Bardoz mozliwe ze mieli testy obciazeniowe? Znaczy to my mozemy snuc domysly bo nie mamy podobnej sytuacji w histori sklepu pewnie. Mozemy tez snuc domysly czy testowali porownawczo czy nie ale nie wiemy 
No możliwe.
Chociaż 800 zamówień w 30 minut nie wydaje się być też jakimś wielkim skokiem od wcześniejszych akcji.
Ile wcześniej mieliśmy przy Darknessie itd w pierwsze 30 minut? 500? 400?
400-500 zamówień - stara, niewydolna Gildia śmiga jak ta lala bez zadyszki
800 zamówień - nowa, silniejsza Neogildia nie daje rady, więc Panie nie wspominaj nawet o starej co to by się działo
Być może obciążenie wzrasta wykładniczo z każdym kolejnym zamówieniem, ale nadal nie wydaje się żeby to była aż tak duża różnica żeby była takim deal-breakerem.
Ja na to patrzę od strony faktów:
Gildia - bez udokumentowanych problemów
Neogildia - ludzie zostali odcięci od możliwości zamawiania.
Mi się udało limitkę A kupić, a taktykę miałem prostą - NIE KLIKAĆ JAK DEBIL. Kliknąłem - zaczęło mielić i cierpliwie czekałem aż przemieli.
Taktyka zazwyczaj dobra, ale to też kwestia szczęścia. U niektórych czekanie aż przemieli skończyło się różnymi errorami, mi np dodało do koszyka po długim przemieleniu, przeszedłem do niego, czekałem aż skończy mielić na stronie koszyka i załaduje te wszystkie 'podstrony' z danymi od płatności/dostawy itd, a w międzyczasie wyskoczył error i nie dało się nic kliknąć w koszyku. Przyciski straciły funkcjonalność. A potem to już kaplica.