Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3266300 razy)

KolegaKolegi, bjeń, jedrol, Takesh, vision2001 (+ 1 Ukrytych) i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline Nephilim

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21180 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 11:26:47 »
To może  "Juan Zanotto" a jest w czym wybierać. Jego kreska to Polch w najlepszym okresie twórczości. ;)
Rhotax mówi prawdę! ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21181 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:51:21 »
Ja marzę cały czas o polskim wydaniu komiksu "Prince Valiant". Myślę, że ze wszystkich wydawnictw w Polsce tylko Wy jesteście w stanie osiągnąć odpowiedni poziom promocji i sprzedaży tego tytułu.

Pytalem fantagrpahics w zeszlym roky o ksiecia. Bez odzewu.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21182 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:54:16 »
To może  "Juan Zanotto" a jest w czym wybierać. Jego kreska to Polch w najlepszym okresie twórczości. ;)

Swietny pomysl. Dzieki ze mi o nim przypomniales. Pogrzebie. Zobaczymy moze jakas spora antologie by sie dalo np w  grubych 2 tomach

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21183 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:55:22 »
Oj, żeby tak się ktoś odwazył pójść w Les Casseurs... Podpisuje się też obiema rękami pod La Saga SF Gimeneza i praktycznie czymkolwiek ze stajni MH.

Gimenezy kolejne beda po polsku. Nie od nas jednak.

Vae Victis - druk

Offline HugoDumont

« Odpowiedź #21184 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 18:28:43 »
Kurcze, co za dranie z nich... 😠  może warto dać im szansę na poprawę i  spróbować raz jeszcze...

Online Martin Eden

« Odpowiedź #21185 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 18:45:58 »

A w jakiej formie byś to rozważał i w jakiej jest to ew.możliwe poza tymi zbiorami obecnie istniejącymi?
Pytam z ciekawości, bo lubisz łączyć w większe zestawy, a trochę tego jest.
Wskakiwałbyś w to od samego początku, czy widzisz jakiś inny rocznik, od którego można zacząć?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21186 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 19:13:02 »
Chcialem zrobic takie the best of...
Ze trzy grube tomy.

Vae Victis - druk

Offline Sędzia

« Odpowiedź #21187 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 19:53:01 »
Kurcze, co za dranie z nich... 😠  może warto dać im szansę na poprawę i  spróbować raz jeszcze...

trzeba wysłać babę  8)

Offline Death

« Odpowiedź #21188 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 19:57:01 »
Najlepiej jakąś bezczelną.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #21189 dnia: So, 31 Maj 2025, 13:30:49 »
Na jakie wydania SL aktualnie polujecie? Czemu warto sie dokladniej przyjrzeć? Czy tablica Venus noze byc takim hitem jak CE a hellspawn jest podobny do Gunslingera?
« Ostatnia zmiana: So, 31 Maj 2025, 13:33:30 wysłana przez Norbo80 »

Offline Brvk

« Odpowiedź #21190 dnia: So, 31 Maj 2025, 13:46:16 »
Nie wiem jak inni, ale ja poluję tylko na te, które mnie interesują 😜

Wenus wezmę, bo CE było świetne, a poza tym będę chciał ustrzelić kolejnego Slaine'a, którego, btw, w stopce wydawcy jeszcze nie widać. Ja się pytam - dlaczego? 😉

Offline komiks

« Odpowiedź #21191 dnia: So, 31 Maj 2025, 14:21:13 »
Na jakie wydania SL aktualnie polujecie? Czemu warto sie dokladniej przyjrzeć? Czy tablica Venus noze byc takim hitem jak CE a hellspawn jest podobny do Gunslingera?

CE wcale nie było takim hitem, komiks był dostępny dość długo w porównaniu do tego co teraz się dzieje. Po 11 dniach od startu nadal był dostępny w Gildii i jeszcze miał być dostępny w pozostałych sklepach plus na Białogard.

mozna kupowac
Regularnej CE zostalo na gildii 13 sztuk - więc jak ktoś kupuje w tym sklepie warto się pośpieszyć.
Oczywiście w wersji regularnej komiks będzie dostępny także w innych sklepach oraz na naszym stoisku w Białogardzie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Takesh

« Odpowiedź #21192 dnia: So, 31 Maj 2025, 15:03:45 »

Tablica może być hitem, ale nie wiemy. Autor unika dużych wydawnictw, wybiera małe, nie zależy mu na sławie. U nas wydano tylko CE, które u wielu forumowiczów jest bardzo wysoko w rankingach, nawet topka roku.

Hellspawn to coś zupełnie innego od Gunslingera. Gunslinger to zupełnie świeża seria, typowy akcyjniak. Hellspawn natomiast to coś zupełnie innego. Ciężki klimat, dający do myślenia, z bardzo specyficznymi rysunkami. Może to być hicior, ale też będzie narzekania na to, co wymieniłem. Pewnie część kupi bo Spawn i się nieźle zdziwi.

Ja poluje na wszystko zapowiedziane. Coś konkretnie jeszcze Cię interesuje?

Offline Norbo80

« Odpowiedź #21193 dnia: So, 31 Maj 2025, 15:33:44 »
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Chyba też spróbuję tablice. Pewnie znow trzeba czekać na Gildie, że sklepu SL nie ma szans prawda?

Online Takesh

« Odpowiedź #21194 dnia: So, 31 Maj 2025, 15:54:56 »
Studio Lain nie ma swojego sklepu. Poza Gildią jeszcze jest kilka innych sklepów, lista jest na stronie wydawnictwa.

Ja osobiście bardzo polecam Komiksiarnię. Bardzo pozytywny sklep, fajni ludzie, dobrze pakują wysyłki i bardzo dobry kontakt. Komiksy SL mają zawsze. Jeśli jest raban na necie, że wyprzedane, to znaczy na 99,9999% że tylko na Gildii...