Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3259679 razy)

Midar (+ 1 Ukrytych) i 22 Gości przegląda ten wątek.

Offline parsom

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20955 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:58:08 »
Panie Wombat z Youtuba. Wiem, że Pan to przeczyta, bo opowiadał Pan, że śledzi to forum. Szkoda, że nie prześledził Pan dyskusji trochę szczerzej, bo wtedy miałby Pan większa wiedzę i nie szerzył dezinformacji.

2. Innym czynnikiem, o którym Pan nie mówi, to podział na Lain Europe i Lain USA. Właśnie przy Lain USA zaczęły padać rekordy sprzedażowe, gdzie po kilku dniach nie było czego zbierać.

Button Man.
Proszę o sprostowanie i niesianie dezinformacji.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #20956 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:58:12 »
Nie wiem co jest w powszechnej świadomości, to była odpowiedź na Twoje stwierdzenie, że komiksy wyprzedają się w jeden dzień. Na Gildii Spawn był przez 2 dni.

Wieczorem nie było już nawet standardowej okładki. Po co kłamiesz?

Online Adolf

« Odpowiedź #20957 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 20:00:44 »
Button Man.
Proszę o sprostowanie i niesianie dezinformacji.

Słuszna uwaga. Jednak to jednorazowy wybryk. Nawet CE nie poszło od razu całe.

Offline 79ers

« Odpowiedź #20958 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 20:10:43 »
Myślę, że każdy szanowany Youtuber chce przekazywać prawdziwe i rzetelne informacje.

Bez przesady każdy szanowany Youtuber to w zasadzie każdy i nikt konkretnie. To amatorzy, czasami hobbyści i entuzjaści, innym razem wyrobnicy dla których uwaga widza to sposób na zarabianie. Nie ma w tym absolutnie nic złego, tylko nie przesadzajmy, że tworzą coś wybitnego.

Offline komiks

« Odpowiedź #20959 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 20:11:00 »
Wieczorem nie było już nawet standardowej okładki. Po co kłamiesz?

Nie siej dezinformacji.
Przedsprzedaż była 8 maja, a poniżej jest post z 9 maja.

Spawn Gunsplinger ciągle dostępny. Kto miał kupić kupił. Nadwyżka (pewnie minimalne) może zalegać.
To będzie wyznacznik ilościowy przy wydaniu tradycyjnego Spawna.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline dreamer36

« Odpowiedź #20960 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 20:27:35 »

Jest to najgłupszy film okołokomiksowy jaki w życiu widziałem... Przebił otwieranie kartonów po tysiąckroć... a sam autor gada byle gadać i powiela żale z forum, które są totalnie bez sensu i wylewane były przez ostatnie kilkadziesiąt stron. Do tego kłamstwo w nagłówku, że nakład 800, gdzie wiadomo, że jest większy i jeszcze gada, że czyta forum (jakby czytał, to by wiedział jaki jest nakład). A szczytem są dwa cytaty:

"Ludzie stoją w kolejce jak za PRLu za papierem toaletowym i octem i odchodzą z kwitkiem" - no akurat papier toaletowy i ocet to był :)
"Model biznesowy wydawnictwa musi ulec zmianie. Na jaki? Nie wiem" - w sensie nie znam się, ale się wypowiem. I wydawca będzie zmieniał dochodowy dla niego model biznesowy, bo 10 osób nie kupiło limitki A czy tam B. Kolejny "specjalista" od wydawania komiksów. A ten tekst z Kickstarterem na koniec to już w ogóle popłynął - zbiórka na coś, co jest w większości opłacone (licencja) - no chyba, że kickstarter bez lincecji.

DRAMAT!!!! Typowy youtubowy tfurca....

Offline 79ers

« Odpowiedź #20961 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 20:39:43 »
Na usta cisną się słowa Żorża Ponimirskiego przed wyborem Nikodema na głowę państwa. Smutne, że "specjalistów" z każdym kolejnym rokiem przybywa. Abstrahując oczywiście od tematu Pana eksperta od Spawna.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #20962 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 21:08:07 »

"Ludzie stoją w kolejce jak za PRLu za papierem toaletowym i octem i odchodzą z kwitkiem" - no akurat papier toaletowy i ocet to był :)

Przyganiał kocioł garnkowi, ale młodzi jesteście to skąd macie wiedzieć.
Był ocet, a papieru nie było.

« Ostatnia zmiana: Pn, 12 Maj 2025, 21:11:33 wysłana przez NuoLab »

Offline Leszek

« Odpowiedź #20963 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 21:44:32 »
W  PRLu był papier toaletowy?? Był?  No chłopie, no chłopie, no...

Offline Wombai

« Odpowiedź #20964 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 00:27:11 »
Poczytałem, uśmiechnąłem się i idę dalej. Pozdrawiam Was. Tacy sami z Was eksperci jak ze mnie.
Ważne, że łączą nas komiksy.
Studiu Lain życzę wszystkiego dobrego. Kupuję, czytam i prezentuję Wasze komiksy. Chwalę, gdy uznam, że warto lub krytykuję, kiedy mi się nie podoba.
Dzięki, że wydajecie komiksy, których inni boją się wydawać - macie jaja. Powodzenia z kolejnymi tytułami.
Będę sięgał.

Online Adolf

« Odpowiedź #20965 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 00:45:53 »
(...)
Dlatego proszę o drugi filmik ze sprostowaniem! Myślę, że każdy szanowany Youtuber chce przekazywać prawdziwe i rzetelne informacje.

Bez przesady każdy szanowany Youtuber to w zasadzie każdy i nikt konkretnie. To amatorzy, czasami hobbyści i entuzjaści, innym razem wyrobnicy dla których uwaga widza to sposób na zarabianie. Nie ma w tym absolutnie nic złego, tylko nie przesadzajmy, że tworzą coś wybitnego.

Przyznaję, łudziłem się, że to ktoś uczciwy i rzetelny, a film był po prostu wtopą, bo nie przebił się przez zalew informacji. Niestety, napaskudził i se poszedł. Obsmarował wydawnictwo i jeszcze nas ironicznie pozdrawia. Ile to ludzie muszą nakłamać na tych Youtubach żeby zbierać followersów to niesamowite.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Maj 2025, 00:48:55 wysłana przez Adolf »

Offline michał81

« Odpowiedź #20966 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 05:41:16 »
Poczytałem, uśmiechnąłem się i idę dalej. Pozdrawiam Was. Tacy sami z Was eksperci jak ze mnie.
Ważne, że łączą nas komiksy.
Studiu Lain życzę wszystkiego dobrego. Kupuję, czytam i prezentuję Wasze komiksy. Chwalę, gdy uznam, że warto lub krytykuję, kiedy mi się nie podoba.
Dzięki, że wydajecie komiksy, których inni boją się wydawać - macie jaja. Powodzenia z kolejnymi tytułami.
Będę sięgał.
Szkoda że nie jesteś merytoryczne przy okazji, a robisz zwykły klibajtowy film.

Offline Szekak

« Odpowiedź #20967 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 08:26:28 »
Clickbajtowa to jest najbardziej miniaturka, w samym filmie nic ciekawego dla mnie nie było. Był mały rozstrzał między "asekuracyjną polityką" z początku filmu, a SL które "ma jaja" w drugiej części. Asekuracyjna polityka bo niezbyt wielkie nakłady, ma jaja bo sięgnęło po Spawna. IMO właśnie dlatego sięgnęło po Spawna, bo ma takie, a nie inne nakłady, bo tylko taka polityka gwarantuje SL płynność przy sięganiu po mniej i bardziej ryzykowane tytuły. Wady są oczywiste - wielu się nie załapie, nie nadrobi, nie odłoży w czasie zakupu. Zalety również - SL wali tytułami jak nigdy wcześniej, sięgając po pozycje po które nikt inny by nie sięgnął. Dla mnie bilans jest zdecydowanie dodatni. No i ma racje mówiąc, że "tacy sami z Was eksperci jak ze mnie", dał zwykłą opinię, jak daje każdy z nas na forum, nie ma co do niej przykładać większej uwagi.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Maj 2025, 08:29:05 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #20968 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 11:00:08 »
Czy Druillet zamelduje się jutro w sklepach ?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20969 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 11:13:50 »
Co do filmiku. Wombai tak jak my spekuluje i wyraza opinie. Myli sie w kwestii okladek. Od zawsze nazywane sa limitowane poza Caza. Do sprawdzenia w gildii. No i zrobil tytul ktory jest bajtowy o nakladzie 800. Nie ma sie co spinac. ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze