Ja kupiłem regularną, i szczerze nikomu oceniać czy robilem tłok czy nie. A skad pewnosc, że jutro czy za tydzien bym kupił? Dlatego wolałem od razu sobie zarezerowac. Swoją drogą już tak przy okazji, nie rozumiem tego parcia na „limitki”, ktore nie maja zadnej dodatkowej wartości i są po prostu innymi okładkami, gdyby jeszcze jakas złota obwoluta była, czy coś innego extra. Ale co kto lubi:)
Niby czemu nikomu oceniać, jakiś immunitet masz, że nie wolno?
Co do drugiej kwestii - bo tak to wygląda w przypadku Spawnów od początku jak się pojawiły - regularna jest długo i łatwo dostępna, co zresztą kierownik wielokrotnie podkreśla.
Więc w sytuacji gdy jest problem z obciążeniem serwerów z powodu limitek, każdy kto kupuje regularną, którą może kupić w innym momencie, dokłada się do przeciążenia serwera. Więc siłą rzeczy, robi dodatkowy tłok.
A co do tego po co limitka - dla mnie po to, żeby łatwo sprzedać ten egzemplarz po lekturze i stracić jak najmniej kasy. Kupuję tego Spawna żeby sprawdzić z czym to się je, ale nie zamierzam tego trzymać, a tracić kasy na komiksy też nie mam ochoty. Więc jak kupię limitkę, przeczytam i wystawię, to przynajmniej odzyskam co zapłaciłem. Ale podejrzewam że są tacy, którym zależy na konkretnej grafice.