Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3259825 razy)

Random_Hero, celtic, Popiel, bocik (+ 2 Ukrytych) i 17 Gości przegląda ten wątek.

Offline krt

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24735 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 11:12:42 »
Studio Lain ma wydać Cyberforce z historią "Killer Instinct" (Cyberforce Vol. 2 #1-3 + WildC.A.T.s #5-7). Egmont chce wydać WildC.A.T.s w wersji "Absolute" (chyba), z którym te zeszyty też się znajdują. Nie gryzie się to licencyjnie?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24736 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 11:14:53 »
No wreszcie! Presja ma sens  8)

Dawaj teraz lepiej jak najszybciej tego Cyberforca, bo ludzie nie kupią, jak będą mieli Wild C.A.T.S-y ;)

crossover z Wildcats to bardzo malutka czesc tych dwoch omnibusow ktore szykujemy
to jak mnie pamiec nie myli 6 zeszytow ;) na dwadziescia kilka - cyberom nic nie grozi
natomiast postaram sie napisac do Egmontu by uwspolnic tlumaczenie by fani mieli spojny komplet na polce :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24737 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 11:16:38 »
Studio Lain ma wydać Cyberforce z historią "Killer Instinct" (Cyberforce Vol. 2 #1-3 + WildC.A.T.s #5-7). Egmont chce wydać WildC.A.T.s w wersji "Absolute" (chyba), z którym te zeszyty też się znajdują. Nie gryzie się to licencyjnie?

nie, bo jim i marc doszli do porozumienia :)

Vae Victis - druk

Offline krt

« Odpowiedź #24738 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 11:21:51 »
cyberom nic nie grozi

nie, bo jim i marc doszli do porozumienia :)

Uff  :)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #24739 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 11:41:27 »
@Adolf: Ale przecież do tej pory zawsze, jak według Ciebie (Was?)* pojawiały się jakiekolwiek uwagi ze strony jednej osoby w Taurusie w stronę SL, to jednak działało to na korzyść iławskiego wydawnictwa ;) De facto była to dodatkowa promocja, dziwna, bo dziwna, ale była zdecydowanie bardziej promocja niż czarny PR. Co trochę rozmontowuje Twoją całą teorię w temacie WildC.A.T.s vs. Cyberforce.

* Jest Was chyba więcej osób, które podzielają pogląd, że Taurus w jakikolwiek sposób próbuje "utrudniać" funkcjonowanie SL; ja nie podzielam, powiem więcej: mam dowody na to, że NIE PRÓBUJE :)

Swoją drogą, gdyby się dobrze zastanowić, to raczej Taurus powinien być bardziej nieprzychylny Egmontowi. Kto wydaje XIII i wszystko Mariniego? A kto wydawał? ;)
(Możesz nie wiedzieć, co to XIII i komiksy Mariniego, Adolfie, bo to nie Twój obszar zainteresowań, więc chętnie dodam, że XIII to baaardzo długa europejska seria ze spin-offami, a Marini to taki bardzo znany europejski twórca, który ma całkiem solidny cennik na autografy, wrysy, rysunki itp. ;) Przekomarzam się oczywiście, no hard feelings :D ).
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 11:45:11 wysłana przez MałaKasia »

Online Xmen

« Odpowiedź #24740 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 14:05:16 »
W tym wywiadzie/reklamie u TK młody Taurus nie brzmiał jakby pochwalał waszą działalność, ale może "kto się czubi, ten się lubi".
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24741 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 14:14:25 »
jedyne co ja pamietam, to to ze powiedzial ze wydali w okladce limitowanej jaks pozycje, bo jest taki trend, ale jemu sie ten akurat trend nie podoba :) takze... nie przesadzajmy ;)

natomiast co do komiksow cartoonowych - w dalekiej przyszlosci rozwazam powaznie dwa komiksy - obydwa po prostu genialne

pierwszy

drugi

Vae Victis - druk

Online Xmen

« Odpowiedź #24742 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 14:50:09 »
No i chyba było coś, że to nie jest normalne, że trzeba o konkretnej godzinie, gdzieś tam z telefonem czatować. Było tego więcej, chyba Adolf kiedyś o tym pisał, ktoś coś tam punktował, że mówi różne rzeczy, a później sam sprzedaje komiksy lain z dużą przebitką. Tak dokładnie nie słuchałem tego wywiadu laurki dla Taurusa. Tak sztywno trzymali się scenariusza, że aż śmieszne to było.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #24743 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 15:14:48 »
No siedzenie przy przy komputerze i odświeżanie strony jednej księgarni internetowej tylko po to, żeby tam kliknąć szybko jakiś amerykański komiks. No nie, nie, nie, to, to nie o to chodzi.

Padają nazwy kilkunastu różnych wydawnictw, ale Studio Lain, jest jakby celowo omijane.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #24744 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 17:30:05 »
Rozumiem, że to wszystko powyżej ^ boli Was bardziej niż samego wydawcę.
Co tylko potwierdza mechanizm, o którym napisałam (ale zdaje się na tyle mętnie to ujęłam, że niektórzy zrozumieli opacznie):
jakiekolwiek publiczne uwagi noszące znamiona krytyki kierowane w stronę konkurencji finalnie obracają się na tej konkurencji korzyść.
Tego mnie uczyli, jak byłam jeszcze naprawdę mała, i jak widać: wciąż w mocy.

A ja podkreślę, żeby wybrzmiało: dopóki żadna z osób reprezentujących wydawców oficjalnie (poprzez oświadczenie jako wydawca) nie skrytykuje/potępi innego wydawcy, myślę, że z powodzeniem można krytyczne uwagi traktować jako opinie osobiste, prywatne, do których każda osoba jest uprawniona. A jeszcze dodatkowo to są OPINIE, nie mam poczucia, żeby była tam próba naginania faktów. Komuś niektóre rzeczy mogą się nie podobać; mnie też się zdarza, że nie ze wszystkim się zgadzam w kwestii polityki wydawnictw, z którymi współpracuję - ale to są moje prywatne opinie, nie występuję "z namaszczenia", "w imieniu" itd.
Mimo tych opinii nadal trzymam mocno kciuki za dokończenie serii przez Taurusa, wydanie Brygady i... KOLEJNEGO SLAINE przez SL; nikomu nie życzę źle, nawet tym, którzy w mojej opinii nie powinni funkcjonować w komiksowie.

Online Xmen

« Odpowiedź #24745 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 17:37:42 »
Nas to nie boli. Mi to osobiście lata i powiewa, ale nie rozumiem dlaczego wy wypieracie rzeczywistość?
Ty jednak używasz bardziej okrągłych słowek, pan z Taurusa mówił tak, że dało tam się wyczuć lekki ból pleców.
A to dobre z tym oficjalnym oświadczeniem, żeby kogoś skrytykować, bo inaczej to nie krytyka. Trzeba to powiedzieć ludziom z muchy, może przestaną blokować ludzi na Facebooku.
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 17:42:12 wysłana przez Xmen »

Offline Takesh

« Odpowiedź #24746 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 17:48:34 »
@MałaKasia

Mieliśmy już nie lobbować za Slainem, bo Uberkierownik się denerwuje... ::) :P ;D

Offline komiks

« Odpowiedź #24747 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 17:53:32 »
Ja sobie wypraszam! Nigdzie oficjalnie nie napisałem, że mnie coś boli. To są tylko opinie, do których każdy ma prawo. Dopóki nie opublikuję oficjalnego komunikatu, to nie można tego traktować w ogóle i w szczególe ;D
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline starcek

« Odpowiedź #24748 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 17:55:34 »
Skoro kierownik tak z Image zasuwa tytułami, to chyba jeszcze powinien takie maleństwo rozważyć.

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24749 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:03:57 »
wildstorm - nie mam dostepu do tego - chociaz czasem sie udaje, jak artysci odzyskali prawa

Vae Victis - druk