Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3266797 razy)

musznik11, jedrol, dexxx30 (+ 1 Ukrytych) i 104 Gości przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21120 dnia: So, 24 Maj 2025, 16:54:27 »
Zjebali straszliwie z tą transformacją sklepu, ale nie będę płakał jak mała pizda, bo mi wyślą "dopiero" po weekendzie komiks, który dojechał na magazyn w piątek.

Większym problemem dla mnie jest to, że za chwilę nie będę wiedział co u nich zamówiłem (bo zamówienia mi się nie wyświetlają albo wyświetlają się w wersji przed ich zmodyfikowaniem), za jaką cenę, kiedy to dostanę (bo nie informują o przesunięciu premiery czy opóźnieniu w dostawie) i czy zamówienie mam opłacone czy nie. W tym momencie zamawianie u nich to proszenie się o zdublowany zakup. W zasadzie tylko przyzwyczajenie i Studio Lain mnie tam trzyma.

Offline Death

« Odpowiedź #21121 dnia: So, 24 Maj 2025, 18:10:28 »
Ale jaja. Aż sobie sprawdziłem moje zamówienia i po kliknięciu w każde z nich wyskakuje błąd.  :o Wczoraj minął miesiąc od Światowego Dnia Książki, czyli oficjalnego dnia upadku Gildii. I nadal długa droga przed nimi.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #21122 dnia: So, 24 Maj 2025, 19:05:27 »
Ha, faktycznie wyskakują błędy. Ale narozrabiali...

Offline Konrad

« Odpowiedź #21123 dnia: So, 24 Maj 2025, 19:09:06 »
Też miałem wczoraj niemiłą niespodziankę związaną z Gildią. Podczas odbierania pobraniowej przesyłki z paczkomatu okazało się, że w zmodyfikowanym zamówieniu nie została zmieniona kwota i musiałem zabulić prawie stówę więcej. Teraz pewnie poczekam sobie kilka dni zanim odczytają maila i zwrócą różnicę. Tyle dobrego, że zawartość była prawidłowa, bo oczywiście na profilu nie wyświetlają się wprowadzone modyfikacje. A o długiej realizacji to już nie ma nawet co wspominać, bo od czasu mailowego potwierdzenia modyfikacji zamówienia do wysyłki minęło 9 dni, mimo że wszystkie tytuły miały status 24h

@studio_lain
Pewnie znasz trochę zakulisowych informacji w środowisku, więc czy wiesz może czy jakieś nasze wydawnictwo na pewno kupiło licencję na Ulysse & Cyrano? Od pojawienia się informacji we francuskim katalogu minęło już kilka miesięcy i dziwne, że nikt nie chwali się zapowiedzią takiego hiciora. A już zdarzało się tak, że komiks był w katalogu z oznaczeniem naszego kraju, a potem okazywało się, że był to błąd

Jeden z naszych wydawców (niestety nie LIT, bo już pytałem) kupił licencję na wydanie Ulysse & Cyrano ze scenariuszem dobrze nam znanego Xaviera Dorisona.
https://www.casterman.com/Bande-dessinee/Catalogue/ulysse-et-cyrano/9782203171473
https://www.bedetheque.com/serie-88618-BD-Ulysse-Cyrano.html

Info z najnowszego katalogu:
https://bief.org/catalogues

Offline Leszek

« Odpowiedź #21124 dnia: Nd, 25 Maj 2025, 14:01:22 »
bo oczywiście na profilu nie wyświetlają się wprowadzone modyfikacje
A wyświetla się cokolwiek? Bo ostatnio jak kliknę na szczegóły jakiegokolwiek zamówienia to :

<div class="action-reorder">
        An error has happened during application run. See exception log for details.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #21125 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 08:49:45 »
Urm wysłany

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21126 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 12:33:58 »
Też miałem wczoraj niemiłą niespodziankę związaną z Gildią. Podczas odbierania pobraniowej przesyłki z paczkomatu okazało się, że w zmodyfikowanym zamówieniu nie została zmieniona kwota i musiałem zabulić prawie stówę więcej. Teraz pewnie poczekam sobie kilka dni zanim odczytają maila i zwrócą różnicę. Tyle dobrego, że zawartość była prawidłowa, bo oczywiście na profilu nie wyświetlają się wprowadzone modyfikacje. A o długiej realizacji to już nie ma nawet co wspominać, bo od czasu mailowego potwierdzenia modyfikacji zamówienia do wysyłki minęło 9 dni, mimo że wszystkie tytuły miały status 24h

@studio_lain
Pewnie znasz trochę zakulisowych informacji w środowisku, więc czy wiesz może czy jakieś nasze wydawnictwo na pewno kupiło licencję na Ulysse & Cyrano? Od pojawienia się informacji we francuskim katalogu minęło już kilka miesięcy i dziwne, że nikt nie chwali się zapowiedzią takiego hiciora. A już zdarzało się tak, że komiks był w katalogu z oznaczeniem naszego kraju, a potem okazywało się, że był to błąd

dzis paka z gildii doszla jak trzeba za pobraniem

nie planujemy tego komiksu, pojecia nie mam kto kupil
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

« Odpowiedź #21127 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 13:14:30 »
Kiedy plus/minus ruszy pre-order na "HellSpawna"? I czy okładki są już gotowe? :P

A "CyberForce" to jednak wydacie na razie pierwszy tom? Na drugi nie czekacie? Jest szansa, że potem będzie ciąg dalszy?
« Ostatnia zmiana: Pn, 26 Maj 2025, 13:17:02 wysłana przez Czytamy Komiksy »
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21128 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 14:14:01 »
jeszcze troche cierpliwosci

pisalem juz ze wydamy cyberforce 1 i 2 razem - bo to zamknieta historia
wiec czekamy na drugi tom
calosc w przyszlym roku

Vae Victis - druk

Offline komiks

« Odpowiedź #21129 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 14:26:37 »
Urm wysłany

Urm do mnie jedzie, potwierdzam.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline komiks

« Odpowiedź #21130 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 15:54:58 »
Gunslinger już śmiga na allegrolokalnie, podstawka 490 zł, limitki 550 zł.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21131 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 16:23:41 »
okladki do Morgany

Vae Victis - druk

Online Lobo

« Odpowiedź #21132 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 16:33:11 »
A Mordercza kołysanka na jaki miesiąc przesunięta? Bo widzę zaszły zmiany w stopce, a wcześniej był bodajże czerwiec

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21133 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 16:56:21 »
Kasia nad nią pracuje, ale odłożyła robotę by zając się Morganą w związku z przyjazdem autorów :)

Vae Victis - druk

Offline Sędzia

« Odpowiedź #21134 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 17:00:36 »
fatalne te okładki