Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260277 razy)

Liarus, zombie001, Edgar i 140 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20985 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 16:02:30 »
Pytanko do Arka, czy wszystkie Spawny mają taki sam nakład, czy różny?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20986 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 16:08:20 »
(...) a jednak muszę milczec ;)

generalnie nie zajmujcie się tak tymi nakładami - jak obiecałem postaram się żeby starczyło dla każdego chetnego
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Maj 2025, 16:32:22 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Takesh

« Odpowiedź #20987 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 16:44:50 »
@studio_lain

Fajny pomysł z tą stopką. W sensie dostępność Spawna.

Przy okazji. W innych sklepach wyprzedane, czy dopiero dostaną?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20988 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 16:54:56 »
dopiero dostaną
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online Adolf

« Odpowiedź #20989 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 18:46:47 »
Miniatura jest clickbaitowa - owszem, ale nie w dosłownym rozumieniu tego słowa. Chciałbym, aby temat wzbudził zainteresowanie, aby była dyskusja, aby dowiedzieć się więcej i może Arek usłyszał też jakiś inny punkt widzenia. Myślę, że osiągnąłem zamierzony efekt, nikomu nie szkodząc, bo nie taki był mój zamiar. A jak ktoś potrafi myśleć zdroworozsądkowo, to potrafi wyłuskać drobne niuanse.
Ci, co chcą kupować komiksy Lain, będą je kupować. Ci, co nie chcą, raczej zdania nie zmienią. Natomiast może po tym materiale, ktoś nowy się zainteresuje. Może ktoś nowy usłyszy, za to trzymam kciuki.
Ja nie mam sprawczości, o którą niektórzy mnie posądzają, że mogę wpłynąć tym filmem na kogokolwiek.

Pozdro!

Dobra, myślałem ześ atencjuszek, a widzę, że po prostu... amator. Mogę Ci wybaczyć ten nieświadomy atak na Studio Lain. Arek ma za dobre serce, więc się nie będzie na Ciebie obrażać. Ja też nie będę jeśli zrobisz sprostowanie, bo jednak - "Ja nie mam sprawczości, o którą niektórzy mnie posądzają, że mogę wpłynąć tym filmem na kogokolwiek." - tu się mylisz. Masz moc, tylko na razie jest niewielka, ale jest. Pomyśl jaki przekaz dałeś swoim widzom na wizerunek Studia Lain. Osoba nie siedząca w temacie widzi patowydawnictwo żerujące na naiwniakach. Michał81 zazwyczaj gada pierdoły, ale nawet on zauważył, że źle wszystko interpretowałeś i zamiast zdobyć więcej wiedzy, to teoretyzujesz.

Widzę słabo znosisz krytykę i się obrażasz na biednych forumowiczów, którym wcześniej kazałeś oglądać swój niedoskonały film. Niestety, wtopa to hejt, będziesz się musiał przyzwyczaić. Wierzę w drugie szansę, nie zmarnuj jej. Wcześniej wyjaśniłem Ci wiele rzeczy, które pominąłeś w filmie. Mam nadzieję, że Ci pomogłem w przygotowaniu się na powrót. Dobry research to podstawa. Są wywiady z Arkiem, masz cały ten wątek. Trzeba cierpliwie kopać i być gotowym, że samemu można dostać po dupie.

Jak mówiłem wcześniej masz moc. Twój filmik o Bractwie Kraba sprawił, że zainteresowałem się tym komiksem i go kupiłem. Dlatego cenna lekcja, dobrze przemyśl co chcesz przekazywać i jaki efekt osiągnąć. Możesz zrobić wiele dobrego, ale przypadkiem kogoś skrzywdzić, np. fajne wydawnictwo, które wiele osób tu kocha, bo dało im komiksy, na które czekali od dekad. Jako psychofan Studia Lain chciałbym byś nie drażnił takich jak ja i właściwie podszedł do tematu. Mam nadzieję, że pomogłem Ci zrozumieć punkt widzenia, w którym się znalazłeś. Powodzenia w rozwoju, a kiedyś dam Ci suba.

PS. Co to Wombai? Zmień ksywkę na Wombat :) Fajne zwierzątko, pozytywnie się kojarzy.

Offline Popiel

« Odpowiedź #20990 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 19:25:53 »
Sytuacja widzę eskaluje.

Studio lain ma dawać większe nakłady.
I dawać do innych sklepów.
Z innymi okładkami.
A hobbystyczni youtuberzy mają nagrywać inne filmy.
I o czym innym mówić.
I niech zmienią nicka, żeby się sympatyczniej kojarzył ( napisał ADOLF).

No pewnie, już, zaraz. Bo tak!

Ktoś w ogóle prosił o radę, podobnych krzewicieli mądrości?

Działa? Działa. Robią co chcą i jak chcą? Tak.

To poproszę pos*****lać "doradcom". Każdy wie lepiej, sam z dupą na stołku.

Offline komiks

« Odpowiedź #20991 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 19:33:25 »
A propos tej klikbajtowej miniaturki i przekłamań w materiale wideo.

@Wombai hej. W sumie to już zostało powiedziane na forum, że dla Youtubera taka polityka jest idealna. Biznesowo to chodzi jak złoto. Natomiast widzowie nie są zadowoleni, co buduje tzw. zły PR.
Można to ignorować i dalej robić swoje, pewnie ludzie i tak będą oglądali.
Nie znam się na Youtube, ale wiem jak działa budowanie świadomości marki w przestrzeni publicznej. Na tym się to właśnie opiera.
Ja Tobie źle nie życzę, w zasadzie nikomu źle nie życzę. Tylko byłoby miło, gdybyś jednak znalazł rozwiązanie, że wilk syty i owca cała ;)

Spoiler: PokażUkryj

Offline LukCook

« Odpowiedź #20992 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 19:33:51 »
I niech zmienią nicka, żeby się sympatyczniej kojarzył ( napisał ADOLF).

:D :D :D made my day

Online Adolf

« Odpowiedź #20993 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 20:14:35 »
Adolf to znajomi mi mówią na co dzień. Ludzie się fajnie patrzą kiedy słyszą "Adolf". Dawno temu, sytuacja sprzed wielu lat: podczas wizyty w Muzeum Powstania Warszawskiego, koleżanka krzyknęła za mną z daleka ADOOOLF! i potem burak, że ludzie się na nią gapią czy jakaś nienormalna. Pozytywna ksywka, dużo zabawnych sytuacji. 

Co do Wombata - sądzę, że to dobra rada. To robi w pozytywny PR i jest lepsze niż oklepane Ciciusie.

Offline Popiel

« Odpowiedź #20994 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 20:44:20 »
Dawno temu, sytuacja sprzed wielu lat: podczas wizyty w Muzeum Powstania Warszawskiego, koleżanka krzyknęła za mną z daleka ADOOOLF! i potem burak, że ludzie się na nią gapią czy jakaś nienormalna. Pozytywna ksywka, dużo zabawnych sytuacji. 

Przepyszna anegdota. Wręcz znakomita. Jprdl.

Online Castiglione

« Odpowiedź #20995 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 07:21:16 »
Nie wiem co jest w powszechnej świadomości, to była odpowiedź na Twoje stwierdzenie, że komiksy wyprzedają się w jeden dzień. Na Gildii Spawn był przez 2 dni.
Czy ty wszystko musisz odbierać dosłownie? Jeden czy dwa nie ma żadnego znaczenia, nawet tydzień by w zasadzie niewiele zmieniał w tym, o czym rozmawiamy.

Offline komiks

« Odpowiedź #20996 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 10:12:44 »
@Castiglione teraz odwracasz kota ogonem. Spawn cały czas jest dostępny w przedsprzedaży, ponieważ Studio Lain zwiększyło nakład. Więc zamiast ich pochwalić, że zmienili coś na lepsze, z jakiś niewytłumaczalnych powodów, napisałeś:

Tylko co z tego, skoro wyprzedaje się w dzień?

No właśnie nie, komiks cały czas jest dostępny. Pozdrawiam.

Offline licinus

« Odpowiedź #20997 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 10:58:03 »
Stone już jest na gildii? Bo moje zamówienie ciągle w realizacji..

Online Castiglione

« Odpowiedź #20998 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 11:02:00 »
@Castiglione teraz odwracasz kota ogonem. Spawn cały czas jest dostępny w przedsprzedaży, ponieważ Studio Lain zwiększyło nakład. Więc zamiast ich pochwalić, że zmienili coś na lepsze, z jakiś niewytłumaczalnych powodów, napisałeś:

No właśnie nie, komiks cały czas jest dostępny. Pozdrawiam.
Nie no, to jest jak najbardziej na plus, że wydrukują więcej i dostępność się zwiększyła.

Nadal to jednak tylko kilka dni, kiedy komiks jest w obiegu. W Komiksiarni da się teraz dodać do koszyka tylko 3 szt., więc też zaraz zniknie. Wczoraj jak sprawdzałem, można było chyba z 70.

edit.
Generalnie odnosiłem się do stwierdzenia, że 800 to nie jest mały nakład. Uważam tylko, że jeżeli sprzedaje się w kilka dni, to duży również nie jest. Powody, dla których jest, jaki jest, są mi znane.
« Ostatnia zmiana: Śr, 14 Maj 2025, 11:12:45 wysłana przez Castiglione »

Offline eyesore

« Odpowiedź #20999 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 11:08:02 »
Stone już jest na gildii? Bo moje zamówienie ciągle w realizacji..
Już dostałem, nawet z tydzień temu, przeczytałem pierwszy zeszyt, szału nie ma...