Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3249811 razy)

Adolf i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline Horyzont Snu

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20250 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:01:39 »
Nie sadzicie ze kiepski bylby ze mnie partner gdybym porzucil kogos w kryzysie?

Sądzę że gdyby okładki alternatywne były dostępne w innym sklepie niż Gildia, lub w Gildii i innych sklepach, to kupujący byliby zadowoleni. Sądzę też, że dylematy moralne i rozterki wydawcy, niespecjalnie interesują nabywców okładek limitowanych. 🤷

Offline Dalthon

« Odpowiedź #20251 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:11:17 »
Sądzę też, że dylematy moralne i rozterki wydawcy, niespecjalnie interesują nabywców okładek limitowanych. 🤷

Sądzę też, że dylematy moralne i rozterki nabywcy, niespecjalnie interesują wydawców okładek limitowanych. 🤷

Offline Xmen

« Odpowiedź #20252 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:20:30 »
No to kupcie sobie tego gunslingera taniej w oryginale i niech nikogo nic nie obchodzi. Niech każdy sam pielęgnuje swój problem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #20253 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:21:23 »
Miejmy nadzieję, że Gildia ogarnie swoją stronę bo we czwartek będą jaja.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20254 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:34:16 »
Sądzę że gdyby okładki alternatywne były dostępne w innym sklepie niż Gildia, lub w Gildii i innych sklepach, to kupujący byliby zadowoleni. Sądzę też, że dylematy moralne i rozterki wydawcy, niespecjalnie interesują nabywców okładek limitowanych. 🤷

na szczęście ostatnie słowo należy do mnie, a ja lubię żyć w zgodzie ze sobą :), a nie w zgodzie z potrzebami rynku :) - bez pomoc gildii studio lain by nigdy nie wydawało komiksów, serio - stało się to dzięki uprzejmości Wojtka Szota i tego, że zgodził się na nasze warunki, które nie były super korzystne dla sklepu, i wziął nas do największego komiksowego distro - tak się to zaczęło, to tam sprzedawaliśmy 80 proc nakładu i dlatego jak padł pomysł okładek alternatywnych to chcieliśmy się zrewanżować i nazwalismy to gildia cover :) Ten sklep, ci ludzie podali mi rękę kiedy zaczynałem i nigdy tego nie zapomnę i sią na nich nie wypnę :) dla mnie gildia to konkretni ludzie, konkretne realcje, przyjaźnie i znajomości. Zresztą tak samo z Komiksiarnią - Jolę znam jeszcze z czasów Arigato. dopinuguje minie i wspiera. Ale też świetnie wie, że u niej ludzie kupują mangi i gadżety na tony, a nie komiksy. Pozostałych właścicieli sklepów znam mniej. Ale też nigdy nie miałem problemów - poza Komikslandia - ale ich obroty to kilka lub kilkanascie sztuk. 
« Ostatnia zmiana: Nd, 04 Maj 2025, 17:38:52 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline michał81

« Odpowiedź #20255 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:40:08 »
Ja gildii nie skreślam. Tylko dziwię się, że nie zrobili testów strony przed startem, bo jak widać sypie się dużo rzeczy, ale chyba strona znowu ruszyła, więc jest szansa, że do czwartku powinno działać. Szczerze to przedsprzedaż Gunslingera będzie dla nich prawdziwym testem.
« Ostatnia zmiana: Nd, 04 Maj 2025, 17:42:06 wysłana przez michał81 »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20256 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:41:02 »
no właśnie wszedłem sprawdzić i wrócił mi schowek

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #20257 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:47:59 »
Sądzę też, że dylematy moralne i rozterki nabywcy, niespecjalnie interesują wydawców okładek limitowanych. 🤷

Druzgocząca riposta, wprawdzie nie do mnie, bo ja nie mam dylematu, niemniej jednak chylę czoła. Jeżeli się nie da, to zamówię regularną w Komiksiarni. To tylko obrazek na okładce.

na szczęście ostatnie słowo należy do mnie, a ja lubię żyć w zgodzie ze sobą :), a nie w zgodzie z potrzebami rynku :) - bez pomoc gildii studio lain by nigdy nie wydawało komiksów, serio - stało się to dzięki uprzejmości Wojtka Szota i tego, że zgodził się na nasze warunki, który nie były super korzystne dla sklepu, i wziął nas do największego komiksowego distro - tak się to zaczęło, dlatego jak padł pomysł okładek alternatywnych to chcieliśmy się zrewanżować i nazwalismy to gildia cover :) Ten sklep, ci ludzie podali mi rękę kiedy zaczynałem i nigdy tego nie zapomnę i sią na nich nie wypnę :) dla mnie gildia to konkretni ludzie, konkretne realcje, przyjaźnie i znajomości. Zresztą tak samo z Komiksiarnią - Jolę znam jeszcze z czasów Arigato. dopinuguje minie i wspiera. Ale też świetnie wie, że u niej ludzie kupują mangi i gadżety na tony, a nie komiksy. Pozostałych właścicieli sklepów znam mniej. Ale też nigdy nie miałem problemów - poza Komikslandia - ale ich obroty to kilka lub kilkanascie sztuk. 

No i dobrze. Nie czuję się zobowiązany do zakupów tam. Będę sobie kupował regulary, niczego to właściwie nie zmieni.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20258 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:49:53 »
spoko, chciałem ci tylko wytłumaczyć moją decyzję i czemu się jej trzymam

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #20259 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 17:58:27 »
spoko, chciałem ci tylko wytłumaczyć moją decyzję i czemu się jej trzymam

Jeszcze tylko pytanie w kwestii organizacyjnej, bo wcześniej nie zwracałem na to uwagi. W Komiksiarnii obowiązuje ta sama zasada co w Gildii - sprzedaż komiksów Lain też startuje o 12? Czy różnie, w zależności jak tam sobie poklikaja?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20260 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 18:01:31 »
u nich różnie w różnych terminach
ale jeśli chcecie to poproszę o info kiedy i o której godzinie
zazwyczaj robią to kilka dni po gildii

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline 79ers

« Odpowiedź #20261 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 18:12:49 »
Wybacz, nie rozumiem pytania. Wrzuciłem tylko mema w kontekście wcześniejszych komentarzy. Nic więcej. :)
To, że czegoś nie rozumiesz niczego nie tłumaczy. To nie fb żeby wszystko smarować gównem  tylko hobbystyczne forum teoretycznie szanujących się ludzi.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #20262 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 18:14:32 »
na szczęście ostatnie słowo należy do mnie, a ja lubię żyć w zgodzie ze sobą :), a nie w zgodzie z potrzebami rynku :) - bez pomoc gildii studio lain by nigdy nie wydawało komiksów, serio - stało się to dzięki uprzejmości Wojtka Szota i tego, że zgodził się na nasze warunki, które nie były super korzystne dla sklepu, i wziął nas do największego komiksowego distro - tak się to zaczęło, to tam sprzedawaliśmy 80 proc nakładu i dlatego jak padł pomysł okładek alternatywnych to chcieliśmy się zrewanżować i nazwalismy to gildia cover :) Ten sklep, ci ludzie podali mi rękę kiedy zaczynałem i nigdy tego nie zapomnę i sią na nich nie wypnę :) dla mnie gildia to konkretni ludzie, konkretne realcje, przyjaźnie i znajomości. Zresztą tak samo z Komiksiarnią - Jolę znam jeszcze z czasów Arigato. dopinuguje minie i wspiera. Ale też świetnie wie, że u niej ludzie kupują mangi i gadżety na tony, a nie komiksy. Pozostałych właścicieli sklepów znam mniej. Ale też nigdy nie miałem problemów - poza Komikslandia - ale ich obroty to kilka lub kilkanascie sztuk.

No i to ja szanuję.
Tylko niech sie sami nie wykonczą.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #20263 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 18:22:49 »
u nich różnie w różnych terminach
ale jeśli chcecie to poproszę o info kiedy i o której godzinie
zazwyczaj robią to kilka dni po gildii

Strasznie to jednak prymitywne. Nie chcę kupować w Gildii - spoko. Jeżeli jednak tytuł xyz wymiecie w 24 godziny lub szybciej (np. Spawna), to muszę pytać kiedy w Komiksiarni raczą dodać u siebie (za każdym razem), mogę oczywiście sprawdzać losowo, ryzykując spóźnienie.

Na prawdę nie można w jednym czasie tego robić?

Generalnie to zmiany które wprowadza Gildia są mi obojętne, drażni mnie tylko ich "obsługa" mailowa, dzięki której chętnie bym się przeniósł, gdziekolwiek, nie wiem jednak czy to będzie możliwe.
« Ostatnia zmiana: Nd, 04 Maj 2025, 18:27:22 wysłana przez Horyzont Snu »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20264 dnia: Nd, 04 Maj 2025, 18:39:52 »
wiesz ja bym ci to wyjaśnił, bo to kwestia tego jak działamy z jolą - ale już widzę tą dramę
mogę się postarać, żeby podawać też info o przedsprzedaży w Komiksiarnii

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty