Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3267194 razy)

Michał, eyesore, bambosz32, misiokles, Lobo, PiotrPawel, darkness, nori (+ 1 Ukrytych) i 27 Gości przegląda ten wątek.

Offline vertogo

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21105 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 23:12:10 »
Czy odbedzie sie tradycyjna przedsprzedaz Morgany w gildii czy wchodzimy na wyzszy level i wszyscy chetni dokonac zakupu tegoz komiksu beda musieli ruszyc na Bialogard niczym mysliwy ruszajacy na polowanie w obawie przed wykupieniem calego nakładu

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #21106 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 10:53:06 »
Jest ryzyko, że cały nakład rozejdzie się już w pociągach jadących do Białogardu. ;)

Offline eagir

« Odpowiedź #21107 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 12:20:01 »
Dziś drukarnia wysyła Urma do gildii
Rozmawiałem przed chwilą z Gildią i mówią, że jeszcze nie dostali. Długo idzie. Pewnie będzie temat zamknięty w przyszłym tygodniu.

Offline Brvk

« Odpowiedź #21108 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 12:51:00 »
Albo Kurc, albo Scream, albo Labrum :) Ważne że będzie i to będzie dopełniało dla mnie komplet Cazy który chciałem mieć.

Stawiam na Li T, ale jeśli byłby to inny wydawca to fajnie, gdyby dostosował się formatem do wydań Studia i Lostów.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21109 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 12:55:54 »
Rozmawiałem przed chwilą z Gildią i mówią, że jeszcze nie dostali. Długo idzie. Pewnie będzie temat zamknięty w przyszłym tygodniu.

no ja właśnie dostałem, do nich poszło w środę

ps. już doszło
« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Maj 2025, 13:08:46 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21110 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 12:56:23 »
Czy odbedzie sie tradycyjna przedsprzedaz Morgany w gildii czy wchodzimy na wyzszy level i wszyscy chetni dokonac zakupu tegoz komiksu beda musieli ruszyc na Bialogard niczym mysliwy ruszajacy na polowanie w obawie przed wykupieniem calego nakładu

jasne, że będzie w sklepach :)

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21111 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 12:57:54 »
Drugi twórca Morgany także wpadnie :)

Z dalekiej Italii - ziemi, gdzie niegdyś kroczył Eneasz prowadzony wolą bogów, gdzie Jowisz Kapitoliński czuwał nad losem Imperium, a westalki pilnowały świętego płomienia, przybywa do nas
Luca Enoch
- utalentowany scenarzysta i rysownik, natchniony jakby przez same Muzy i obdarzony ręką godną Apollina.
Dzięki BCC'25 Italia zbliży się do północy Europy, a duch antycznych artystów przemówi raz jeszcze!
Luca Enoch przyszedł na świat 12 czerwca 1962 roku w sercu włoskiego stylu – czyli w Mediolanie. Już od początku wiadomo było, że ten facet nie będzie zwyczajnym gościem od kredek i papieru! Zaczynał jako grafik i ilustrator w wydawnictwach i reklamie, ale czuł, że świat fantazji woła go głośniej niż budzik w poniedziałkowy poranek.
Jego wielka przygoda rozpoczęła się w 1991 roku, kiedy to na łamach „Fumo di China” pojawiło się jego pierwsze dzieło fantasy – „Eliah”. No i się zaczęło! Rok później, w 1992, wypuścił „Berseka” dzięki wydawnictwu „Intrepido”.
W tym samym „Intrepido” pojawiła się Sprayliz – nastolatka z głową pełną pomysłów i sprayem w dłoni, a zaraz po niej komiks „Skaters”.
Od 1995 roku Luca współtworzył serię Legs Weaver dla słynnego Sergio Bonelli Editore (tak, tego Bonellego – jeśli wiesz, to wiesz). Ale to w 1999 roku zaszalał na całego – stworzył Geę, rockową dziewczynę, która nie tylko kocha głośną muzykę, ale też wie, jak poradzić sobie z potworami z innych wymiarów. Takie rzeczy tylko u Enochego!
Nie zatrzymywał się ani na chwilę. Dla francuskiego wydawnictwa Les Humanoïdes Associés stworzył scenariusz do „Morgany” (z rysunkami Mario Alberti - komiks wyda na BCC Studio Lain) i „Rangaku” (z Maurizio Di Vincenzo).
W 2007 nadszedł Dragonero, jego pierwsza komiksowa powieść wydana przez nasze ukochane wydawnictwo Bonellego, wspólnie ze Stefano Viettim i zilustrowana przez Giuseppe Matteoniego.
W 2008 roku, po zakończeniu serii „Gea”, zadebiutowała Lilith.
W czerwcu 2013 roku ukazał się miesięcznik fantasy Dragonero będący kontynuacją przygody opowiedzianej w Romanzo a Fumetti o tym samym tytule, napisanej we współpracy z Viettim.
O tym wszystkim i przepisie na idealny włoski sos do pizzy na Białogard Comic Conie 2025!
Artysta będzie dla Was dostępny w obu dniach wydarzenia!
--------
BIAŁOGARD COMIC CON
komiks/manga/gry
5-6 lipca 2025
Centrum Kultury i Spotkań Europejskich
/ul. 1 Maja 15, Białogard/

Vae Victis - druk

Offline Konrad

« Odpowiedź #21112 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 15:11:43 »
no ja właśnie dostałem, do nich poszło w środę

ps. już doszło
A Komiksiarnia zaczęła już wysyłać. Moja paczka w drodze i może jutro trafi do paczkomatu

Offline kv

« Odpowiedź #21113 dnia: So, 24 Maj 2025, 10:28:43 »
A Gildia komuś wysłała tego Urma?

Offline Wintermute

« Odpowiedź #21114 dnia: So, 24 Maj 2025, 11:39:15 »
Mi nie. Podchodzę do tego na zasadzie, będzie jak będzie. Od sklepu już nie oczekuję niczego wyjątkowego. Bo jak widać poinformowanie klientów o przedłużającej się wysylce to coś nadzwyczaj wyjątkowego. Kiedyś jeszcze informowali ale nawet przed dniem zero, już to olewali. Teraz to jest zasada, kliencie kup a później spadaj.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #21115 dnia: So, 24 Maj 2025, 12:06:25 »
U mnie też nie ma jeszcze żadnych ruchów z Urmem z Gildii.

W podzięce za tak sprawną obsługę zamierzałem już anulować część zamówienia, ale niestety Gildia mi wywala błędy przy próbie wyświetlenia zawartości zamówienia. Z jednej strony mnie to wszystko trochę denerwuje, z drugiej - w ten sposób czynnie uczestniczę w budowaniu historii internetu, bo tak spektakularnej katastrofy przy modernizacji sklepu jeszcze chyba nie było.

Dojrzewam żeby odpuścić przynajmniej część preorderów tytułów Studia Lain, żeby całkiem wypisać się z tego bajzlu i zamawiać komiksy gdzie indziej.

Offline zedic

« Odpowiedź #21116 dnia: So, 24 Maj 2025, 12:30:26 »

U mnie też cisza. Zamówienie cały czas w trakcie realizacji.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21117 dnia: So, 24 Maj 2025, 13:20:05 »
Z tego co wiem wysylke zaczna w poniedzialek. Dostali w piatek na magazyn.

No jeszcze im tam nie dziala dobrze ten system. Dostalem pake za ktora mialem zaplacic przy odbiorze a przyszla bez platnosci i robilem przelew.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Maj 2025, 13:23:00 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Death

« Odpowiedź #21118 dnia: So, 24 Maj 2025, 13:38:27 »
Dobra, już nie przesadzajmy. Ja nie zamierzam niczego anulować, bo mi wyślą w poniedziałek, a nie w piątek. Już mnie męczy ta sprawa z Gildią, niech po prostu zrobią tak jak było lub naprawią to co jest teraz, włączyłem w sobie wyrozumiałość. Zjebali straszliwie z tą transformacją sklepu, ale nie będę płakał jak mała pizda, bo mi wyślą "dopiero" po weekendzie komiks, który dojechał na magazyn w piątek.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21119 dnia: So, 24 Maj 2025, 14:59:14 »
Komiks wyszedł świetnie :) oddychasz światem namalowanym przez mistrza - format robi robotę :)

Vae Victis - druk