Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3245379 razy)

bfg, nesumi i 17 Gości przegląda ten wątek.

Offline Sędzia

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23985 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 17:24:57 »
firmy kurierskie
my pakujemy naprawde mega, a i tak potrafia uszkodzic - najczesciej wlasnie rogi

Firmy kurierskie to swoją drogą, ale tylko Ci się wydaje, że pakujecie naprawdę mega. To co pakują np. gildia czy motyle, czy jakiekolwiek wydawnictwo - to są wg moich kryteriów pakowania bardzo przeciętnie zapakowane przesyłki. W większości przypadków to wystarczy, ale właśnie - wystarczy że paczka upadnie rogiem na ziemię i zawartość jest uszkodzona.

Offline komiks

« Odpowiedź #23986 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 17:29:17 »
Żeby zmniejszyć ryzyko uszkodzenia, komiksy najlepiej żeby były podobnego formatu i nie może być ich zbyt wiele (waga paczki). Chociaż widziałem, że jak zamówi się naprawdę dużo komiksów z Gildii, to wtedy przychodzi duża paka w której są małe paczki. Może to jest jakiś sposób?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Rafa

« Odpowiedź #23987 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 17:53:46 »
Preorder w środę będzie najlepszy  ;D
Raczę się nie zgodzić. ;D
Czwartek bardziej konweniuje.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #23988 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:04:06 »
Co za różnica czy środa, czy też czwartek? Gildia i tak klęknie jak przy poprzednich premierach :D

Offline Wintermute

« Odpowiedź #23989 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:05:55 »
Wybiła 1600 strona w temacie SL  :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23990 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:14:12 »
fajne nie?

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline zarombisty

« Odpowiedź #23991 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:20:55 »
Firmy kurierskie to swoją drogą, ale tylko Ci się wydaje, że pakujecie naprawdę mega. To co pakują np. gildia czy motyle, czy jakiekolwiek wydawnictwo - to są wg moich kryteriów pakowania bardzo przeciętnie zapakowane przesyłki. W większości przypadków to wystarczy, ale właśnie - wystarczy że paczka upadnie rogiem na ziemię i zawartość jest uszkodzona.

W punkt napisane.
Pakowanie Allegro-firm, gildii, księgarń, itp jest od 2 lat kiepskie - wiem to po sobie bo robię dużo reklamacji.
Pakować to trzeba umieć, a nie włożyć duży komiks do kartonu owinięty folią bąbelkową i cieszyć się że jest super zapakowane bo jest folia.
Zauważyłem, że używane książki/komiksy są lepiej pakowane (przeważnie).
Dlatego do tych wszystkich firm powinni być przyjmowani do pakowania komiksiarze, kolekcjonerzy, a nie byle gościu z pośredniaka, który nie miał styczności z książkami ale w cevałce ma że pracował w rzeźni :)
Ja pakuję np trzykrotnie i ważne jest żeby sztywno przylegało, folia nie jest obowiązkowa, bo przy upadku z wysokości przy takiej folii może się coś uszkodzić.
Lekkie komiksy wystarczy zapakować podwójnie (nie zawsze), a grube komiksy to już trzeba umieć pakować.
A nie tak jak ja teraz z gildii dostałem 2 grube komiksy byle jak owinięte folią i w o numer za dużym kartonie latały te komiksy jak chciały (i wszystkie uszkodzone).
Nie wiem jak pakuje Smak liter, ale ze sklepów to mogę pochwalić jedynie Lost in Time - widać że tam mają dobrego pakowacza (lepiej niech go szanują, bo jak odejdzie to będzie tragedia jak na gildii ;)

A zmieniając temat to się zastanawiam gdzie kupić Tablice Wenus, bo na gildii już napewno nie kupię.
Mam już gdzieś wasze limitki, prosiłbym się nie będę.
Czy ta komiksiarnia dobrze pakuje ?

P.S. Wciąż będę pisał o tym dlaczego SL nie ma swojego sklepu - wiadomo dlaczego, ale liczę że kiedyś to się zmieni, bo te wszystkie sklepy to już są pośrednicy (a najlepiej coś brać bezpośrednio od wydawcy w tych czasach.

P.S.2. Musiałem coś naskrobać, by być na tej historycznej 1600-tnej stronie w wątku SL ;)
Mam nadzieję, że załapię się też na 2000 stronę :D
« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:38:53 wysłana przez zarombisty »
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23992 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:31:01 »

a dostales kiedys pake od studia lain? sa tu osoby co dostaly ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23993 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:31:31 »
W punkt napisane.
Pakowanie Allegro-firm, gildii, księgarń, itp jest od 2 lat kiepskie - wiem to po sobie bo robię dużo reklamacji.
Pakować to trzeba umieć, a nie włożyć duży komiks do kartonu owinięty folią bąbelkową i cieszyć się że jest super zapakowane bo jest folia.
Zauważyłem, że używane książki/komiksy są lepiej pakowane (przeważnie).
Dlatego do tych wszystkich firm powinni być przyjmowani do pakowania komiksiarze, kolekcjonerzy, a nie byle gościu z pośredniaka, który nie miał styczności z książkami ale w cevałce ma że pracował w rzeźni :)
Ja pakuję np trzykrotnie i ważne jest żeby sztywno przylegało, folia nie jest obowiązkowa, bo przy upadku z wysokości przy takiej folii może się coś uszkodzić.
Lekkie komiksy wystarczy zapakować podwójnie (nie zawsze), a grube komiksy to już trzeba umieć pakować.
A nie tak jak ja teraz z gildii dostałem 2 grube komiksy byle jak owinięte folią i w o numer za dużym kartonie latały te komiksy jak chciały (i wszystkie uszkodzone).
Nie wiem jak pakuje Smak liter, ale ze sklepów to mogę pochwalić jedynie Lost in Time - widać że tam mają dobrego pakowacza (lepiej niech go szanują, bo jak odejdzie to będzie tragedia jak na gildii ;)

A zmieniając temat to się zastanawiam gdzie kupić Tablice Wenus, bo na gildii już napewno nie kupię.
Mam już gdzieś wasze limitki, prosiłbym się nie będę.
Czy ta komiksiarnia dobrze pakuje ?

P.S. Musiałem coś naskrobać, by być na tej historycznej 1600-tnej stronie w wątku SL ;)
Mam nadzieję, że załapię się też na 2000 stronę :D

nie wiem jak pakuje, ale liste sklepow masz na naszej stronie www jakby co :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Takesh

« Odpowiedź #23994 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:54:31 »
Komiksariarnia pakuje solidnie. Przynajmniej ja tak dostawałem.

a dostales kiedys pake od studia lain? sa tu osoby co dostaly ;)

Pakowanie level master  8)

Online michał81

« Odpowiedź #23995 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:58:05 »
i gadamy o tym cudaku :)

to dopytajcie czy da radę razem z tym crossem

Offline jahred666

« Odpowiedź #23996 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 19:48:07 »
Czy Tablica Wenus będzie dostępna w przedsprzedaży w tym samym dniu zarówno na Gildii jak i Komiksiarni?

Offline Adolf

« Odpowiedź #23997 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 20:06:52 »
Jeśli macie możliwość to kupujcie w sklepach stacjonarnych. Gdyby nie było limitek, to w 100% bym się przerzucił właśnie na takie kupowanie. Mi paczka z Afrodytą przyszła zduszona, ale w środku w bąblach komiks się ładnie uchował.

« Odpowiedź #23998 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 20:15:33 »
Mnie osobiście pozytywnie zaskakuje ostatnio Empik pod względem odbioru w salonie - na trzy ostatnie komiksy tam zamówione wszystkie tak samo w stanie igła.
Egmont od lat zamawiam w Bonito z odbiorem w sklepie, nie dość, że właśnie wtedy stan jest świetny, i na dodatek rabat 5% stałego klienta, więc przy nowościach które często mają w super cenach to najbardziej opłacalna rzecz.
W Gildii zamawiam tylko Lain i Muchę. Egmont tylko jak zrobią jakieś dobre rabaty.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline 79ers

« Odpowiedź #23999 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 20:20:31 »
Moje preopdery prawie zawsze wysyłają w czwartek lub w piątek, jakby nie można było zaczekać do poniedziałku  :(
Niedawno wspominałem dawne czasy i zakupy wymemłanych komiksów w Empiku na Nowym Świecie(tym samym pod którym odbyła się słynna bitwa), ale przyznaję, że zakupy z odbiorem w salonie to zawsze komiksy w perfekt stanie.