają ładne integrale Franki:

Offline komiks

« Odpowiedź #25555 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 17:46:10 »
Nic się nie wygina, komiksy stoją pionowo same z siebie (o ile drukarnia nie zrobiła krzywych), ale nie upadną, bo nie mogą, blokuje je pręt.

Offline Czarek.

« Odpowiedź #25556 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 18:29:51 »
Aż z ciekawości sprawdziłem, jak wygląda mój egzemplarz, bo nigdy nie zwracałem na to uwagi i chyba miałem szczęście, bo u mnie okładka nie wchodzi na grzbiet.

Offline komiks

« Odpowiedź #25557 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 19:50:23 »
Masz szczęście, egzemplarz wart co najmniej 200% ceny okładkowej.

Offline jahred666

« Odpowiedź #25558 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 20:49:41 »
może pora wprowadzić Komisję Milimetrową? meh

Offline Dracos

« Odpowiedź #25559 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 20:54:46 »
Aż z ciekawości sprawdziłem, jak wygląda mój egzemplarz, bo nigdy nie zwracałem na to uwagi i chyba miałem szczęście, bo u mnie okładka nie wchodzi na grzbiet.
Nie zdradzaj gdzie mieszkasz. A egzemplarz od razu bym dał do Christie's  licytacja może ci przynieść prawdziwe krocie