Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248232 razy)

carnivale, roble, WolfSazen, Czarek. i 10 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #25410 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 15:14:28 »
też nie dla mnie

to akurat zart byl ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Bodom

« Odpowiedź #25411 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 15:15:20 »
Okładka Sonaty 1 vs 4.. wyglądają jak zupełnie inne komiksy ;D

Offline gashu

« Odpowiedź #25412 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 15:45:08 »
Chcemy, także inne crossovery TMNT

TMNT w wersji Bisleya, tj. "Bodycount", był już kiedyś w Polsce wydany.

Offline Jasiek

« Odpowiedź #25413 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 16:57:09 »
Ktoś pytał o dodatki Haunt - 48 str dodatkowych ilustracji zawiera nasze wydanie, haunt collection tylko 10

W sumie każdy pewnie ma głęboko moje zdanie i jestem w mniejszości, ale dla mnie dodawanie tych dodatków: szkice itd, czy jakieś obrzydliwe teksty wychwalające dany komiks (to jest najgorsze, rzyyyg) jest niepotrzebne i wolałbym żeby tego nie było, a komiks był 10 czy 20 zł tańszy.

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #25414 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 17:52:44 »
Ja z kolei wolę jak są dodatki i wydanie jest pełne, przeniesione 1:1 albo nawet wzbogacone o dodatkowe, wcześniej nieopublikowane rzeczy. To podnosi rangę i świadomość że obcujemy z czymś wyjątkowym ;) I lubię przyglądać się procesowi powstawania rysunków, niepublikowane dotąd szkice ocalone z pożaru, dodatkowe okładki stworzone przez mistrzów, jakiś wywiadzik odsłaniający sekretne kulisy powstania itp.

Offline Xmen

« Odpowiedź #25415 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 18:42:47 »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Xmen

« Odpowiedź #25416 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 18:43:08 »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #25417 dnia: Pn, 27 Październik 2025, 22:56:51 »
Przedsprzedaż "Sonaty" jeszcze nie ruszyła, a Gildia już leży :D Od godziny mam błąd 502, działa mi tylko główna. wyszukiwarka i wszystko inne leży. Aż się boję o jutro :P
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Adolf

« Odpowiedź #25418 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 01:10:55 »

W sumie każdy pewnie ma głęboko moje zdanie i jestem w mniejszości, ale dla mnie dodawanie tych dodatków: szkice itd, czy jakieś obrzydliwe teksty wychwalające dany komiks (to jest najgorsze, rzyyyg) jest niepotrzebne i wolałbym żeby tego nie było, a komiks był 10 czy 20 zł tańszy.

Studio Lain tworzy bardzo fifne wydania dla kolekcjonerów, niezwykle dopracowane, dopieszczone, ze starannie dobranymi przez czytelników okładkami i oczywiście w niewielkich nakładach. Tu jeśli można coś dopieścić (np. wrzucić jakąś dodatkową historię) to będzie to dodane. Studio Lain nie bawi się w papudractwo typu miękka okładka, mniejsza gramatura papieru, czy właśnie brak dodatków żeby ścinać cenę. Komiksy kupują świadomi czytelnicy, którzy wiedzą czego chcą.

Jednak nie trać nadziei. Egmont nam pokazał, że można właśnie iść dalej. Jeśli coś zostało wydane, zarobiło na siebie i chcemy coś z tego jeszcze wycisnąć, to można wydać to w wydaniu kompaktowym. Co prawda komiksy Lain będzie trudno tak upakować, bo to przeważnie grubaśne tomy, często w pakietach po dwa. Jednak znalazłyby się jakieś mniejsze perełki, co można by je wydać carrefourowo i cena może by się zamknęła w 50 zł. Tylko żeby to się opłacało to musi być najlepiej coś z Lain USA, żeby nie leżało w piwnicy. Arek nie wysyła komiksów do Empików, więc raczej tylko Gildia plus kilka sklepików specjalistycznych, dlatego nakłady nie będą oszałamiające, a cena nie będzie niższa niż 50 żł. Dziś kupujesz Sonatę w wersji akuratnej, a za 5 lat niewykluczone, że dostaniesz ją w linii Lain Compact. ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Październik 2025, 01:19:21 wysłana przez Adolf »

Offline Takesh

« Odpowiedź #25419 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 08:10:35 »
Tymczasem Uberkierownik myśli:

"LainCompact? Hmm..."

;D 8) :P

Offline FrozenBeast99

« Odpowiedź #25420 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 08:40:36 »
Przedsprzedaż "Sonaty" jeszcze nie ruszyła, a Gildia już leży :D Od godziny mam błąd 502, działa mi tylko główna. wyszukiwarka i wszystko inne leży. Aż się boję o jutro :P

Gildia zawczasu się "zabezpieczyła" i wywaliło im stronę już wczoraj by tym razem nie było, że to przez przedsprzedaż :D a tak poważnie, strona leży do teraz. 

Offline misiokles

« Odpowiedź #25421 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 08:47:11 »
U mnie działa cały czas.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #25422 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 08:57:13 »
U mnie działa cały czas.

Możesz się zalogować? Ja nie.

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #25423 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 08:58:56 »
U mnie także leży i kwiczy, 502 bad gateway…

Online Melkazir

« Odpowiedź #25424 dnia: Wt, 28 Październik 2025, 08:59:42 »
Rzeczywiście działa bez zarzut  :-X