Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248335 razy)

nocny i 14 Gości przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20775 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 20:28:54 »
  Powinni nagrać dwa razy dłuższy, to co się tu wczoraj działo nadaje się do Saturday Night Live.

Ale jak nagrają dłuższy to może nie starczyć miejsca na kolejną odsłonę "Kto się spierdział?" i tyle obwąchiwania pójdzie na marne. :D

Offline roble

« Odpowiedź #20776 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 20:39:01 »
No i moje zapytanie zaginęło w tłoku...

@SL, czy Urm będzie o czasie?

Aras tak zabalował po wczorajszej Obajtkowej dniówce, że wciąż pewnie nie może dojść do siebie..  :)
Ale jak mawiają, każdy kac mija..  ;)

Offline thecrow21

« Odpowiedź #20777 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 21:55:55 »
No i Spawn'a wywiało, chyba)

Offline Jasiek

« Odpowiedź #20778 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 22:17:18 »
Dobra, ja to chyba zawijam z tego śmiesznego wątku, bo czytając 90% idiotów udzielających się tutaj to jedynie można się uwstecznić- głupota jest zaraźliwa. Pozdrawiam tych rozsądnych.

Offline komiks

« Odpowiedź #20779 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 22:20:13 »
Niby te komiksy tak szybko się wyprzedają a proszę, cały czas dostępne:

https://komiksiarnia.pl/399-studio-lain
https://strefakomiksu.pl/pl/brand/13-studio-lain

HUNTER-KILLER
STONE
YRAGAEL URM SZALONY
CZWARTA SIŁA
ARMIE ZDOBYWCÓW

A jeszcze będzie GUNSLINGER
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #20780 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 23:04:06 »
hunter killer niedostępny
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #20781 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 23:13:27 »
Teraz już niedostępny, jak to pisałem był.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline kas1

« Odpowiedź #20782 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 23:39:39 »
Jest jeszcze na komiksiarni. Trochę się pogubiłem. Była w końcu ta promocja 3 za 2 czy nie?

Offline michał81

« Odpowiedź #20783 dnia: So, 10 Maj 2025, 05:51:20 »
hunter killer niedostępny
jest dostepny ale z wadą

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #20784 dnia: So, 10 Maj 2025, 09:58:18 »
Chyba trochę przesadzacie z jechaniem po ludziach, którzy chcieli wersję z konkretną okładką. Może jestem w mniejszości ale zwyczajnie lubię ładne rzeczy i też zbieram zeszyty z różnymi okładkami, czasem właśnie dla ładnego rysunku. I z wydaniami zbiorczymi tez mam podobnie, jeśli jest wybór to zawsze chce wziąć ten rysunek, który najbardziej mi się podoba. I robię tak od dawna, czy to z zeszytowkami, czy nawet z omnibusami. I nie zawsze jest to jakas edycja limitowana czy super rzadki wariant ratio. A czytając niektóre wpisy tutaj mam wrażenie że jestem jakimś snobem, dziwakiem gdyż chcę mieć taką wersję a nie inną i generalnie powinienem cieszyć się, że okładka to nie czarna plama. Co więcej, jest to uważane za dziwne w hobby, w którym strona wizualna naprawdę ma znaczenie.
« Ostatnia zmiana: So, 10 Maj 2025, 11:19:29 wysłana przez WolfSazen »

Offline Cornelius

« Odpowiedź #20785 dnia: So, 10 Maj 2025, 10:08:24 »
Jest zasadnicza różnica pomiędzy „podoba mi się konkretna okładka, ale kupuję cały komiks, nie samą okładkę, więc w razie czego inna też będzie ok”, a „chcę tę okładkę, tylko tę i żadną inną, jak nie dostanę to nie kupię wcale, w ogóle już nigdy nic nie kupię w tym sklepie ani od tego wydawnictwa, skopię szczeniaczka i wychodząc trzasnę drzwiami.”

Offline Death

« Odpowiedź #20786 dnia: So, 10 Maj 2025, 10:21:24 »
Właśnie dzięki temu wyborowi okładek komiksy Lain schodzą tak szybko. Więc jechanie po osobach, które weszły zaraz po 12 i nie udało im się kupić wersji, którą chcieli jest totalnie nie na miejscu. Totalnie rozumiem ten zawód. Gówno byście mieli, a nie Darkness i Spawna na polskim rynku gdyby nie ludzie, którzy od kilku lat kupują te limitowane okładki w przedsprzedaży.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #20787 dnia: So, 10 Maj 2025, 10:43:47 »
Czy kierownik zadowolony ze sprzedaży Gunslingera i myśli nad dalszym poszerzaniem uniwersum Spawna? XD
« Ostatnia zmiana: So, 10 Maj 2025, 10:48:01 wysłana przez R3wolw3rowi3c »

Offline stab

« Odpowiedź #20788 dnia: So, 10 Maj 2025, 10:56:09 »
Jest zasadnicza różnica pomiędzy „podoba mi się konkretna okładka, ale kupuję cały komiks, nie samą okładkę, więc w razie czego inna też będzie ok”, a „chcę tę okładkę, tylko tę i żadną inną, jak nie dostanę to nie kupię wcale, w ogóle już nigdy nic nie kupię w tym sklepie ani od tego wydawnictwa, skopię szczeniaczka i wychodząc trzasnę drzwiami.”

Ale co w tym dziwnego? Chciałem kupić limitkę A, ale przez sklep nie było to możliwe. Nie był to dla mnie jakiś ważny tytuł który muszę mieć, więc za inne podziękowałem. Nie będę kupował czegoś co mi się nie podoba. A co do sklepu, to aktualnie nawet nie chce się tam robić zakupów. Tam wszystko co mogło pójść nie tak, tak właśnie poszło. Od funkcjonalności, przez szatę graficzną na obsłudze klienta kończąc.

Offline Adolf

« Odpowiedź #20789 dnia: So, 10 Maj 2025, 11:00:25 »
Już kiedyś to pisałem i podtrzymuję moje zdanie - limitowane okładki powinny być droższe! Nie wiele, 10-20 zł, ale jednak wyższa półka cenowa. Wtedy ktoś kto chce okładkę to ją kupi i tak, a ta będzie jeszcze bardziej cenna dla niego. Przypadkowy klient co wybrzydza się zastanowi czy chce dopłacać do luksusu i często odpuści. A jeśli ktoś pisze, że nie ma limitki i nie kupi w ogóle to niech nam głowy nie zawraca. Zwłaszcza, że sytuacja ze Spawnem jest bardzo ciekawa, gdzie regularna jest nawet lepsza niż limitowana, bo będzie częścią tryptyku (liczymy, że 3 część kiedyś się pojawi).

A jeśli limitowane okładki dzielą ludzi, powodują oburzenie i odpływ klientów, to przecież nie trzeba ich dawać. Mcdonaldyzacja wchodzi i każdy dostaje to samo. Na obiad także możemy wszyscy jeść ziemniaki i będziemy żyć. A Wam się steki marzą. Jeśli chcesz jeść kawior, to musisz sięgnąć do portfela, dlatego jestem za rozróżnieniem progów cenowych.