Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3243709 razy)

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20925 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 14:24:31 »
  Och nie powiedziałem tego w pejoratywnym znaczeniu, nie wiedziałem jakiego słowa użyć po prostu. No skoro na dobrą sprawę jedynym sensownym terminem zakupu komiksu jest pierwszy dzień przedsprzedaży, to raczej logiczne, że sporo czytelników odsuwa zakupy u innych wydawców na termin dalszy, albo jesteś pierwszy w kolejce, albo wcale.

a okej :) rozumiem
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20926 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 14:26:48 »
Arek pragnął być anarchistycznym antykorporacjonistą, lecz stał się wampirem wolnego rynku, który zagryza kapitalistów zębami dłuższymi niż te, które oni kiedykolwiek wyhodowali.

walka z systemem kapitalistycznym każdą formą ;) - a poważnie... wszyscy jakoś żyją i mają się dobrze ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20927 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 14:33:52 »
Czekam aż Studio Lain zacznie prawdziwymi gromami ciskać w rynek komiksowy, wydając pakiety w cenach czterocyfrowych. Na rozgrzewkę Spawn za 800 złotych, później coś 1000 + z metalowym boksem, kartką z melodyjką i jednym puzzlem.

nie wywołuj wilka z lasu ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline RK1982

« Odpowiedź #20928 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 14:51:58 »
Pytanie czy neoGildia dosatała już Stone. Ja miałem 5 pozycji zamówione w tym tylko Stone premiera i nic. Zamówienie opłacone, z Gildii nikt się nie odzywa od 5 dni nie odpisują nawet? Czy oni to dostali już całość? Tam albo system kiepski albo pozwalniali ludzi i nie ma komu pracować.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #20929 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 14:56:16 »
Ja mam Stone'a od tamtego tygodnia.

Offline zedic

« Odpowiedź #20930 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 14:57:44 »
Pytanie czy neoGildia dosatała już Stone. Ja miałem 5 pozycji zamówione w tym tylko Stone premiera i nic. Zamówienie opłacone, z Gildii nikt się nie odzywa od 5 dni nie odpisują nawet? Czy oni to dostali już całość? Tam albo system kiepski albo pozwalniali ludzi i nie ma komu pracować.
Ja swojego Stone'a dostałem.

@studio_lain w temacie wydań. Wiem, że nie z marvela, ale może jakieś zamknięte historie z Sam & Twitch?

A co do marvela, to może Fantastyczna Czwórka od Jim'a Lee?

Offline michał81

« Odpowiedź #20931 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:03:11 »
@RK1982 nie jesteś sam też czekam na wysyłkę Stone'a. Pomimo że komplet komiksów w zamówieniu gildia nadal nie wyslała. Powiem więcej od 3 tygodni czekam na wysyłkę paczki z Hunter Killerem.

Offline michał81

« Odpowiedź #20932 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:07:29 »
@studio_lain w temacie wydań. Wiem, że nie z marvela, ale może jakieś zamknięte historie z Sam & Twitch?
To chyba SL potwierdzało, że jest zainteresowane wydaniem, ale nie wcześniej niż po tych 6 seriach Spawna, które zapowiedzieli.

A co do marvela, to może Fantastyczna Czwórka od Jim'a Lee?
O to też były pytania, bo to jest część Heroes Reborn i chyba też padła opcja omnibusa.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #20933 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:08:07 »
@RK1982 nie jesteś sam też czekam na wysyłkę Stone'a. Pomimo że komplet komiksów w zamówieniu gildia nadal nie wyslała. Powiem więcej od 3 tygodni czekam na wysyłkę paczki z Hunter Killerem.

To już lekka przesada.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20934 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:19:24 »
Generalnie wydawca jak na anarchistę antykapitalistę pięknie sobie radzi w tym znienawidzonym systemie a mi im dalej w las to tym bardziej nie mam ochoty w tym uczestniczyć.
A jak ktoś chce Hunter Killera to zapraszam na priv, napewno się dogadamy.

https://mudtrap.bandcamp.com/track/prawdziwi-w-adcy-pr-du-pt-2

;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Lagroht

« Odpowiedź #20935 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:37:23 »
Wyścig szczurów i spekulantów trwa  8) https://siqband.bandcamp.com/track/oddech-szczura

Offline dinogal

« Odpowiedź #20936 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:43:26 »
ja mam wrażanie że przez im bardziej Kasia z Arkiem próbują gorzej lub lepiej wytłumaczyć swoje postepowania tym większy pocisk dostają. I gdyby w większości były racjonalne uwagi to zwykle są to irracjonalne wymysły skonstruowane głównie pod swoje potrzeby. Jak mają sprzedawać w Gildii, ile sztuk na osobę w jakich porach etc,
Nie wszyscy potrafią się postawić w butach przedsiębiorcy i nie ma czegoś takiego jak honor czy biznes, jak generujesz straty to nie ma wydawcy i koniec. czasami można pozwolić sobie na mniejszy zysk ale nie na brak zysku bo jest sztab ludzi do opłacenia a kupować z czegoś trzeba nowe licencje.

Prawdopodobnie żale by przestały się pojawiać wraz z zaprzestaniem odpowiedzi przez High PR Menedżmetn SL :)

P.S zaznaczam że część krytyki jest racjonalna i nawet dobrze poparta więc nie do każdej złej opinii się odnoszę ;)

Offline rapr

« Odpowiedź #20937 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:57:50 »

A przykładowy tytuł, który się względnie dobrze wyprzedał, miał nakłady:
tom 1 - 800
tom 2 - 650
tom 3 - 650 albo 600 (nie chcę skłamać, nie pamiętam).

To dlatego było tak ciężko dostać drugi tom Tylera Crossa! ;)

« Odpowiedź #20938 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 15:59:35 »
  Nic dziwnego, skoro praktycznie przez 24 godziny na dobę odbywa się w tym wątku urabianie klienta a na koniec można usłyszeć, że sam się zapędziłeś w kozi róg.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #20939 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 16:06:36 »
https://mudtrap.bandcamp.com/track/prawdziwi-w-adcy-pr-du-pt-2

;)

Zwalczaj system, trzymam kciuki bo jak nie wy to już nikt nie da rady   :) a póki co bling bling póki się da panie Awangarda tylko nie zapominaj o zakupie licencji aby biznes się kręcił czego Ci szczerze życzę :)