Pomyślałem sobie, że skoro Arek mnie wcześniej wywołał, to się przywitam z użytkownikami Forum. Mam na imię Mariusz i odpowiadam za redakcję komiksów ze świata Spawna, jak również od niedawna udzielam się jako tłumacz części pozycji Studia oraz łowca praw zagranicznych.
Dodam, że po dzisiejszym wejściu tutaj nieco zaskoczyła mnie walka o tytuł komiksu, do którego formalności dopinamy (a przy okazji również zmagania na rozmiar precjozów). Po Gunslingerze i kolejnych Spawnach wiem, jak trudno jest tak przełożyć tytuł, by usatysfakcjonować wszystkich zainteresowanych, niemniej wydaje mi się, że nie warto o to kruszyć kopii. Wydaje mi się, że wielu czytających te słowa sięgając po komiksy przywołuje ten moment ekscytacji sprzed trzech-czterech dekad, gdy się kupowało kolejną perełkę od Pani Wiesi z kiosku Ruchu, by później z trudem wytrzymać z kartkowaniem nowego nabytku przed powrotem do domu. Fajnie, że mamy coraz więcej pozycji z różnych źródeł i starajmy się skupiać na tym, jak komiksy nas łączą, a nie na różnicach, jakie mamy w ich odbiorze. Osobiście nie poznałem jeszcze treści Crossed, ale fajnie, że sam tytuł tej pozycji tak podgrzewa atmosferę na forum. I jeszcze fajniej, że mogę dołożyć swoją cegiełkę do pojawienia się tej pozycji na rynku.
Miłej niedzieli!