Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3227278 razy)

maxim1987, Gogo14, Grrrgory i 29 Gości przegląda ten wątek.

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23535 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:01:07 »

Mogę tylko dołączyć się do słów krytyki, Gildia to jest jakiś piep**ony żart
Skoro tak się dzieje co Spawna, to ja nie wiem co się będzie działo za rok przy głównej serii  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online Sędzia

« Odpowiedź #23536 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:01:12 »
wiec tak co wiem...
- problem chyba w koncu dotarl do szefostwa
- takiego ruchu kosmicznego - jak teraz - gildia nigdy nie przezyla - zaden spawn i inny komiks nie cieszyl sie - tak kosmicznym zaintersowaniem
- moge was tylko przeprosic, ze sie denerwujecie - dlatego zadbalem by komiks byl dostepny co najmniej przez kilka dni, biorac na siebie rozmowy ze strona amerykanska dotyczace nakladu - by kazdy mial komiks ktory chce
- limitki - tu nie mam lekarstwa bede tylko cisnal gildie ze musza cos z tym zrobic

Dobra, ale ja Ci powiem coś, czego chłopaki tutaj nie chcą powiedzieć wprost, bo jednak doceniamy Ciebie.

Ale nie dość że gildia jest pośmiewiskiem z tym że nie potrafi ogarnąć prostej rzeczy.

To jeszcze robi pośmiewisko z Ciebie.

A jeśli mają taki problem to można zawsze można zrobić przedsprzedaż regularnej np. godzinę wcześniej, zawsze się ruch rozładuje.

Offline Archie

« Odpowiedź #23537 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:01:57 »
Limitka B też już poszła. Oczywiście sklep zwiesza się nadal godzinę od startu akcji. Żenada z tej Gildii.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Alienus66

« Odpowiedź #23538 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:04:30 »
Kurwa mać ale sie kompromitujecie z tą sprzedażą limitek na gildii straciłem godzine z życia i nie udało mi się kupić B.... Dzięki wielkie za ten cyrk👍

Offline Michał

« Odpowiedź #23539 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:05:17 »
Wiesz co Arku, powstrzymam się od złośliwości bo nie o to chodzi, po prostu już nawet nie gildia tylko studio lain przypomina mi dlaczego wolę czasem dopłacić i kupić gdzie indziej. Przyszedłem dzisiaj po nocce z pracy (życia cud, pracować trzeba), położyłem się i wstałem specjalnie żeby chociaż spróbować wziąć udział w wielkiej bitwie o okładkę. Klasycznie już gildia przestała działać, obowiązkowo już pisałeś do nich wiadomości, oczywiście zainterosowanie było rekordowe i jakże by inaczej przeprosiłeś za całą sytuację. Kojarzysz ten urywek south parka "we sorry"? Naprawdę zacząłem się zastanawiać kto go uprawia,  Ty czy gildia. Puste słowa i sytuacja ta sama co każdą przedsprzedaż. Gildia jakkolwiek odniosła się do wątpliwego działania jej strony przez ostatnie pare miesięcy? Ehh, dobra to tyle. Pare zdań od forumowego frustrata, pewnie parenaście stron będzie ich tutaj dzisiaj. Idę spać, spróbować rzecz jasna bo troche jestem wkurzony, trochę zrezygnowany i wpadam w konsternacje czy naprawdę to całe okładkowe szaleństwo które kiedyś sprawiało mi frajdę jest tego warte.

Miłego dnia... tylko dla kogo? Ile dni zostanie dzisiaj popsutych? Ile osób rozplanowało specjalnie dzień po raz kolejny tak żeby zdobyć komiks z okładką którą chcieli?  w takim wypadku dla każdego kto chce, czerpcie z tej dobrej energii jeśli tego potrzebujecie :)

~ kolejny forumowy frustrat.

Offline jedrol

« Odpowiedź #23540 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:06:18 »
Kupilem podstawke poczekam z oplaceniem tak dlugo jak sie da, ajk sie uda dorwac limitke to anuluje tamto jak nie to wezme to podstawke juz

Nieiwem czy wywalenie limitek nie ma sensu... Tak naprawde jak kupienie to kwestia szczescia a nie checi i byc na czas, to powoduje to tylko wiecej frustracji niz radosci ze sa rozne wersje okladkowe, gdyby byla tylko podstawka to bym ja wzial na spokojnie i przyklasnal z wdziecznoscia, teraz jest tylko wkurw ze mialo byc inaczej i zabija to cala rodosc z zakupu komiksu :P
« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:09:11 wysłana przez jedrol »

Offline starcek

« Odpowiedź #23541 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:10:03 »
Fajna ta okładka z Królową z Królewny Śnieżki. Pewnie dlatego A tak szybko wywiało.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23542 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:12:35 »
hm...
rozwazam takie rozwiazanie przy serii Spawn
koniec limitek - a zamiast nich okladki alternatywne tez dostepne przynajmniej kilka dni
jesli nie otrzymam potwierdzenia od ekipy z gildii ze cos zrobiono z problemem technicznym
to podejme taka wlasnie decyzje
limitk imialy byc kolekcjonerska zabawa a nie czyms co powoduje frustracje
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Mawer89

« Odpowiedź #23543 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:13:49 »
Uff, po godzinie udało się zamówić komiksy – w wersji podstawowej, bo tylko takie zostały.
Ostatnio udaje mi się tylko załapać na wersje podstawowe, mimo że próbuję od razu, gdy tylko pojawiają się w sklepie. I teraz taka rozkmina: czy nie lepiej byłoby rozbić sprzedaż na dwa dni? W sensie – pierwszego dnia tylko wersja podstawowa, a drugiego dnia limitki, i niech o nie walczą ci, którzy mają na to ochotę.

Offline Archie

« Odpowiedź #23544 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:14:47 »
masz racje - i wierz ze ekipa sklepu cisnie szefostwo by ktos to tam w koncu ogarnal - oni od poniedzialku uprzedzali ze bedzie duzy ruch - a jak widzisz obsluga it nie ogarnela
To jest 3 premiera Spawna. Sprawa powinna zostać rozwiązana raz a porządnie o wiele wcześniej, a nie "uprzedzimy dział IT niecały tydzień przed niech coś zrobią". To jest niepoważne podejście.

Jak z tym ruchem taki wielki problem to wystarczyłoby ustawić zasadę, że jak ktoś już ma produkt w koszyku w liczbie sztuk poniżej 3 (czasami ludzie robią łączone zamówienia) to produkt jest zarezerwowany dla tego użytkownika na 24 godziny w tym koszyku. Wtedy każdy wejdzie w dowolnej porze i dokończy zakupy.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23545 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:14:51 »
Pisalem o regularna nie ma sie co martwic

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline OokamiG

« Odpowiedź #23546 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:15:20 »
Dostawa od 300 chyba za free.
Ale i tak doliczali pobranie. To pokazuje jak ta strona działa teraz.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23547 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:16:16 »
To jest 3 premiera Spawna. Sprawa powinna zostać rozwiązana raz a porządnie o wiele wcześniej, a nie "uprzedzimy dział IT niecały tydzień przed niech coś zrobią". To jest niepoważne podejście.

Jak z tym ruchem taki wielki problem to wystarczyłoby ustawić zasadę, że jak ktoś już ma produkt w koszyku w liczbie sztuk poniżej 3 (czasami ludzie robią łączone zamówienia) to produkt jest zarezerwowany dla tego użytkownika na 24 godziny w tym koszyku. Wtedy każdy wejdzie w dowolnej porze i dokończy zakupy.

wiesz przy Afrodycie byl spory ruch i bylo ok - ale jak pisal mi Marcin tu byl jakis dla nich kosmos
jak pisalem wyzej z mojej strony mam takie rozwiazanie - zeby ten ruch odciazyc i kazdy moze kupic okladke jaka chce

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

« Odpowiedź #23548 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:16:42 »
hm...
rozwazam takie rozwiazanie przy serii Spawn
koniec limitek - a zamiast nich okladki alternatywne tez dostepne przynajmniej kilka dni
jesli nie otrzymam potwierdzenia od ekipy z gildii ze cos zrobiono z problemem technicznym
to podejme taka wlasnie decyzje
limitk imialy byc kolekcjonerska zabawa a nie czyms co powoduje frustracje
Dobry plan Arek,
Po prostu niech ogarną ten burdel, bo to się dzieje co twoją premierę, głównie przy Spawnach - a jest tylko gorzej, tak nie powinna działać profesjonalna księgarnia internetowa, i w ogóle taka reklamująca się jako Jesteśmy największą w Polsce księgarnią internetową specjalizującą się w komiksach.  ;D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online Sędzia

« Odpowiedź #23549 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:17:08 »
Pisalem o regularna nie ma sie co martwic

Ale przecież wszyscy wiemy, że nie o regularne tu chodzi, tylko o limitki.