Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3255509 razy)

kuba rozpruwacz (+ 1 Ukrytych) i 22 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #22530 dnia: Wt, 29 Lipiec 2025, 22:42:59 »
The Last American zajął drugie miejsce w ankiecie
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/studio-lain-2000ad-ankieta/
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline ilon

« Odpowiedź #22531 dnia: Wt, 29 Lipiec 2025, 23:59:23 »
wróciłam właśnie z pracy z drugiej zmiany bo dojeżdżam pociągiem do miasta i nie mogę już kupić afrodyty bo się sprzedała szybciej jak rzut rubinów do składu za komuny, ale was patusy, drogie sl..  :-[

Offline amsterdream

« Odpowiedź #22532 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 00:03:18 »
Już nie ma. Znowu nakład niedoszacowany  ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Kandor

« Odpowiedź #22533 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 00:25:02 »
wróciłam właśnie z pracy z drugiej zmiany bo dojeżdżam pociągiem do miasta i nie mogę już kupić afrodyty bo się sprzedała szybciej jak rzut rubinów do składu za komuny, ale was patusy, drogie sl..  :-[
Nie chcę być złośliwy ale w pracy (lub po drodze) nie mogłaś się zalogować na telefonie i złożyć zamówienia) gdyż...?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #22534 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 00:33:12 »
Będzie jeszcze w sklepach stacjonarnych, które chyba tez obsługują zamówienia online.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #22535 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 01:20:01 »
@ilon: przecież będzie jeszcze możliwość zakupu z Komiksiarni + właśnie w sklepach stacjonarnych.

Po co od razu wyzywać od patusów?   :(

Online Dalthon

« Odpowiedź #22536 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 01:22:38 »
Po co od razu wyzywać od patusów?   :(

Bo jak widać lepiej być złym na kogoś a nie na siebie że się prostych (ok, może nie do końca prostych bo Gildia tego nie ułatwia;) rzeczy nie ogarnia które można zaplanować z dużym wyprzedzeniem.

Online roble

« Odpowiedź #22537 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 02:23:48 »
Nie chcę być złośliwy ale w pracy (lub po drodze) nie mogłaś się zalogować na telefonie i złożyć zamówienia) gdyż...?
No też nie chce być złośliwy, ale prawdziwe życie nie toczy się wokół SL..
Ja sobie zamówiłem limitkę B bo mogłem sobie zrobić 35min  przerwę w pracy..
I tak szczerze to ta prawie godzina z krecącym się kółkiem na stronę gildii w środku dnia, gdy jest nawał pracy, kosztowała mnie dniówkę przeciętnego Polaka..

Offline Szekak

« Odpowiedź #22538 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 06:28:52 »
Czyli bardziej opłacało ci sie kupic na spokojnie od skalpera. ^^
« Ostatnia zmiana: Śr, 30 Lipiec 2025, 07:37:59 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Takesh

« Odpowiedź #22539 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 07:46:36 »
Po raz kolejny proponuję Crossed do wydania u nas...

https://www.cbr.com/crossed-movie-cast-revealed/

I kolejny artykuł tym razem o inspiracji Ennisa przy tworzeniu Crossed. A ekranowy Crossed będzie pisany przez Ennisa.

https://www.cbr.com/boys-garth-ennis-crossed-western-influence/

Offline death_bird

« Odpowiedź #22540 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 08:46:27 »
Bo jak widać lepiej być złym na kogoś a nie na siebie że się prostych (ok, może nie do końca prostych bo Gildia tego nie ułatwia;) rzeczy nie ogarnia które można zaplanować z dużym wyprzedzeniem.

Hm... Planowanie zakupu komiksu z dużym wyprzedzeniem. Muszę zapamiętać i do sztambucha wpisać.

ilon, nie łam się - jak ludzie to dostaną w ręce i przeczytają to trochę egzemplarzy powinno się pojawić na rynku wtórnym. ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #22541 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 09:35:22 »
Nie rozumiem, przecież cały czas jest mówione (a nawet pisane), że za moment będzie do kupienia w Komiksiarnii (plus kilku innych sklepach). Gildia, jakkolwiek cudowna 😉 nie jest jedynym sklepem. Co więcej, nie jest to żadną nowością, od dawna przecież tak się to odbywa. Rozumiem pierwsze rozczarowanie, ale trzeba wziąć 2-3 głębokie wdechy i na spokojnie podejść do tematu. No chyba że komuś zależy na okładce limitowanej, wtedy, cóż, trzeba wpisać sobie wszędzie gdzie to jest tylko możliwe, alarmy, przypominajki itd 😉 A swoją drogą, nie uspokaja Was fakt, że najczęściej okładki te są dodawane w środku? Bo w Afrodycie będą, prawda?

Online studio_lain

« Odpowiedź #22542 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 10:16:21 »
Beda.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online studio_lain

« Odpowiedź #22543 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 10:17:47 »

Bedzie jeszcze na spokojnie do kupienia. I jak znam zycie i innych sklepach i na gildii.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline volker

« Odpowiedź #22544 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 11:53:09 »
@studio_lain Czy przedsprzedaż Tablicy Wenus będzie przed 15 sierpnia, czy w drugiej połowie miesiąca?