Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248435 razy)

Flagranta i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23520 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:55:02 »
Ja wierze ze byl najwieszky ruch ale o ile nie wysylaja kazde z tych requestow do indi i ktos musi kliknac ok to nieiwem jak trzeba zjebac implementacje by to tego nie ogarnelo... to nie byla premiera wichrow w zimy w jednym sklepie na zimi by miec usprawiedliwienie na obciazenie serwerow... nie po takim czasie od wdrozenia

masz racje - i wierz ze ekipa sklepu cisnie szefostwo by ktos to tam w koncu ogarnal - oni od poniedzialku uprzedzali ze bedzie duzy ruch - a jak widzisz obsluga it nie ogarnela

i abstrahując od mojej sympatii do gildii - co wydawca komiksowy - mały - ma zrobić jak nie ma innego tak dużego sklepu komiksowego w kraju? wlanse distro? tysiace paczek? w zyciu...
i wcale nie jestem pewien czy drugi sklep czyli komiksiarnia by taki ruch udziwgnel  - bo to nie jest duzy sklep - pozostale to sa drobni sprzedawcy
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Danio

« Odpowiedź #23521 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:55:45 »
Ok, limitki A już nie ma, 5 razy miałem w koszyku ale znikała, sklep nie działał, wylogowania. Na parę godzin znikam, to nie ma sensu.

Od redesignu strony gildia to jedna wielka porażka, a dni ruszenia przedsprzedaży Studia Lain to istny kabaret. Mnie takie coś mega zraża i mam ochotę pieprznąć to wszystko, już nigdy nie kupić żadnego ich komiksu i wyjechać w Bieszczady. ;)

Offline Goka

« Odpowiedź #23522 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:56:45 »
Sklep mem, trudno kupię gdzieś indziej

Offline Toranga

« Odpowiedź #23523 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:57:06 »
wiec tak co wiem...
- problem chyba w koncu dotarl do szefostwa
- takiego ruchu kosmicznego - jak teraz - gildia nigdy nie przezyla - zaden spawn i inny komiks nie cieszyl sie - tak kosmicznym zaintersowaniem
- moge was tylko przeprosic, ze sie denerwujecie - dlatego zadbalem by komiks byl dostepny co najmniej przez kilka dni, biorac na siebie rozmowy ze strona amerykanska dotyczace nakladu - by kazdy mial komiks ktory chce
- limitki - tu nie mam lekarstwa bede tylko cisnal gildie ze musza cos z tym zrobic

Czy to znaczy, że będzie większy nakład niż poprzednich Spawnów?

Offline Saruman

« Odpowiedź #23524 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:57:30 »
Limitka B też już chyba wyprzedana

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #23525 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:57:40 »
wiec tak co wiem...
- problem chyba w koncu dotarl do szefostwa
- takiego ruchu kosmicznego - jak teraz - gildia nigdy nie przezyla - zaden spawn i inny komiks nie cieszyl sie - tak kosmicznym zaintersowaniem
- moge was tylko przeprosic, ze sie denerwujecie - dlatego zadbalem by komiks byl dostepny co najmniej przez kilka dni, biorac na siebie rozmowy ze strona amerykanska dotyczace nakladu - by kazdy mial komiks ktory chce
- limitki - tu nie mam lekarstwa bede tylko cisnal gildie ze musza cos z tym zrobic

Dziękuję Ci (szczerze) za większy nakład, niestety pomimo prób przez 55 min limitki nie kupiłem. Jak czytam lim. A już nie ma (nawet tego sprawdzić nie mogę, bo CAŁY CZAS wywala mi error). Jestem w emocjach i wk**ny ale nikogo nie winię, zły jestem na proces.
Pytanie w tym miejscu: co z Witchblade!? Bo tu chyba większego nakładu nie będzie?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #23526 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:57:54 »
O 12 56 udało się zamówić. W ramach promocji nie policzyli kosztów dostawy ani pobrania.

Offline jedrol

« Odpowiedź #23527 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:57:57 »
Ok, limitki A już nie ma, 5 razy miałem w koszyku ale znikała, sklep nie działał, wylogowania. Na parę godzin znikam, to nie ma sensu.

Od redesignu strony gildia to jedna wielka porażka, a dni ruszenia przedsprzedaży Studia Lain to istny kabaret. Mnie takie coś mega zraża i mam ochotę pieprznąć to wszystko, już nigdy nie kupić żadnego ich komiksu i wyjechać w Bieszczady. ;)

Tu sie troche zgadzam z Arkiem? Fajnie ale znacie sklep ktory zorganizuje im przedsprzedaz i nie padnie? Nieiwme wieze ze wydawca robi co moze... Ale nie zmienia to faktu ze wkurw jest

Offline jedrol

« Odpowiedź #23528 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:58:50 »
O 12 56 udało się zamówić. W ramach promocji nie policzyli kosztów dostawy ani pobrania.

MI sie limitka a nie podoba, a limitke b juz wywialo... musze tylko sie namyslic czy kupic po czasie podstawke czy czekac z nadzieja na powrot limitek jak przy gunslingerze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23529 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:58:55 »
Czy to znaczy, że będzie większy nakład niż poprzednich Spawnów?

to znaczy ze zadbam, zeby kazdy kto chce komiks kupil go przez kilka najblizszych dni, moze byc>?
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Wintermute

« Odpowiedź #23530 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:59:52 »
Tu sie troche zgadzam z Arkiem? Fajnie ale znacie sklep ktory zorganizuje im przedsprzedaz i nie padnie? Nieiwme wieze ze wydawca robi co moze... Ale nie zmienia to faktu ze wkurw jest
Można rozbić na wiele sklepów a nie cały ruch dawać na jednego trupa

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #23531 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:00:13 »
W takim razie, odłóż mi proszę jeden zestaw Scarlet Spawna.

Brak metod płatności. 😆

Offline Saruman

« Odpowiedź #23532 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:00:33 »

Dostawa od 300 chyba za free.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #23533 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:00:43 »
Kiedy w końcu komiks jest w koszyku ale nie można dokończyć zakupu gdyż według gildii "brak dostępnych metod dostawy oraz brak dostępnych metod płatności". Gildia jako sklep leży całkowicie, to już nie chodzi jedynie o "niesamowicie ogromny ruch na stronie czyli jakies 500 osób". Dobrze, że aktualne nie ma żadnej serii książkowej na którą jest mega szał, co oni by biedni uczynili.

Gildia sucks harder than Stifler's mom, a to już jest wyczyn. Również odpuszczam dalsze próby zakupu.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #23534 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:00:58 »
Może Atom?