Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3266751 razy)

musznik11, jedrol, dexxx30 (+ 1 Ukrytych) i 103 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #22365 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 12:47:24 »
Nie wiem czy lepsze, obok Valeriana jest to klasyka europejskiej fantastyki, choć w Polsce raczej nieznana. Ja akurat od dawna optuję za tym, by u nas to wydać wraz z np. Adel Blanc-Sec. Natomiast w przypadku tak długich serii i tu i tu obok albumów niezwykle ciekawych spotkamy również takie zupełnie rozczarowujące.

ja siegnalem po ten komiks po twojej rekomendacji, Adel znam tylko z adaptacji filmowej - dosc sredniej
jak masz jakies pomysly z klasyki wal smialo :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Randal63

« Odpowiedź #22366 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 21:23:49 »
Ten Meltdown Man trzymasz bardzo mocno na smyczy. Odważ się i wypuść go w końcu . Czekam już dwa lata na niego . Może tak w tym roku chociaż pod choinkę co ? ;)

Offline FDH

« Odpowiedź #22367 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 21:26:23 »
Morgana okładka podstawowa będzie jeszcze na gildii?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #22368 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 09:47:29 »
Tak

Vae Victis - druk

Offline bocik

« Odpowiedź #22369 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 12:58:28 »
A gildia znowu err ... 24h do przedsprzedaży SL
« Ostatnia zmiana: Pn, 28 Lipiec 2025, 13:00:06 wysłana przez bocik »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #22370 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 13:00:13 »
u mnie smiga

Vae Victis - druk

Offline bocik

« Odpowiedź #22371 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 13:05:17 »
pewnie jest tak samo jak kilka dni temu bo https://downforeveryoneorjustme.com/gildia.pl też pokazuje że jest ok jednak wywala mi na wszystkich urządzeniach err na safari i chrome

Offline studio_lain

« Odpowiedź #22372 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 13:06:28 »
nie znam sie na tym... nie wiem co moze byc powodem...

ja dzialam na operze

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #22373 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 13:07:23 »
Ten Meltdown Man trzymasz bardzo mocno na smyczy. Odważ się i wypuść go w końcu . Czekam już dwa lata na niego . Może tak w tym roku chociaż pod choinkę co ? ;)

nie mam poki co na to mocy przerobowych

Vae Victis - druk

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #22374 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 15:49:57 »
@bocik: A jesteś zalogowany? Bo ja mam Gildię non stop jako niezalogowana, śmiga bez problemu. Przeglądam poprzez Edge'a, bo po przeinstalowaniu systemu nie chciało mi się wrzucać Chrome'a :)
I już ktoś tutaj pisał, że najlepiej na wylogowanym.
Żeby nie było: ja jestem tech-illiterate (jak to mnie ostatnio znajomy nazwał :D ); podaję tylko na bazie zasłyszanego i obserwacji.

Offline Komediant

« Odpowiedź #22375 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 16:01:32 »
@bocik: A jesteś zalogowany? Bo ja mam Gildię non stop jako niezalogowana, śmiga bez problemu. Przeglądam poprzez Edge'a, bo po przeinstalowaniu systemu nie chciało mi się wrzucać Chrome'a :)
I już ktoś tutaj pisał, że najlepiej na wylogowanym.
Żeby nie było: ja jestem tech-illiterate (jak to mnie ostatnio znajomy nazwał :D ); podaję tylko na bazie zasłyszanego i obserwacji.

Mnie neoGildia automatycznie wylogowuje na operze. Z reguły kiedy coś mnie  zainteresuje to klikam dodaj do koszyka albo schowka, zapominam, że nie jestem zalogowany (po latach bycia zalogowanym z automatu, jak to w XXIw.), loguje się, później muszę jeszcze raz poszukać tego tytułu, bo strona mnie do niego nie przeniesie. Do tego wyszukiwarka zaliczyła kosmiczny skok w tył i tak jak wcześniej po paru literach sugerowała szukany tytuł, tak teraz muszę wpisać niemal całość żeby system załapał o o mi chodzi. Niesamowite co się tam porobiło.
No i u mnie też teraz 'service unavailable'.

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #22376 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 16:11:09 »
Weekend był stracony jeśli chodzi o zamawianie na Gildii, sama strona działała poprawnie, logowanie ok, również zauważyłem, za zaznacza pozycje, które są w schowku (mimo chwilowej awarii tegoż), natomiast nie dało się nic zamówić. Kółeczko tylko się kręciło i kręciło, niezależnie czy to na telefonie, czy na lapku (w obu przypadkach przeglądarka Safari, nie korzystam z innych). Dziś już zamówienie poszło. „Strach” o jutro i Afrodytę zmalał 😮‍💨😮‍💨

Nawiasem mówiąc Afrodyta jest już na stronie Gildii.

Offline Xmen

« Odpowiedź #22377 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 16:16:09 »
Problemy z gildią, skalperzy internetowi, snajperzy sklepowi kupujący po kilka sztuk, nic dziwnego, że nie każdy może kupić komiks od studia lain. Mam nadzieję, że z Afrodytą się uda.
Gildia chyba najlepiej działa na telefonie połączonym z internetem stacjonarnym przez wi fi. Przynajmniej mi działa za każdym razem. Ale wiadomo, że nie każdy będzie miał wi fi w toalecie w pracy, snajperzy na pewno.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #22378 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 16:18:15 »
Nie wydaje mi się żeby ta Afrodyta zeszła w szybkim tempie
« Ostatnia zmiana: Pn, 28 Lipiec 2025, 16:33:31 wysłana przez Alienus66 »

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #22379 dnia: Pn, 28 Lipiec 2025, 17:40:54 »
To ja chyba zrobiłam zakupy bez logowania (przed chwilą), i nawet się bałam, że Gildia mnie nie rozpozna, ale nie, dostałam potwierdzenie na maila, cały proces zajął mi coś około 5 minut (łącznie z wyborem produktów do zakupu - 4 komiksy dla moich MałychDzików i 1 dla siebie na urodziny  ;D ).
Jestem na kablu, na komputerze, Edge.

PS. Choć w sumie mogłam być zalogowana (może dlatego nie krzyczała o logowanie w trakcie zakupów), bo widzę to zamówienie w systemie na swoim profilu.