Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3264730 razy)

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20160 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 15:59:41 »
no też widzę, że wróciła
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline starcek

« Odpowiedź #20161 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 16:26:16 »
B to okładka ikoniczna. Nie powinno być zdziwienia, że tak poszło.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

« Odpowiedź #20162 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 16:30:39 »
 Wziąłem, dosyć długo walczyłem ze sobą, aby nie wziąć legendarnego "zombiaka z mieczem" i się udało, wziąłem te drugie limitowane wydanie, ma najfajniejszą okładkę, chociaż tym razem wszystkie są spoko.
  Jak sporo zainteresowanych wie, zombiak znalazł się na okładce "Labiryntu Śmierci", pirackiego ripu gry planszowej "Death Maze" wydanej przez SPI. Jak kto spragniony jest sobie przypomnieć, można kupić na steam jej komputerową wersję, kryjącą się pod nazwą "Dark Gates" a kosztuje ona kilka złotych. Żeby, było cokolwiek komiksowo, za oprawę graficzną oryginalnej gry, odpowiadał nie kto inny a Howard Chaykin.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #20163 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:09:44 »
 :(
nie wiem co to za kozackie tytuły więc trudno mi się odnieść :)
Taka mała prowokacja bo nudno jest ☺️ a na poważnie komiksy to wszystko kwestia gustu także pojęcie kozackie dla każdego może oznaczać co innego. Gratki za dobrą sprzedaż👍

Offline komiks

« Odpowiedź #20164 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:11:04 »
Zombiak jest też w środku, duży kadr. Ja wziąłem limitkę A, ze względu świetne kolory, ale decyzja nie była łatwa.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline wilk

« Odpowiedź #20165 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:14:46 »
I oczywiście nie zdążyłem na okładkę limitowaną B Yragaëla, która się wyprzedała w ile? 2, 3 godziny? Szkoda, ale nie mogłem złożyć zamówienia wcześniej. Kupiłem wersję podstawową.

Offline WeaponX

« Odpowiedź #20166 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:31:09 »
Gdzie jeszcze oprócz gildi można zakupić Urm'a? Ta nowa strona ni ch**a nie chce ze mną współpracować

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #20167 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:34:58 »
Zmienię trochę temat i opiszę swoje ostatnie doświadczenie w komiksami SL. Ogarnąłem trochę sytuację po przeprowadzce i odfoliowałem ostatnie kupione sztuki żeby sprawdzić czy jest ok. Darkness ok, Hunter ok, Armie ok, Pomroka nie ok. Ciekawa sprawa. Górne szycie odkleiło się od grzbietu stron i przylega do okładki. Dolne szycie w porządku. Pierwszy raz mam taką sytuację, a komiksów w kolekcji ze 2k. Piszę bardziej jako ciekawostkę, nie jako żalenie się. W reklamację nie będę się bawić, z resztą i tak już za późno. Mam klej introligatorski, na pewno sobie z tym poradzę.

PS: Arku brałeś może pod uwagę zmianę drukarni np na Edicę stosowaną przez Egmont? Grzbiety troszkę trzeszczą, nie jest to jakaś wielka wada, typowa dla nich patrząc też na Muchę, ale zawsze może być lepiej.

Offline tuco

« Odpowiedź #20168 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:35:23 »
B zamówione z małym errorem - zawsze był domyślnie wybrany najbliższy Paczkomat, teraz musiałem go ustawić ręcznie. + Nie ma płatności za pobraniem.
U mnie dodatkowa niespodzianka, to email z prośbą o potwierdzenie faktury korygującej. Przy czym nie bardzo widzę, co skorygowali.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #20169 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:44:27 »
U mnie dodatkowa niespodzianka, to email z prośbą o potwierdzenie faktury korygującej. Przy czym nie bardzo widzę, co skorygowali.
Dostalem fakturę ale było napisane " jeżeli jest to faktura korygująca to proszę  o potwierdzenie" Sprawdź czy w tytule fakury jest korygująca.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20170 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:49:13 »
:(Taka mała prowokacja bo nudno jest ☺️ a na poważnie komiksy to wszystko kwestia gustu także pojęcie kozackie dla każdego może oznaczać co innego. Gratki za dobrą sprzedaż👍

tak, tak - dlatego zapytałem o jakich pozycjach mówisz, byłem ciekaw co ci się podoba :)

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20171 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:50:15 »
Gdzie jeszcze oprócz gildi można zakupić Urm'a? Ta nowa strona ni ch**a nie chce ze mną współpracować

zaraz będzie w komiksiarnii

Vae Victis - druk

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #20172 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:51:20 »
A, to! Też dostałem info by potwierdzić jeżeli to by była faktura korygująca. Ale nie jest. To faktura zaliczkowa. Do ego zaginionego zamówienia co je zapomnieli zaksięgować też taką dostałem. Zgaduję, że właściwą fakturę przyślą po spakowaniu i dostarczeniu paczki. Zgaduję, że to ich nowy wzór maila z wysyłką faktury jakiejkolwiek.

Offline komiks

« Odpowiedź #20173 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 17:53:47 »
W reklamację nie będę się bawić, z resztą i tak już za późno.
Jeśli kupowałeś Pomrokę w Gildii to mają na stanie wszystkie wersje okładkowe.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #20174 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 18:26:38 »
Jeśli kupowałeś Pomrokę w Gildii to mają na stanie wszystkie wersje okładkowe.
W Gildii ale biorąc pod uwagę też ich burdel szybciej samemu to naprawię niż przejdę przez cały proces wymiany  :P