Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3243314 razy)

Offline Archie

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23595 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 14:46:11 »
Można zawsze odwrócić kolejność i podstawkę dać na koniec, ale jasno informować jaki jest harmonogram dostępności w sklepie i podkreślić, że okładki regularnej będzie najwięcej.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Mawer89

« Odpowiedź #23596 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 14:46:41 »
Nawet jakby sklep położył się 3 dni pod rząd to byłby argument dla ludzi z BOK Gildii żeby IT ogarnęło się i rozwiązało problem raz a porządnie.

Można też zrobić rzut podstawki pierwszego dnia, a limitowane 2 i 3 dnia. Kto będzie chciał mieć komiks robi zamówienie pierwszego dnia na spokojnie. Reszta walczy 2 i 3 dnia. Przynajmniej ludzie co chcą kupić normalnie nie będą się wkurzać, że sklep im klęka bo wszyscy się rzucają na limitowane.

I właśnie o coś takiego mi chodziło. Jak w przyszłym roku pojawi się Spawn to nie będę patrzeć jaka okłada, tylko oby się udało go zamówić, a nie jak to było z Darkness, że i w regularnej szybko wymiotło.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23597 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 14:47:54 »
i kuwa popsuli radoche z zalatwienia Crossed...
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline U.F.O

« Odpowiedź #23598 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 14:51:37 »
Przecież to nie rozwiąże problemu, że limitka będzie innego dnia niż podstawowa. Serwery i tak się położą, ludzie chcą limitki, nie podstawowe ...

albo sprzedawać limitki nie w gildii
albo sprzedawać w gildii bez limitek

Offline michał81

« Odpowiedź #23599 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 14:51:56 »
forum dziś po zakupie King Spawna

Offline starcek

« Odpowiedź #23600 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 14:53:03 »
smieje sie ale przez lzy...
kolejny amerykaniec to Haunt - tu nie bedzie az takiego cyrku... chociaz Kirkman/Capullo, cholera wie...
potem Dark Ages - trudno powiedziec

Wiesz, bo to i śmieszno, i straszno - cytując klasyka.

Może by pomogło zrobienie okładek alternatywnych - bez limitowania ich tylko dla Gildii.
Masz przynajmniej argument, że taki jest głos ludu, a skoro przez tyle miesięcy nie poradzili sobie z tabunem chętnych o 12:00, to już czas na inne rozwiązania.

Najważniejsze, że nie musisz szukać kolejnej piwnicy. ;-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #23601 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 14:56:51 »
smieje sie ale przez lzy...
kolejny amerykaniec to Haunt - tu nie bedzie az takiego cyrku... chociaz Kirkman/Capullo, cholera wie...
potem Dark Ages - trudno powiedziec

Idę o zakład, że cyrki będą. Na mnie Gildia się wypięła, pomimo że chodzi (już) bez zarzutu, to nadal nawet regularnej zamówić nie mogę. Jak to kiedyś było przy XBOX 360? Circle of death? Tylko tu nie hardware siadł.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #23602 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:00:08 »
Przecież to nie rozwiąże problemu, że limitka będzie innego dnia niż podstawowa. Serwery i tak się położą, ludzie chcą limitki, nie podstawowe ...

albo sprzedawać limitki nie w gildii
albo sprzedawać w gildii bez limitek

Nie wiem czy rozwiąże, ale zaskakująco dużo ludzi nawet na forum pisało, że "udało mi się kupić regularną". Zupełnie niepotrzebnie robili tłok na łączach, bo to mogli sobie spokojnie kupić i jutro i pewnie za tydzień. Więc jak będzie regularna dzień wcześniej, to ta część, która od początku chce regularną sobie spokojnie kupi i nie będzie wchodzić na stronę jak się pojawią limitki. A część odpuści limitkę, bo im się nie będzie chciało marnować czasu skoro mają już regularną.

Offline Archie

« Odpowiedź #23603 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:04:11 »
Trochę ruchu to rozładuje, bo danego dnia wejdą ludzie, których konkretna okładka interesuje. Teraz pakują się wszyscy na raz i jest problem. Biorąc pod uwagę, że Gildia nie potrafi dogadać się z IT Prószyńskiego to takie zadanie bez ich ingerencji jest łatwe do zrobienia i zawsze to coś da. Można to przećwiczyć przy kolejnej premierze z USA. Nie uda się przy Hauncie i Dark Ages + Gildia nie ogarnie się pod kątem stabilności serwerów to wtedy traci na wyłączność limitowane okładki do Spawnów.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Szekak

« Odpowiedź #23604 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:05:16 »
Ktoś dal fajny pomysł - startu sprzedaży okladki podstawowej godzinę wcześniej niz limitek. Wtedy nic sie sypac nie powinno.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline U.F.O

« Odpowiedź #23605 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:10:26 »
Jak już ta Gildia jest jedynym dystrybutorem dla Studia a nie radzi sobie zupełnie ze spamem klientów, może faktycznie rozważyć wydanie któregoś Spawna bez limitek ? Każdy kupi, komiks się sprzeda a dramy nie będzie w czasie premiery.

Offline warka

« Odpowiedź #23606 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:13:16 »
Faktycznie było tak trudno? Twierdzili że to cud będzie jak się uda, a chyba cudów nie trzeba było.

Było zdecydowanie poniżej kategorii cudu, niemniej to zawsze jest loteria. Czasami komuś poprawi coś nastrój tuż przed nadejściem maila od nas i może się okazać, że niemożliwe właśnie zrobiło się do zrealizowania :)

Zauważyłem, że w związku z kolejną zapaścią na Gildii ktoś przywołał Szpital w Choroszczy. Mam przyjemność pracować obecnie w tej uroczej miejscowości, więc nie taka Choroszcz straszna, jak ją malują (choć odradzam odwiedzanie jej z powodu zakupu komiksu).

Offline Lukk

« Odpowiedź #23607 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:19:17 »
Nie wiem czy rozwiąże, ale zaskakująco dużo ludzi nawet na forum pisało, że "udało mi się kupić regularną". Zupełnie niepotrzebnie robili tłok na łączach, bo to mogli sobie spokojnie kupić i jutro i pewnie za tydzień. Więc jak będzie regularna dzień wcześniej, to ta część, która od początku chce regularną sobie spokojnie kupi i nie będzie wchodzić na stronę jak się pojawią limitki. A część odpuści limitkę, bo im się nie będzie chciało marnować czasu skoro mają już regularną.

Ja kupiłem regularną, i szczerze nikomu oceniać czy robilem tłok czy nie. A skad pewnosc, że jutro czy za tydzien bym kupił? Dlatego wolałem od razu sobie zarezerowac. Swoją drogą już tak przy okazji, nie rozumiem tego parcia na „limitki”, ktore nie maja zadnej dodatkowej wartości i są po prostu innymi okładkami, gdyby jeszcze jakas złota obwoluta była, czy coś innego extra. Ale co kto lubi:)

Offline Alienus66

« Odpowiedź #23608 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:20:07 »
Jak już ta Gildia jest jedynym dystrybutorem dla Studia a nie radzi sobie zupełnie ze spamem klientów, może faktycznie rozważyć wydanie któregoś Spawna bez limitek ? Każdy kupi, komiks się sprzeda a dramy nie będzie w czasie premiery.
tylko że ludzie rzucili się na limitki, większość i tak bedzie czekać na limitki więc nie wierze że będzie dużo lepiej oni poprostu muszą zatrudnić gościa który ogarnie serwery

Offline OokamiG

« Odpowiedź #23609 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:20:26 »
Zacznijmy od tego ze robienie jakiś wygibasów, żeby odciążyć stronę jest po prostu śmieszne i pokazuje jak gildia się stoczyła.