Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248374 razy)

Castiglione, nocny i 17 Gości przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20280 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 21:34:27 »
Testuje tzw. rocket-jumpy. ;)

Offline Adolf

« Odpowiedź #20281 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 22:52:05 »
Odnoszę wrażenie, że Gildia jest tu odbierana jako bezduszne korpo, którego lewaccy klienci z automatu muszą nienawidzić za to, że jest dominującym graczem na polskim rynku. Jak już pisałem, ja tam nie zamierzam hejtować, wręcz dalej wspierać, bo po tym kryzysie będzie im to potrzebne by stanąć na nogi. A teraz padły na światło dzienne nowe fakty - gdyby nie Gildia to by nie powstało Studio Lain i w dalekiej konsekwencji nie dostalibyśmy ukochanych tytułów jak te z od Top Cow, czy samego Spawna. Jak taki sklep ma być zły? Dlaczego nie hejtuje się tych mniej uczciwych, o których tyle się pisało wcześniej, tylko Gildię zniszczoną przez jakiś przygłupów-programistów? Czy wystarczy, że sklep nie działa kilka dni i już go ludzie nienawidzą? Kto w ogóle nakręcił tą spiralę nienawiści?

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #20282 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 23:10:55 »
Tez mialbym pytania co do Spawn Gunslinger  - jest jakas realna mozliwosc zakupu tego? Czy jesli za rok wyszlyby 4 tomy za 800 pln to Spawn Gunslinger tez by w tym byl?

Niestety to tak nie działa. SL zaczęło od wydawania spin offów, co ma swoje plusy. Jeśli za rok chciałbyś kupić ten pakiet podstawowego Spawna za 800 zeta a dodatkowo chciałbyś mieć też spin offy to musisz kupować na bieżąco to co wyjdzie. Czyli zanim SL opublikuje podstawkę to wyjdzie 6 innych tytułów. Gunslinger, Hellspawn, Haunt, King Spawn, Curse of Spawn i The Dark Ages.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline komiks

« Odpowiedź #20283 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 23:12:45 »
Czy wystarczy, że sklep nie działa kilka dni i już go ludzie nienawidzą? Kto w ogóle nakręcił tą spiralę nienawiści?

Łaska pańska na pstrym koniu jeździ. Już dawno się nauczyłem, że komiksiarze w dużej części to bezduszni i drapieżni konsumenci, często pozbawieni zasad (no chyba, że zasady dotyczą innych). Świetnie to ukazała aferka honor czy biznes.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #20284 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 23:14:44 »
Raczej nie jest tak że nienawidzą gildii. Jak się kogoś nienawidzi, to nie próbuje mu się wcisnąć pieniędzy przez dziurkę od klucza, czy szparę w oknie.
Niektórzy mają wręcz syndrom sztokholmski, że muszą kupić akurat tam.
« Ostatnia zmiana: Nd, 04 Maj 2025, 23:16:45 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Brvk

« Odpowiedź #20285 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 23:20:49 »
Niektórzy tak piszą o w problemach Gildii, jakby to była instytucja dobra publicznego finansowana z państwowych pieniędzy. Ma działać, i to już.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #20286 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 23:54:06 »
Ja nie lubię Gildii od czasu jak zamknęli forum i portal. Jak padną to nie będzie mi ich w ogóle żal.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Norbo80

« Odpowiedź #20287 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 00:32:43 »
a jaka jest mozliwosc zamowienia Spawna Gunslingera?

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #20288 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 00:43:28 »
@Norbo80: Przedsprzedaż rusza w najbliższy czwartek na Gildii.

Online Wintermute

« Odpowiedź #20289 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 06:46:41 »
Odnoszę wrażenie, że Gildia jest tu odbierana jako bezduszne korpo, którego lewaccy klienci z automatu muszą nienawidzić za to, że jest dominującym graczem na polskim rynku. Jak już pisałem, ja tam nie zamierzam hejtować, wręcz dalej wspierać, bo po tym kryzysie będzie im to potrzebne by stanąć na nogi. A teraz padły na światło dzienne nowe fakty - gdyby nie Gildia to by nie powstało Studio Lain i w dalekiej konsekwencji nie dostalibyśmy ukochanych tytułów jak te z od Top Cow, czy samego Spawna. Jak taki sklep ma być zły? Dlaczego nie hejtuje się tych mniej uczciwych, o których tyle się pisało wcześniej, tylko Gildię zniszczoną przez jakiś przygłupów-programistów? Czy wystarczy, że sklep nie działa kilka dni i już go ludzie nienawidzą? Kto w ogóle nakręcił tą spiralę nienawiści?
Gdzie ty tu widzisz spiralę nienawiści? Tworzysz jakąś alternatywną rzeczywistość.Głosy krytyczne do tego co się odwaliło to głosy krytyczne. I Gildia spartoliła. Co ma do tego moja sympatia do sklepu. Mam siedzieć cicho i klaskać? Zaraz się okaże że to forumowicze spowodowali awarię.

Offline stempel

« Odpowiedź #20290 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 07:32:32 »
Aha, czyli nic nie mówić, nie krytykować, nie wskazywać błędów, tylko grzecznie zapłacić i wyjść Chyba ktoś już odleciał z rzeczywistości.
Rozwój i zmiany są dobre, jeśli zmierzają ku lepszemu, a w tym przypadku jakiś tego "lepszego" nie widać. Wygląd, układ słaby - odbicie setek, bezimiennych witryn, liczne bugi, zawiechy i to jest to, co jest tu krytykowane. Jak to zawiedli biedni programiści? Po pierwsze nie biedni, bo jak się na robocie nie znają, to nie zmienia zawód, a po drugie ktoś to wybrał (bezguście), zamówił oraz nadzorował wprowadzenie, więc ta osoba/osoby powinny dostać po uszach, albowiem super..... to po całej linii. No, ale zgodnie z poglądami kolegów to trzeba poklepać, powiedzieć nic się nie stało, good job i pewnie jeszcze premie wypłacić

Offline PiotrPawel

« Odpowiedź #20291 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 08:04:19 »
W tej Komiksiarni w Katowicach komiksy SL są z tym, początkowym rabatem czy okładkowa? Chodzi mi o stacjonarny sklep
Na komiksy SL nie ma rabatów w Komiksiarni.

Offline michał81

« Odpowiedź #20292 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 08:05:30 »
Nie jest to pierwsza zmiana sklepu gildii, poprzednio też były narzekania, że to nie funkcjonalne i po co te zmiany. Nie było co prawda takich problemów jak teraz po starcie w nowej szacie, ale też jak dobrze pamiętam był problem z schowkiem i historią zamówień, ale to ogarnęli i pewnie teraz też tak się stanie, tylko potrzebują czasu.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #20293 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 08:06:31 »
@Norbo80: Przedsprzedaż rusza w najbliższy czwartek na Gildii.
Dzieki, o 12 ?

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #20294 dnia: Pn, 05 Maj 2025, 08:34:53 »
W czwartek w samo południe. Bądź tam o czasie, bo inaczej inni Cię ubiegną.