Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3242432 razy)

pjoter84 (+ 1 Ukrytych) i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline Midar

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23490 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:31:55 »
gildia.pl - porażka roku. Arku, ja rozumiem, że kiedyś Ci pomogli i czujesz się zobowiązany, ale ile można? Klienci, czytelnicy są dla Ciebie nieważni, gorsi? Nie przeszkadza Ci, że kilkaset osób, któryś już raz traci mnóstwo czasu i nerwów, żeby zamówić wydawany przez Ciebie komiks? Zmień w końcu miejsce premiery wraz z okładkami limitowanymi i nie bierz udziału w tej porażce, jaką zgotowała swoim klientom gildia.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #23491 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:33:41 »
Swoją drogą to dziwne, że serwery nie wytrzymują. Komiksy to nie wiadomo jak popularny produkt.
Niech wejdzie na stronę tysiąc, dwa, maks pięc tysięcy naraz. To aż tak dużo?

Offline jedrol

« Odpowiedź #23492 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:34:43 »
Dla nie zje**** strony to zaden ruch ;)

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #23493 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:35:41 »
Skoro Spawn jako taki ma większy nakład, to może warto byłoby zwiększyć ilość tych limitowanych sztuk. Z 200 na 300. Na 400!? I tak będą limitowane… choć w sumie nie poprawi to procesu zakupu. Gwoli ścisłości, 35 minut i nic, zamówienie utknęło gdzieś w limbo. Brawo 👏🏻🤬

Offline jedrol

« Odpowiedź #23494 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:37:15 »
Zaraz napisze do nich czy mozna zamowic telefonicznie bo ich strona scierwi...

Offline MODZEL

« Odpowiedź #23495 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:39:28 »
40 min wyjetych z życia, ale finalnie się udało ;/

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #23496 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:40:38 »
gildia.pl - porażka roku. Arku, ja rozumiem, że kiedyś Ci pomogli i czujesz się zobowiązany, ale ile można? Klienci, czytelnicy są dla Ciebie nieważni, gorsi? Nie przeszkadza Ci, że kilkaset osób, któryś już raz traci mnóstwo czasu i nerwów, żeby zamówić wydawany przez Ciebie komiks? Zmień w końcu miejsce premiery wraz z okładkami limitowanymi i nie bierz udziału w tej porażce, jaką zgotowała swoim klientom gildia.

Niestety nie ma gwarancji, że w innych sklepach internetowych sytuacja nie będzie analogiczna.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #23497 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:41:46 »
Powalczyli, zużycie procesora spadło. Teraz powinno być trochę lepiej.

Tak, procek spadł bo nawet zalogować się nie można :). Olałem Afrodytę, Spawna chyba też oleję...
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #23498 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:42:49 »
Zazdro tym, którym się udało. 45 minut i dalej ten sam error. Chyba czas na poważna rozmowę z gildią, albo coś poprawią albo trzeba pomyśleć nad inną metodą dystrybucji. Limitki można z góry odpuszczać.

Online Ty_draniu

« Odpowiedź #23499 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:43:14 »
i ch** limitka A chyba już poszła

Offline jedrol

« Odpowiedź #23500 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:43:26 »
no i limitki a nie ma...

Offline andrzejj9

« Odpowiedź #23501 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:43:41 »
Z Afrodytą też się poddałem (a wcześniej kupowałem wszystko). Teraz jestem coraz bliższy przy Spawnie. Ale jeśli tu nie przejdzie, to już raczej nie będzie kolejnych zakupów. Szkoda nerwów..

Offline jedrol

« Odpowiedź #23502 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:43:57 »
Dobra poczekam pozostalych spawnow limitki wrocily moze tego tez wroca...

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23503 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:45:02 »
wiec tak co wiem...
- problem chyba w koncu dotarl do szefostwa
- takiego ruchu kosmicznego - jak teraz - gildia nigdy nie przezyla - zaden spawn i inny komiks nie cieszyl sie - tak kosmicznym zaintersowaniem
- moge was tylko przeprosic, ze sie denerwujecie - dlatego zadbalem by komiks byl dostepny co najmniej przez kilka dni, biorac na siebie rozmowy ze strona amerykanska dotyczace nakladu - by kazdy mial komiks ktory chce
- limitki - tu nie mam lekarstwa bede tylko cisnal gildie ze musza cos z tym zrobic
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline BlackoutHV

« Odpowiedź #23504 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 12:45:21 »
Mi się udało zamówić limitkę, chociaż mimo opłacenia blikiem, na stronie jest nadal status oczekuje na płatność i  nie dostałem maila z potwierdzeniem póki co, więc mam nadzieję że będzie ok. 

I mam ważne pytanie:
Ciekawe jest to, że na gildii te ciemne okładki są jako limitka B a czerwone jako limitka A podpisane - bo wcześniej w zapowiedziach na forum i fb było odwrotnie. To celowa zmiana czy chłopaki w gildii zrobili podmiankę? Bo zacząłem się zastanawiać czy na pewno dostanę tą okładkę którą chcę, jak oni nie ogarniają...