Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3252726 razy)

jotkwadrat, Rafa, bfg, Lobo (+ 2 Ukrytych) i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline GoNzO

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20535 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:37:23 »
Stress test failed, choć to dosyć wyjątkowa sytuacja, ale mam moją B  8). Czy nie lepiej jakieś wspieram.to i drukowanie liczby  faktycznie sprzedanych?
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline SawiK

« Odpowiedź #20536 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:37:33 »
U mnie walka trwała jakieś 20min. Międzyczasie wymiotło limitki , także szybko poszło, dla mnie okladka podsatowa, czyli jedna z opcji na którą  glosowalem ;)
SL możecie juz otwierać szampana?

Offline andrzejj9

« Odpowiedź #20537 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:37:37 »
Właśnie miałem nawet napisać, że niestety wydajność (jej brak) Gildii odbije się już na opinii na temat wydawnictwa. Bo niby jedno od drugiego niezależne (do pewnego stopnia), ale to nie jest fajne, co się dzieje - tym bardziej, że po kilku ostatnich premierach to już NIE MOŻE być dla nikogo zaskoczeniem (tym bardziej nie powinno być dla sklepu).

To, co jakiś czas temu było napisane o lojalności wobec sklepu jest bardzo fajne - i osobiście coś takiego bardzo szanuję. Ale jednak z drugiej strony musi iść coś w zamian. A niestety druga strona zawaliła całkowicie...

Offline starcek

« Odpowiedź #20538 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:37:45 »
B wróciła.

EDIT:

Na 30 sekund chyba.

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #20539 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:39:05 »
Kupiłem A jest GIT

Offline jedrol

« Odpowiedź #20540 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:40:53 »
Gildia, gildią ale podejrzewam, że cała masa sklepów by się wywaliła, gdyby nagle w jednej minucie 500-600 osób próbowało kupić jednocześnie ten sam produkt. Dodatkowo kilka-kilkadziesiąt odświeżeń strony na każdego wchodzącego.

Dokladnie zwłaszcza ze kazdy sie denerwuje i klika i odswierza jak poje****  wiec 500 osob generuje ruch jak 2500 ;) Stad ludzie koncza z zakupionymi 5 komiksami :)

Offline Gazza

« Odpowiedź #20541 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:41:10 »
Wleciała regularna choć celowałem w wariantową (dowolną). Słabo ogólnie. Za stary jestem by się szarpać, od lat wspieram Gildię i Studio, a czuję się niefajnie z tym zakupem.

Offline U.F.O

« Odpowiedź #20542 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:43:07 »
U.F.O, Rodrigues, stab, musznik11, Endriuu, qprime, kosmoski, Rafa, Liarus, jedrol, GoNzO, Midar, Mario, Katharinka, bjeń, Pwlmzdl, Archelon, Alienus66, andrzejj9, Darth Lexus, roble, Leyek, elMiras, Dalthon, Janas, Saruman, Koora, kas1, studio_lain, Sędzia, Koro, sixxtbone, SawiK, Fanatyk_2004, maxim1987, Nemen, bfg, celtic, Teli, Kandor, KarolKról, perek82, gregRzn, eyesore, tomsawyer, orangutan, wojtpil, corey_t, tomijan, Pocztar, Martin Eden, Frank_C, OokamiG, Lipa, eridraven, daviddaniel, jindrich, Interloper, BlackoutHV, Goka, Michał, alfred2001, panpikus, reynevandudek, bocik, Deepdelver, Hallatil, Czytamy Komiksy, dante, NuoLab, volker, Johnnny, KolegaKolegi, licinus, tomek0810, michał81, Tom926, mackee, Darth_Simon, Alexandrus888, KarolS84, el greco, am666, Wintermute, darkness, korek42, Norbo80, gekko, Belkov, Wtem!, kuba rozpruwacz, amsterdream, Eid0s_, PabloWu, angelscorpion, Mawer89, winckler, Gustavus_tG, MODZEL, JakubM, wayne_collector, Simon11, rapr, Murazor, dreamer36, No153 (+ 8 Ukrytych) i 136 Gości przegląda ten wątek.
 8)

Offline gregRzn

« Odpowiedź #20543 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:43:15 »
Kupiłem chociaż zwykłą, ale nie jestem szczególnie zadowolony. Liczyłem na A, próbowałem ją kupić od punkt 12 i nawet to nic nie dało.
No i pierwszy raz w życiu wziąłem coś za pobraniem do paczkomatu, bo strach myśleć, żeby jeszcze płatność przepychać

Offline wojtast

« Odpowiedź #20544 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:43:19 »
Z Darknessem czy starą Gildią było inaczej.
Wtedy każdy miał równe szanse i faktycznie było kto pierwszy ten lepszy. Nikomu nie wywaliło dostępu do sklepu od startu premiery do braku dostępności.
Tutaj mnóstwo osób zostało po prostu odcięte od Neogildii na etapie dodawania do koszyka lub zamawiania w koszyku i tylko wybrańcom udało się przebrnąć przez proces bez wywalenia się Neogildii.

To zapewne najbardziej będzie frustować teraz mnóstwo ludzi i podsycać niechęć do sabotażystów, którzy zniszczyli Gildię, że nie mieli takich samych szans jak inni a decydowała kwestia przypadku.
To tez obnażyło jak beznadziejny jest nowy sklep. Ze starym nie było takich problemów, a oblężenie też było spore na Darkness czy HK itd.

Offline Leyek

« Odpowiedź #20545 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:45:32 »
To jest kur_a cyrk, że 25 minut mieć komiks w koszyku i nie da się go opłacić bo ciągle są jakieś błędy.
Także z dniem dzisiejszym przestaję kupować komiksy ze Studio Lain, bo nie dość że Gildia ma w dupie klientów to widzę że Studio Lain też.
Zależało mi na limitce A Spawna, miałem wolne żeby to kupić i pewnie znowu musiałbym wydać 600 zł, bo sklep robił wszystko żeby nie dało się kupić !!!

Podejście Studio Lain też mi się nie podoba, bo jak widzieli że Gildia ma problemy od zmiany sklepu to nic z tym nie robili tylko wielce optymistycznie pisali "że nie będzie problemu".

Dziękuję, bawcie się dalej sami, ale beze mnie.

Tak Ci tylko wrzucę tytuł ostatniego wywiadu:
"Nie jestem od tego, żeby uszczęśliwić cały komiksowy świat – wywiad z Arkadiuszem Dzierżawskim"

Online Midar

« Odpowiedź #20546 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:45:36 »
Podejście Studio Lain też mi się nie podoba, bo jak widzieli że Gildia ma problemy od zmiany sklepu to nic z tym nie robili tylko wielce optymistycznie pisali "że nie będzie problemu".
Dziękuję, bawcie się dalej sami, ale beze mnie.
Przy takiej ilości chętnych jednocześnie inny sklep też by się zablokował. Komiks będzie dostępny nie tylko w gildii, więc po co te fochy.

« Odpowiedź #20547 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:45:43 »
Podstawowa z bólem, ale zamówiona.
Zostało jakieś około 220-230 sztuk, bo zrobiłem test - dodawałem ilość sztuk i czekałem aż zniknie komunikat o tym, że nie ma dostępnych tylu sztuk - zniknął poniżej 230  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20548 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:46:01 »
nas też to stresuje... wierzcie mi, nikogo to nie cieszy
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline wojtpil

« Odpowiedź #20549 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:47:09 »
Chyba 299 zł oszczędzę. Ciągle się nie udaje....