Firmy kurierskie to swoją drogą, ale tylko Ci się wydaje, że pakujecie naprawdę mega. To co pakują np. gildia czy motyle, czy jakiekolwiek wydawnictwo - to są wg moich kryteriów pakowania bardzo przeciętnie zapakowane przesyłki. W większości przypadków to wystarczy, ale właśnie - wystarczy że paczka upadnie rogiem na ziemię i zawartość jest uszkodzona.
W punkt napisane.
Pakowanie Allegro-firm, gildii, księgarń, itp jest od 2 lat kiepskie - wiem to po sobie bo robię dużo reklamacji.
Pakować to trzeba umieć, a nie włożyć duży komiks do kartonu owinięty folią bąbelkową i cieszyć się że jest super zapakowane bo jest folia.
Zauważyłem, że używane książki/komiksy są lepiej pakowane (przeważnie).
Dlatego do tych wszystkich firm powinni być przyjmowani do pakowania komiksiarze, kolekcjonerzy, a nie byle gościu z pośredniaka, który nie miał styczności z książkami ale w cevałce ma że pracował w rzeźni

Ja pakuję np trzykrotnie i ważne jest żeby sztywno przylegało, folia nie jest obowiązkowa, bo przy upadku z wysokości przy takiej folii może się coś uszkodzić.
Lekkie komiksy wystarczy zapakować podwójnie (nie zawsze), a grube komiksy to już trzeba umieć pakować.
A nie tak jak ja teraz z gildii dostałem 2 grube komiksy byle jak owinięte folią i w o numer za dużym kartonie latały te komiksy jak chciały (i wszystkie uszkodzone).
Nie wiem jak pakuje Smak liter, ale ze sklepów to mogę pochwalić jedynie Lost in Time - widać że tam mają dobrego pakowacza (lepiej niech go szanują, bo jak odejdzie to będzie tragedia jak na gildii

A zmieniając temat to się zastanawiam gdzie kupić Tablice Wenus, bo na gildii już napewno nie kupię.
Mam już gdzieś wasze limitki, prosiłbym się nie będę.
Czy ta komiksiarnia dobrze pakuje ?
P.S. Wciąż będę pisał o tym dlaczego SL nie ma swojego sklepu - wiadomo dlaczego, ale liczę że kiedyś to się zmieni, bo te wszystkie sklepy to już są pośrednicy (a najlepiej coś brać bezpośrednio od wydawcy w tych czasach.
P.S.2. Musiałem coś naskrobać, by być na tej historycznej 1600-tnej stronie w wątku SL

Mam nadzieję, że załapię się też na 2000 stronę