Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3255982 razy)

krt i 33 Gości przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #22965 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:10:26 »
Ale wspomnieć o tym, że np niektóre  jasne strony w Hellspawn, mają czarne plamy od druku, to już żaden się nie kwapi.
Podaj konkretne strony. Bo jestwm w trakcie czytanie i żadnych czarnych plam nie widziałem (nawet kartkowałem w przód aby sprawdzić). Może jakieś przykłady i zdjęcia?
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Sierpień 2025, 09:54:16 wysłana przez michał81 »

Offline hansior

« Odpowiedź #22966 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:21:26 »
A co odwala z komiksami?

Myślę, że wiesz, co mam na myśli. Nie zgrywaj idioty. Ja nie mam ochoty wdawać się w kolejną pseudodyskusję, jakich było tutaj wiele.

Może zanim zaczniesz spekulować skąd te komiksy w sklepie napisz po prostu do gildii.

Za miesiąc zobaczymy, czy faktycznie miałem rację. Jeśli te Spawny dalej będą dostępne, to ciężko będzie uwierzyć, że to tylko zwroty.

Offline Szekak

« Odpowiedź #22967 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:24:33 »
Sam wydawca pisał, że oryginalny wydawca narzucił mu nakład.
Nie opowiadaj bzdur.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline hansior

« Odpowiedź #22968 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:27:23 »
Nie opowiadam. To już było mówione.

Offline pokia

« Odpowiedź #22969 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:37:53 »
Nieprzyjemnym trikiem było wrzucenie na początku niewielkiej liczby egzemplarzy Spawnów na rynek, żeby ludzie rzucili się na nie masowo. Teraz te Spawny pojawiły się znowu, wiszą w sklepie i będą wisieć, bo oryginalny wydawca narzucił wyższy nakład. Taka zagrywka, żeby kosztem emocji czytelników zapewnić sobie większą liczbę sprzedanych egzemplarzy.
SL wydaje 800 egz., to źle. SL wydaje Sprawna, którego kupują wszyscy zainteresowani i jeszcze zostaje, też niedobrze.

Napisz jak ci dogodzić kolego?
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:40:45 wysłana przez pokia »

Offline hansior

« Odpowiedź #22970 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:46:59 »
Nie zrozumiałeś? Dogodziłoby mi zdrowe postępowanie, jakie mają inni wydawcy, czyli wrzucenie na rynek całego nakładu w tym samym momencie. Bez trików wykorzystujących czytelników.

Online michał81

« Odpowiedź #22971 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:52:50 »
Myślę, że wiesz, co mam na myśli. Nie zgrywaj idioty. Ja nie mam ochoty wdawać się w kolejną pseudodyskusję, jakich było tutaj wiele.
Nie siedzę w twojej głowie i nie wiem co masz na myśli. Proszę abys wytłumaczył co wydawaca wg twoich słów odwala z tymi komiksami.

Offline hansior

« Odpowiedź #22972 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 09:05:01 »
Nie siedzę w twojej głowie i nie wiem co masz na myśli. Proszę abys wytłumaczył co wydawaca wg twoich słów odwala z tymi komiksami.

Może i nie siedzisz, ale zakładam, że idiotą też nie jesteś i rozumiesz, co mam na myśli. Jeśli jednak jesteś i nie rozumiesz, to oznacza, że nie zrozumiesz też argumentów w dyskusji. Tak, czy inaczej jest tak, jak mówiłem, nie ma sensu prowadzić pseudodyskusji, jakich tu było wiele wobec Kółka Wyznawców Arka.
Więc na tym kończymy.

Online michał81

« Odpowiedź #22973 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 09:24:10 »
Tak, czy inaczej jest tak, jak mówiłem, nie ma sensu prowadzić pseudodyskusji
Sam tą dyskusje zacząłeś. Teraz sam się z niej wycofujesz się.

Podaj przykłady co ten wydawca wyprawia z tymi komiksami? Sypia z nimi? Pali nimi w piecu? Tapetuje ściany? Jestem ciekaw, bo zacząłeś tą dyskusje, ale nie podałeś żadnych konkretów. Bo wg mojej wiedzy to on je sprzedaje. Jeśli wiesz co robi z nimi to się podziel tą wiedzą.

Offline Saruto

« Odpowiedź #22974 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 09:24:22 »
Nie zrozumiałeś? Dogodziłoby mi zdrowe postępowanie, jakie mają inni wydawcy, czyli wrzucenie na rynek całego nakładu w tym samym momencie. Bez trików wykorzystujących czytelników.
Przy niskich nakładach inne wydawnictwa też nie wrzucają całości. Po prostu Ty tego nie widzisz, bo nakład nie schodzi w całości.
Trzeba pamiętać, że może dotrzeć do Ciebie uszkodzony i wtedy potrzebują "wolne" egzemplarze na podmiankę.

Online Alienus66

« Odpowiedź #22975 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 09:39:41 »
Podaj konkretne strony. Bo jest w trakcie czytanie i żadnych czarnych plam nie widziałem (nawet kartkowałem w przód aby sprawdzić). Może jakieś przykłady i zdjęcia?
też specjalnie odfoliowałem i nie widze nic co by budziło zastrzeżenia może to jakis pojedyńczy przypadek bo nikt tego nie potwierdził. Wiec uj wie o co chodzi. Najlepiej żeby wrzucił zdjecia bo juz wczoraj byla taka sugestia, sam jestem ciekawy

Offline hansior

« Odpowiedź #22976 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 09:51:11 »
Przy niskich nakładach inne wydawnictwa też nie wrzucają całości. Po prostu Ty tego nie widzisz, bo nakład nie schodzi w całości.

Od początku mówię, że Spawn nie ma niskiego nakładu. Bo wydawca oryginalny narzucił nakład, a skoro tak, to nie sądzę, żeby robiąc to, zgadzał się na to, co odwala Studio z innymi komiksami.

Online michał81

« Odpowiedź #22977 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 09:55:54 »
Jeszcze raz. @hansior co też wydawca odwala z komiksami które wydaje. Podaj przykłady, bo jak narazie nic nie napisałeś.

Online studio_lain

« Odpowiedź #22978 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 10:11:32 »
Nikt nam niczego nie narzucil jesli chodzi o wielkosc nakladu. Nie moge go tylko podac ;) dwa komiksy do sklepow przychodza prosto z drukarni. Ja mam 10 sztuk gunslingera z drukarni. Trzy. Czemu spawn jest dostepny.? Gildia dostaje tez nadwyzki z drukarni to jakiea 20 do.30 sztuk. Ale w przypadku gunslingera obstawiam co innego. Obstawiam efekt przeciazenia serwerow. Ludzie czasem przez przypadek zamawiali po kilka sztuk. W efekcie zostalo w gildii wiecej niz mieli od nas zamowione. A 99 proc zainteesowanych juz ma. Cala reszta to fantazjowanie.

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline komiks

« Odpowiedź #22979 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 10:36:52 »
@hansior nie daj się tak łatwo zbyć owijaniem w bawełnę przez wydawcę, dawaj ripostę 😆
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness