Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3247816 razy)

Michał, amsterdream, Xmen, Lobo, bocik, zedic, simon84w, tomsawyer, AngryDisabledNoises, plast i 27 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19905 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 15:01:22 »
YRAGAËL • URM SZALONY

PRZEDSPRZEDAŻ W SKLEPIE GILDIA - PONIEDZIAŁEK 28 KWIETNIA - GODZ 12

Scenariusz Phillip Druillet Michel Demuth
Rysunki  Phillip Druillet

Komiks ikoniczny i oszałamiający. Ta pozycja na nowo definiowała sztukę komiksu. Rysunki, a właściwie olbrzymie grafiki, wbijają czytelnika w ziemię i zabierają do innego wymiaru fantazji. Do tego historia, opowiedziana w sposób przywołujący na myśl klasyczne epopeje i mity.

Zrodzony z chaosu książę Yragaël jest zdaje się ostatnią nadzieją ludzkości. Losami ziemi zabawiają się bóstwa z odległych rubieży kosmosu, demoniczne byty i potężne, nienazwane energie. Jednak bohaterski opór księcia wobec tych sił łamie dopiero miłość do czarodziejki będącej wcieleniem wielkiej metropolii. Z ich zjednoczenia rodzi się zdeformowane dziecię, Urm. Jego rozpacz ma w sobie moc odkupienia.

Opowieść Michela Demutha snuje się niczym pieśń, jest jednak jedynie ornamentem wobec zapierających dech w piersiach rysunków Phillipe’a Druilleta, jednego z mistrzów poetyckiego science-fiction lat 70.
Album jest wyrazem nieskrępowanego, artystycznego ducha, fascynacji okultyzmem i alchemią, ale też znakiem czasów, w których komiks był wolny od wszelkich ograniczeń.

Uwaga: Komiks tylko dla dorosłych.

Format: 240x320 mm

Liczba stron: 128

Oprawa: twarda

Papier: kreda

Druk: kolor

Cena 110 zł (w tym VAT)

Premiera 20 maja
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Brvk

« Odpowiedź #19906 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 15:30:56 »
Fajne okładki. Wszystkie w środku?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19907 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 15:37:52 »
na swój sposób tak - w małych wersjach - no i jedna powstała w oparciu o kadr komiksu
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Dracos

« Odpowiedź #19908 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 17:37:26 »
Panie o 12 w poniedziałek to ja będę w trasie za kierownicą pewnie jeszcze i co będzie jak mnie wykupią cały nakład wersji która mi odpowiada?  ;D ;D ;D

Ogólnie fajno, ale tego liternictwa starego strasznie żal :(

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #19909 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 19:34:12 »
YRAGAËL • URM SZALONY

Dobrze to wygląda :)

Offline wilk

« Odpowiedź #19910 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 20:08:38 »

Ciekawe czy o godz. 17 ta okładka będzie wciąż dostępna do kupienia... Z pewnością zejdzie jako pierwsza.

Offline Brvk

« Odpowiedź #19911 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 21:00:13 »
Naprawdę się zdziwię, jeśli jakiś wariant Druilleta wyczerpie się w dniu rozpoczęcia przedsprzedaży. I obstawiam, że ten album będzie jeszcze po premierze spokojnie do kupienia (choć pewnie nie każda okładka).

Ogólnie życzę wydaniu jak najlepiej (każde spolszczenie frankofońskich mistrzów, zwłaszcza spod szyldu MH, jest na wagę złota), ale jestem sceptykiem. To są jednak rzeczy dość ekscentryczne i na dodatek niemodne.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19912 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 21:09:05 »
Ciekawe czy o godz. 17 ta okładka będzie wciąż dostępna do kupienia... Z pewnością zejdzie jako pierwsza.

To tylko będzie dowód na bezguście kupujących. Najbrzydsza z całej trójki.

Online Łosiek

« Odpowiedź #19913 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 21:16:40 »
Nie ma to jak wyrazić swoją opinię w kulturalny sposób, nie obrażając przy tym innych. Potrafisz inaczej?
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Online Sędzia

« Odpowiedź #19914 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 21:22:08 »

prawda, ale najbardziej rozpoznawalna

Offline wilk

« Odpowiedź #19915 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 21:23:00 »
Tu chodzi o sentyment do wykorzystanego w tej okładce fragmentu kadru jako okładki do Labiryntu śmierci i ilustracji w Fantastyce. Była już o tym mowa, chyba nawet w tym wątku.

O walorach artystycznych tych okładek się nie wypowiem. Osąd zaburzają mi wspomnienia Labiryntu śmierci.  ;)

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #19916 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 21:53:44 »
Tu chodzi o sentyment do wykorzystanego w tej okładce fragmentu kadru jako okładki do Labiryntu śmierci i ilustracji w Fantastyce. Była już o tym mowa, chyba nawet w tym wątku.

O walorach artystycznych tych okładek się nie wypowiem. Osąd zaburzają mi wspomnienia Labiryntu śmierci.  ;)

OK w takim razie kupię kilka, żeby dla Was nie starczyło.

Offline Jasiek

« Odpowiedź #19917 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 22:59:23 »
Naprawdę się zdziwię, jeśli jakiś wariant Druilleta wyczerpie się w dniu rozpoczęcia przedsprzedaży. I obstawiam, że ten album będzie jeszcze po premierze spokojnie do kupienia (choć pewnie nie każda okładka).

Ogólnie życzę wydaniu jak najlepiej (każde spolszczenie frankofońskich mistrzów, zwłaszcza spod szyldu MH, jest na wagę złota), ale jestem sceptykiem. To są jednak rzeczy dość ekscentryczne i na dodatek niemodne.
Niemodne? Co za pierdzielenie. Jak coś jest dobre, to będzie zawsze dobre!!

OK w takim razie kupię kilka, żeby dla Was nie starczyło.

Najlepiej to weź worek kamieni na plecy i skocz do Wisły. Nikogo już tutaj nie interesuje twoje zdanie. Znikaj, akysz, maro nikczemna!! Nie zatruwaj już dłużej powietrza swym stęchłym wyziewem maluczkiej, smutnej, zakompleksionej, sfrustrowanej istotki.
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Kwiecień 2025, 23:04:32 wysłana przez Jasiek »

Offline Brvk

« Odpowiedź #19918 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 23:06:34 »
Niemodne? Co za pierdzielenie. Jak coś jest dobre, to będzie zawsze dobre!!
Moda i jakość nie zawsze chadzają w parze, a w sztuce to już w ogóle rzadko. A Drullet to na pewno nie Marvel 😏😉
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Kwiecień 2025, 23:11:43 wysłana przez Brvk »

« Odpowiedź #19919 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 08:16:53 »
Czy "Stone" dotarł już do Gildii? Pytam, bo wczoraj wieczorem dostałem fakturę na maila. Zawsze wysyłali po nadaniu paczki, więc się trochę zdziwiłem.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/